Sally Hansen Miracle Gel review
Nagellak Reviews

Sally Hansen Miracle Gel nagellak – Review

Toen ik hoorde dat Sally Hansen met een speciale serie nagellakken zou komen die het effect van een gelmanicure nabootsen, maar dan zonder lamp, was ik erg benieuwd. Bovendien haal je het zo weer met gewone nagellakremover weg! De Sally Hansen Miracle Gel-serie bestaat uit 47 (!) verschillende tinten die in combinatie met de speciale Miracle Gel Top Coat gebruikt dienen te worden. Het beloofde effect: fantastisch glanzende nagellak die geweldig goed zou moeten blijven zitten. Dat moest ik natuurlijk proberen en ik ga jullie vertellen wat ik ervan vind!

Sally Hansen Miracle Gel Sally Hansen Miracle Gel review

De technologie achter de Miracle Gel serie is de zogenaamde ‘Tube Technology’, wat betekent dat er meer actieve bestanddelen vrijkomen in de gellaag. Hierdoor worden de nagels continu verzorgd en blijft de nagellak goed zitten. Je hoort er daarom ook alleen de speciale Miracle Gel Top Coat bij te gebruiken, omdat die goed aan de nagellak kan hechten. Daarnaast gebruik je onder deze nagellakken géén basecoat! Overigens kun je met deze lakken geen andere (sneldrogende topcoat) gebruiken, dus mijn favoriet Sally Hansen Insta-Dri kan in de kast blijven.

Ik vind het sowieso echt geweldig dat de collectie uit maar liefst 47 kleuren bestaat! De kleuren zijn verdeeld over verschillende kleurcollecties, variërend van nude tinten tot metallics, dus er zit eigenlijk voor iedereen wel wat tussen. Ik was vooral benieuwd naar de wat lichtere tinten, aangezien ik daar altijd dol op ben, maar ook tussen de andere kleuren zit veel moois. Ik ga de swatches aan jullie laten zien!

Sally Hansen Miracle Gel – Rosy Riviter

Sally Hansen Miracle Gel - Rose Riviter swatch

Toen ik Rosey Riviter (180) in het schap zag vond ik hem meteen fantastisch. Wat een lief kleurtje! Het is een vrij warme mediumroze kleur die erg subtiel is. Van mij had hij nog een tikkeltje opvallender mogen zijn, maar het is sowieso een mooie kleur. Voor deze had ik drie laagjes nodig om ‘m mooi dekkend te krijgen.

Sally Hansen Miracle Gel – Pink Tank

Sally Hansen Miracle Gel - Pink Tank swatch

De donkerroze tint Pink Tank (220) is een beetje een veilige standaard kleur, maar ik vind hem wel erg mooi! Deze lak bracht erg makkelijk en soepel aan, en had bovendien slechts twee laagjes nodig om mooi dekkend te zijn. Geen unieke spannende kleur, maar wel een fijne basistint voor veel dames.

Sally Hansen Miracle Gel – Malibu Peach

Sally Hansen Miracle Gel - Malibu Peach swatch

Naar de perzikkleurige tint Malibu Peach (380) was ik ook heel benieuwd! Deze zag er ook veelbelovend uit in het flesje. Op de nagel is hij trouwens iets donkerder dan je op basis van het flesje zou verwachten en dat vind ik toch een beetje jammer. Maar toch vind ik het een mooi tintje (vooral omdat hij een klein beetje roze in zich heeft) en denk ik dat voor het voorjaar dit ook een interessante kleur zal zijn. Ook bij deze had ik drie laagjes nodig.

Sally Hansen Miracle Gel – Lemon Heaven

Sally Hansen Miracle Gel - Lemon Heaven swatch

Oh yeah, now we’re talking! Ik houd van geel, dat weten jullie inmiddels waarschijnlijk al. Maar Lemon Heaven (390) is mij dan ook echt op het lijf geschreven. Zo mooi! Lekker fris, lekker licht en gewoon heel erg vrolijk. Ook bij deze had ik drie laagjes nodig om ‘m mooi egaal te krijgen.

Sally Hansen Miracle Gel – Game of Chromes

Sally Hansen Miracle Gel - Game of Chromes swatch

We sluiten af met een knaller, namelijk Game of Chromes (510). Holy cannoli, deze is geweldig! Goud is wat mij betreft de ultieme nagellakkleur. Het is vrij neutraal, maar toch ‘anders’ en subtiel opvallend. Deze tint is dan ook één van de mooiste gouden lakken die ik in mijn collectie heb. Deze substantie lakte trouwens erg prettig en ik had bij deze slechts twee laagjes nodig. Netjes!

