Huidverzorging Reviews

Review: Make Up Store Vitamin-C Facial Mask

Make Up Store Vitamin-C Facial Mask
Make Up Store Vitamin-C Facial Mask

Mijn huid is alweer een tijdje helemaal van slag. Droge plekken, vette plekken, puistjes, vlekjes en meëters, ik heb ze allemaal. Tja, tentamen-stress en ongezond eten is natuurlijk ook niet al te best voor je huid. Alles begint nu weer een beetje tot rust te komen, maar om mijn huid een handje te helpen doe ik mijn best om haar zo goed mogelijk te verzorgen. Daar hoort natuurlijk ook een maskertje bij! Ik besloot gisteren weer eens het Vitamin-C Facial Mask van Make Up Store te gebruiken. Dit maskertje komt uit de Home Spa-lijn en was één van de eerste producten die ik bij Make Up Store kocht. Dit masker zou je huid hydrateren en weer laten stralen, maar ook reinigend werken. Klinkt goed!

Make Up Store Vitamin-C Facial Mask Poeder
Make Up Store Vitamin-C Facial Mask Poeder

Het is een poedermasker en er wordt aangeraden om één zakje per keer te gebruiken. Vaak zit er veel te veel masker in zo’n zakje (denk maar eens aan de Montagne Jeunesse-maskertjes), dus ik besloot de helft te gebruiken. Je moet aan één zakje 40ml warm water toevoegen, dus voor de helft gebruikte ik 20ml. Ik vond dat het mengsel te dik en te klonterig was, dus heb ik er nog een beetje water extra bijgedaan. Ik kreeg een mooi mengsel dat ik makkelijk over mijn gezicht kon verspreiden. Ik had verwacht dat hij heel erg naar sinaasappel zou ruiken (door de vitamine C), maar hij rook eerder flauw bloemig met een vleugje citrus. Het is absoluut geen sterke of storende geur.

Vitamin-C Facial Mask Nat
Vitamin-C Facial Mask Nat

Je breng het masker aan op een schone droge huid. Ondanks het feit dat ik maar de helft van het zakje gebruike, was het meer dan genoeg voor mijn gezicht. Ik heb het dan ook vrij dik aangebracht, want ik wist gewoon niet meer waar ik het moest laten! Op de foto hierboven heb ik het masker net op mijn gezicht aangebracht. Je moet het masker 10 minuten laten zitten, maar ik heb gewoon gewacht tot hij droog was. Dat was na ongeveer 15 minuten. Hij droogt niet helemaal op, maar blijft een beetje rubberachtig. Het  wordt wel vrij strak, en toen hij droog was kon ik mijn gezicht eigenlijk niet meer bewegen, want dan zou het masker barsten!

Vitamin-C Facial Mask Droog
Vitamin-C Facial Mask Droog

Ik wilde lachen op deze foto, maar dat ging echt niet omdat het masker hard geworden was!

Nadat het masker uitgehard was, was het tijd om het eraf te halen. Dat kan volgens de verpakking op twee manieren: eraf trekken of eraf spoelen. Eraf trekken is natuurlijk veel leuker, dus dat heb ik dan ook gedaan. Pfff… wat een klus was dat! Veel peel-off maskertjes kan je in grote stukken snel verwijderen, maar deze was lastig. Beetje bij beetje trok ik het eraf, maar ik ben er wel 10 minuten mee bezig geweest. De laatste restjes heb ik afgespoeld, want ik kon ze er anders niet afkrijgen.

Het belangrijkste is natuurlijk de werking en het resultaat! Ik moet eerlijk zeggen dat ik nauwelijks verschil zag tussen voor en na, en mijn huid voelde een beetje trekkerig aan. Wel merkte ik dat mijn huid goed gereinigd was. Mijn huid zag er vanochtend ook wat frisser en rustiger uit, dus misschien heeft het toch nog enig effect gehad. Ik had vrij hoge verwachtingen, want hij kostte €22,50. Omdat ik een half zakje per keer gebruik komt dat neer op €2,80 per keer. Dat is vrij veel voor een masker wat niet heel erg spectaculair werkt. Ik ga dit doosje natuurlijk opmaken, maar ik verwacht niet dat ik ‘m nog een keer zal kopen. Ik heb overigens nog wel proefjes gehad van het Green Tea Mask, Ginseng Mask en Spirulina Mask, ook allemaal van MUS. Ik ga ze snel proberen en wie weet werken die beter!

Het Vitamin-C Facial Mask is te koop bij de Make Up Store-winkel aan de Heiligeweg in Amsterdam en kost €22,50 voor vier zakjes.

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

  1. Jammer dat hij niet echt iets doet 🙁 🙁

    x Martine

  2. Haha leuk maskers!

  3. Aranka zegt:

    Wat jammer zeg voor dat geld, dan had je natuurlijk wel iets meer verwacht..

  4. ik had sowieso nooit 22 euro uitgegeven aan een masker maarja. wel balen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.