Make-up Reviews

Review: MAC Studio Fix Fluid Foundation SPF15

Ik ben een echte foundationjunkie. Ik kan gewoon niet zonder! Hoewel ik een paar hele fijne varianten in mijn collectie heb zitten, blijf ik toch op zoek naar dé perfecte foundation. Hoewel ik vroeger dol was op de foundations van MAC, heb ik ze lange tijd niet meer gebruikt. Waarom? Geen idee! Een tijdje geleden wilde ik weer eens de MAC Pro Longwear Foundation proberen, maar omdat die toch te donker voor mij bleek te zijn, kwam ik thuis met de MAC Studio Fix Fluid Foundation SPF15, één van de bekendste foundations van dit merk. Ik heb hem de afgelopen weken uitgebreid getest, lees verder voor mijn bevindingen!

MAC Studio Fix Fluid - 3De Studio Fix Fluid Foundation SPF15 is een beetje de ‘standaard’-foundation van MAC. Hij belooft een medium dekking (die je ook nog een beetje op kunt bouwen), een matte finish en bescherming met SPF15. Van deze foundation zijn ontzettend veel verschillende kleuren beschikbaar, van zeer licht tot echt donker. Ideaal dus! Ik heb zelf de kleur NW13, een hele lichte tint met een ietwat roze ondertoon (al vind ik hem alsnog vrij geel). Voor de Studio Fix Fluid Foundation betaal je €30,50 en nog €5,00 extra voor een los pompje, aangezien de verpakking dat van zichzelf niet heeft.

MAC Studio Fix Fluid - 4

Deze foundation heeft soms een wat slechte naam omdat er veel siliconen in zitten, maar eigenlijk zijn vrijwel alle foundations op siliconenbasis. Echter schijnt het wel zo te zijn dat veel mensen op deze foundation reageren en er puistjes van krijgen. Toen ik hem begon te gebruiken kwamen er ook ineens wat puistjes opduiken, maar die gingen later eigenlijk net zo snel weer weg en zijn daarna ook niet meer teruggekomen. Ik heb zo’n vermoeden dat het dus niks met de foundation te maken zal hebben gehad.

IMG_0010

De substantie van de foundation is vrij dik en lobbig, maar hij laat zich wel makkelijk uitsmeren. Ik heb deze foundation jaren geleden ook weleens gebruikt en meende me te herinneren dat hij juist heel dun en droog was. Nou ja, het is ook wel een jaar of 8 geleden…

IMG_0083zonder foundation

IMG_0101met MAC Studio Fix Fluid Foundation SPF15

Zoals je op de foto kunt zien is de dekking niet heel zwaar, maar wel mooi. Tijdens het nemen van deze foto’s was mijn huid vrij goed en had ik nauwelijks onzuiverheden (yes!), maar ook als mijn huid wat onrustig is werkt deze foundation goed. De dekking is makkelijk op te bouwen waardoor je zelfs een bijna volledige dekking krijgt, zonder dat de foundation erg cakey wordt. Overigens vind ik het qua matheid wel meevallen. Hij is niet extreem onnatuurlijk mat, maar heeft zelfs nog een klein beetje een gloed. Ik breng hem trouwens het liefste met deppende bewegingen aan met de Real Techniques Expert Face Brush.

Wimpers na wimperextensions - 5

volledige make-up, inclusief concealer, poeder, bronzer en blush

Ik gebruik sowieso altijd poeder na mijn foundation, maar ik merkte dat hij gedurende een lang werkdag toch wel ging glimmen in de T-zone, terwijl ik niet eens echt een vette huid heb. Ik besloot daarom om eerst wat primer (The Body Shop All-in-One Instablur) op mijn neus en voorhoofd te gebruiken en dat bleek de perfecte oplossing te zijn. Na een lange dag van 12+ uur zit alles nog perfect op zijn plek en lijkt het bijna alsof ik mijn make-up net heb aangebracht. Fijn!

MAC Studio Fix Fluid - 1

Sinds ik deze foundation heb, heb ik hem eigenlijk non-stop gebruikt. De kleur, de substantie, de dekking en de houdbaarheid (met primer) zijn precies waar ik naar op zoek ben. Dit is misschien zelfs wel Holy Grail-materiaal! Grote woorden, maar ik vind hem echt heel fijn. Als je een moeilijke (lichte of donkere) huidskleur hebt is het sowieso de moeite waard om deze foundation eens uit te proberen, zelfs bij een ietwat vette of droge huid. Een echte aanrader!