Sally Hansen Miracle Gel dekking

Sally Hansen Miracle Gel review

Er zitten echt toffe kleuren in deze serie en ik ben vooral groot fan van Game of Chromes en Lemon Heaven. Helaas moet ik toch zeggen dat van de meeste tinten de dekking echt behoorlijk tegenviel. Ik had bij de lichte tinten toch echt drie laagjes nodig om het netjes te krijgen, en dat is behoorlijk veel. Zeker omdat je de lagen goed moet laten drogen, aangezien je geen sneldrogende topcoat kunt gebruiken, kost het gewoon veel tijd. De donkerroze tint en de goudtint hadden echter slechts twee laagjes nodig, dus dat is gewoon prima.

De kwastjes van de lakken zijn vrij breed, maar er valt op zich prima mee te lakken. Zorg er alleen wel voor dat de lagen echt heel goed droog zijn voordat je een volgende laag aanbrengt. Omdat de substantie van de lichte tinten vrij dun is, kan het snel een stroperig rommeltje worden als je te snel verder gaat, dus kijk daar mee uit.

Sally Hansen Miracle Gel houdbaarheid

Sally Hansen Miracle Gel top coat review

Bovenstaande foto’s heb ik zonder topcoat genomen, omdat de topcoat niet bijzonder veel glans toevoegt. Overigens is hij wel belangrijk voor de houdbaarheid, dus sla hem zeker niet over! Sally Hansen belooft dat de lakken tot 14 dagen blijven zitten, dat betwijfel ik. Bij mij bleef het ongeveer een dag of 5 mooi op zijn plek zitten, maar daarna moest ik het er toch echt afhalen. Wellicht dat mijn werk in de winkel, achter de PC én mijn ietwat splijtende nagels op dit moment daar vast een rol in hebben gespeeld, dus dat zal per persoon verschillen.

Een ander puntje is dat de Top Coat wat moeilijk aan te brengen is. Hij is vrij dun, maar wat er telkens lijkt te gebeuren is dat hij wat van de nagellak ‘meeneemt’, waardoor je kale plekjes krijgt op je nagellak, zelfs als hij goed droog is. Dat is te voorkomen door véél topcoat op het kwastje te hebben en vervolgens de topcoat bijna deppend aan te brengen. Zorg dat je niet meerdere malen over dezelfde plek gaat en dat je niet te veel druk op het kwastje uitoefent. Dan moet het goed gaan.

Conclusie

Sally Hansen Miracle Gel review

Ik was echt heel erg benieuwd naar deze serie en ben redelijk enthousiast. Ik vind een aantal kleuren echt heel mooi en het concept is absoluut leuk. Echter vind ik het jammer dat de lichte kleuren zo matig dekkend zijn, omdat het lang duurt voordat je een extra laag aan kunt brengen. Daarnaast zijn de lakken aan de prijzige kant (€11,99 per stuk) én heb je de bijpassende Miracle Gel Top Coat nodig. Daarentegen zal Game of Chromes vast nog heel veel dragen, omdat mooi is èn goed blijft zitten. Kortom, de serie heeft wat voor- en nadelen. Hebben jullie de Miracle Gel lakken al geprobeerd?

De lakken en Top Coat van Sally Hansen Miracle Gel kosten €11,99 per stuk en zijn onder andere verkrijgbaar bij drogisterijen (de meeste filialen van Etos hebben een apart display!), Bol.com en ICI Paris XL.

Dit vind je misschien ook leuk...

50 reacties

 1. Je foto’s en swatches zijn zo mooi, Charlotte! En Game of Chromes is echt geweldig, wat een onwijs prachtige kleur!

 2. Schitterende foto’s en prachtige kleuren van deze speciale nagellak collectie 😉

  Mooie dag Xoxo

 3. Ik vind de lakjes er erg goed uit zien!

 4. De perfecte swatches zie ik weer voorbij komen! Hele mooie kleuren!

 5. Heel fijn hoe uitgebreid je review is over deze lakjes! Andere reviews hadden me er namelijk warm voor gemaakt maar nu ga ik toch even nadenken welke kleurtjes me het meeste aanspreken 🙂 Ook heel duidelijke foto’s!

 6. Jammer van de 3 laagjes… 🙁 Maar op zich prachtige kleuren!

 7. Oh my god, ze zijn echt ge-wel-dig <3 Ik wil vooral die eerste zo graag hebben!

 8. wauw wat een mooie swatches en foto’s heb je gemaakt. Goed gedaan!
  Ik ben er nog niet helemaal over uit. Ik vind sommige kleurtjes wel mooi, maar zie de meerwaarde tov ‘gewone’ nagellak nog niet zo en dan is deze best prijzig. Daarnaast ben ik absoluut geen fan van lakjes die 3 laagjes nodig hebben…:)

 9. Waaaaauw, wat zijn ze onwijs mooi zeg Pink Tank en Game of Chromes (leuke naam) springen er echt voor mij uit <3

 10. Die gele lijkt me mooi! Ik heb nog nooit gele nagellak op gehad, werd toch eens tijd!

 11. Ik vind ze een beetje tegenvallen, maar de gele kleur is wel erg mooi. De andere kleuren zijn wat gewoontjes…

 12. Lieve kleurtjes allemaal, vooral de eerste vind ik zo mooi.

 13. Wat een mooie kleuren!

 14. Mooie kleurtjes.
  Liefs, xxx

 15. Ik heb laatst een kleur van de miracle gel gekocht (wine stock, donkerrood). Zonder top coat gedaan, omdat ik daar niet veel goeds over hoorde. De nagellak is alsnog 4 dagen prima blijven zitten en ik heb gewoon alles gedaan wat ik normaal ook doe. Dus zonder top coat ook een prima lak!

 16. Hele mooie kleuren lak!!

 17. Schitterend! Dit ziet er echt veelbelovend uit.

 18. Je hebt erg mooie foto’s gemaakt! Er zitten mooie kleuren tussen zeg 🙂

 19. De eerste zin van je artikel klopt niet.
  Verder ben ik het helemaal met je eens, leuk idee maar ben niet zo enthousiast als verwacht.

 20. Wat een leuke uitgebreide blogpost!
  De lakjes zien er erg leuk uit♥

 21. Ik vind het echt enorm gave kleuren!

 22. Ik ben echt heel enthousiast over deze serie, ik vond die UV-gellakken altijd een beetje te duur, maar normale nagellak houdt het bij mij meestal niet eens een dag uit zonder te chippen. Afgaande op wat reviews van bloggers heb ik toch een van de ze gekocht en ik ben ECHT enthousiast, hij bleef gewoon 4 dagen bij mij zitten :D. Leuke review Charlotte, ben ook een enorme fan van gele nagellak

 23. Ik blijf toch wel heel benieuwd naar deze nagellak. De laatste is absoluut mijn favoriet, wauw!

 24. Klinken als leuke lakjes!

 25. geweldig mooie swatchfoto’s 😀

 26. Jolien zegt:

  Ja ik heb deze! Inmiddels al 2 kleurtjes en ben mega enthousiast! Normaal blijft nagellak maar 1 dag hooguit 2 dagen zitten en bij deze lak 5 dagen! Wat je Zegt over de topcoat klopt wel. Voorzichtig aanbrengen en vooral niet te hard drukken. Heel licht er over heen gaan en dan gaat het goed!
  Wat mij betreft echt een aanrader deze lakjes!

 27. Ik vind de kleuren van de lakjes echt heel erg mooi !

 28. Wauw wat een ontzettend leuke kleurtjes! Deze zijn echt heel erg mooi!

 29. lindsey zegt:

  Leuke review, ik heb de miracle gel gekocht tijdens de actie in etos (Kleurtje kopen en je kreeg de topcoat gratis, yiehaa) en heb het als volgt aangepakt…
  ik heb een eerste laag opgedaan en minimum een uur laten drogen.
  Daarna tweede laagje en ook een uur laten drogen, dan mijn topcoat erop en er kwam niets van de nagellak mee… duurt wel lang maar echt de moeite waard…

 30. Ik vind het mooie kleuren! Ik vraag me alleen af of er mensen zijn bij wie het inderdaad 14 dagen blijft zitten. De gouden is echt heel gaaf, misschien ga ik hem ook wel halen.
  Leuke review weer!

 31. E. Jansen zegt:

  Helaas kan ik het enthousiasme niet delen.
  Bij de promotie van Sally Hansen Miracle Gel bij een Etos filiaal werd de verwachting gewekt dat deze nieuwe nagellak langdurig houdt , mede door de “sterke” topcoat.
  Vanwege een mooie kleur en de actie, nu met gratis flesje topcoat ben ik overgegaan tot
  aankoop. Amper één hele dag had ik mooi gelakte nagels, voordat de nagels toch weer beschadigden, terwijl ik er al zo voorzichtig mee deed.
  Teleurstellend resultaat en voor mij zeker niet voor herhaling vatbaar.

  1. Herkenbaar! Wat jij nu zegt gebeurde bij mij ook, en dat is ook wat ik naar voren breng in mijn review over deze nagellak op https://emmarosaenmaaike.wordpress.com/

  2. L groenen zegt:

   ben zeer teleurgesteld heb alles gedaan wat ik moest doen na 3 dagen gingen de randjes er al weer af, dus de nagelak verwijderd en het resultaat
   is dat mijn nagels er heel slecht aan toe zijn ,de bovenste laag van mijn nagels laten los ,en ze zijn nu zo dun als een vloeitje. wat nu?