MAC Studio Fix Fluid Foundation SPF15 – €30,50

MAC | Douglas | De Bijenkorf

Dit vind je misschien ook leuk...

24 reacties

 1. Prachtig eindresultaat!
  Wat maakt het veel verschil als je zo een goede foundation gebruikt.

 2. Dit is ook echt een van mijn favoriete foundations. Ik heb een gemengde huid en vind de matterende werking die deze foundation heeft echt geweldig. En het feit dat de kleurenselectie zo groot is, echt complimenten voor MAC.

 3. Deze staat al een tijdje op mijn verlanglijst. Ik denk dat niemand ooit echt ‘de perfecte foundation voor altijd’ zal vinden. De huid verandert immers steeds; met de jaren, maar ook per seizoen. En de ene keer is iemand bleker dan de andere keer. Daarom is het helemaal niet zo erg een foundationjunkie te zijn. 😉 Zo heb je altijd wel een geschikte foundation in je stash, net wat je huid op dat moment nodig heeft.

 4. Ik vind het effect erg mooi bij je staan! Met mijn droge huid zoek ik toch iets meer glow, maar ik denk dat deze foundation erg fijn is voor veel vrouwen met een wat vettere huid :).

 5. Hij klinkt fijn! Vroeger was ik ook fan van de foundations van MAC, maar ik heb ze al jaren niet gebruikt.

 6. oeh erg mooi effect!

 7. Mijn huid is echt enorm droog, maar ik gebruik deze foundation nu al jaren. Zo fijn!

 8. Dat klinkt erg goed! Hij ziet er ook heel mooi uit op je huid! 🙂

 9. Ziet er goed uit. Ik gebruik het liefst semi-matte foundations dus ik onthoud deze foundation voor een volgende aankoop..

 10. Klinkt ontzettend goed!

 11. Ziet er goed uit!

 12. Janneke zegt:

  Deze review komt echt op een perfect moment haha! Twijfel al eventjes om deze foundation aan te schaffen.

 13. Gelukkig bevalt ie je goed, ik heb er ooit eens gekocht en die maakte me zo ziek qua uiterlijk. Hij staat je inderdaad goed. Welke lipstick heb je op? Echt een super mooie kleur!

 14. Sharona zegt:

  Ik heb gebruik deze ook sinds de zomer (NW10) en vind ‘m ook erg fijn. De enige foundation die de juiste kleur heeft voor mij, al vind ik ‘m ook wel wat geel inderdaad. Ik moet wel goed exfoliëren als ik deze gebruik, doe ik dat een paar dagen niet dan accentueert hij droge plekken erg snel. Over het algemeen blijft ie goed mat en heb ik gelukkig geen last van de hoeveelheid siliconen erin.

 15. Ik vind deze ook erg fijn!

 16. De kleur is wel prachtig op je gezicht

 17. Om heel eerlijk te zijn zie ik niet erg veel verschil maar dat lijkt me in de zomer met jouw sproeten juist wel fijn. Ik ben ook een echte foundationjunkie, altijd op zoek naar een nog betere! Heb er laatst 2 getest van Maybelline en die vond ik super fijn. ( Better skin & 24)

  1. Op de foto lijkt de dekking misschien mee te vallen, maar in real life geeft hij echt een flinke medium dekking 😀 Ik zou ook graag een van de foundations van Maybelline willen gebruiken, maar helaas zijn die te donker voor mij 🙁

 18. Ik ben nu al m’n bb-creams, cc-creams etc. aan het opmaken, maar wil daarna toch gaan voor een goed dekkende foundation, deze ziet er heel goed uit, dus ga hem zeker in gedachten houden! X

 19. Ik heb voor dit product al vele malen staan twijfelen maar toch weerhoud me iets ervan hem toch te kopen, ik vind de dekking iets te fel.

 20. Heb al drie keer gelezen, ik ga deze zeker proberen als ik weer eens bij de MAC counter ben (MACbijAmsterdam-fan), leuk en wat een prachtig effect, staat je heel erg goed.

 21. Wauw, zo’n mooie foundation!

 22. Prachtig! Ik ben verkocht! Ik ga hem zeker aanschaffen. Kusjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.