 32. Game of Chromes ziet er werkelijk fantastisch uit!!
  Eefje

 33. R. Foppen zegt:

  Ik kocht deze nagellak bij ICI Paris vorige week. Werd als beste aangeprezen!?
  Zeer teleurstellend. Inderdaad 3 laagjes nodig bij de lichte kleur en dan nog ziet het er goedkoop uit. De 440 dekt beter. Binnen 3 dagen een beschadiging. Heb een veel betere ervaring met het Italiaanse KIKO (gellook). Dat glanst, blijft wel 14 dagen zitten en plenty kleuren en heel goed betaalbaar.

 34. Leuke review, grappig om iemands anders ervaring hierover te lezen! Ik heb m ook samen met mijn zusje Emma getest, wij vonden ook de kleuren erg mooi alleen jammer dat er toch sneller dan verwacht stukjes afgaan :(, zie onze review hier: https://emmarosaenmaaike.wordpress.com/

  Je hebt inderdaad wel echt gelijk dat er veel keus is aan kleuren!

 35. pleun zegt:

  Ik heb m op en vind m echt super! Heel enthousiast aangezien hij al een aantal dagen zit! Ik heb een hele mooie metallic paarse kleur die al verschillende complimenten heeft gekregen van verschillende vrienden!

 36. Erna zegt:

  Ik heb 2 kleuren rood en een topcoat kado gegeven aan mijn schoonzus. Ik was er echt vanuit gegaan dat dit beter zou zijn dan een dure nagellak, die ook wel langer dan een week mooi blijft. Helaas kreeg ik van mijn schoonzus te horen dat deze lak al na 3 dagen beschadigd was. Wanneer ik dit had geweten dan had ik wel een normale dure nagellak voor haar gekocht. Zelf gebruik ik wel echte gellak, dus ik dacht dit is een mooi alternatief, maar helaas. Ik vind dan ook dat dit eigenlijk niet de naam gellak mag dragen. Is een beetje misleidend.

 37. Angelique zegt:

  Leuke kleuren idd, maar zeker niet tevreden.
  24 euro betaald voor een potje nagellak en topcoat en na 2 dagen al plekjes op mijn nagels. Als ik nagellak voor 1 euro haal heb ik hetzelfde.
  Zeer teleurgesteld.

 38. Malou zegt:

  Slecht voor deze prijs verwacht je toch meer.. gister opgedaan. Zolang mogelijk laten drogen.. vandaag gezwommen en tis er bijna allemaal al af…

 39. Debby zegt:

  Mooie kleuren inderdaad, maar hij droogt erg slecht en ik hoef maar iets te doen met mijn handen en de nagellak was al weer beschadigd! Zeker het geld niet waard!

 40. bep zegt:

  hoe kan het dat als ik de gelnagellak de lichtrose op doe en dan de tocaot er over doe de nagellak gaat strepen net of het niet droog is zelfs naar een uur?

  1. Ik heb dat ook heel vaak als ik een topcoat gebruik. Dat komt omdat de topcoat de nagellak enigzins oplost. Je hebt dan waarschijnlijk de kleur van de nagellak ook iets aan het kwastje zitten. Ik heb al veel merken geprobeerd, maar er zijn er maar weinig die dat niet doen.

 41. Dorien zegt:

  De nagellak regelmatig gebruikt maar mijn nagels gaan er helemaal van splijten. Ik kan nu al weken niets op mijn nagels lakken. Ikzelf heb het idee dat het door de gelnagellak komt. Herkent iemand dit en heeft tips,

 42. Cornelia zegt:

  Het is prima lak, maar t blijft inderdaad geen twee weken zitten. Ik gebruik de Pinky Promise, twee lagen en de game of chromes, ook twee lagen. Na een dag of vijf is het mooie ervan af. Ik vind de prijs/kwaliteit verhouding tegenvallen. Voor minder geld heb je van een ander merk ook een goede lak. En als je een goede topcoat gebruikt, zit dat ook een dag of 4, 5.

 43. Wat een prachtige kleuren. Echt super,

 44. Anita zegt:

  Sorry meiden maar ik ben dus WEL tevreden. 14 dagen weliswaar niet gehaald maar wel 8 dagen. Hen gewoon mijn dagelijkse bezigheden gehad waaronder thuis poetsen met veel water en reinigers maar de gellak bleef keurig zitten. Altijd nog beter dan de gelakken bij de nagelstylisten.

 45. annemarie zegt:

  Bij mij werkt het niet zo goed, de topcoat lost de nagellak weer op en na een paar dagen is moet ik het er al weer afhalen dus valt wel wat tegen voor de prijs

 46. P de kort zegt:

  Echt geen 2 weken. Ongeveer 5 dagen blijft het erop zitten

 47. Wat een schitterende kleuren! Sally Hansen is zo’n fijne gel nagellak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.