Make-up

Catrice Caramé-collectie (Review + Swatches)

Shoplogjes met producten uit de Catrice Caramé-collectie vliegen je bij beautyblogs om de oren, en bij deze doe ik vrolijk mee! Dit is namelijk weer zo’n collectie waar ik erg blij mee ben. Wat een mooie producten zitten er in deze lijn. Ik zou zo alles kunnen kopen, maar ik heb me keurig ingehouden. Uiteindelijk ben ik met deze producten thuisgekomen:

Catrice Caramé-collectie
Catrice Caramé-collectie

Liquid Eyeliner in Peacock Blue en Spiced Bronze | Smokey Eyes Kit | Ultimate Nail Laquer in Spiced Bronze en Berry Bazaae | Intense Eyeshadow in Silky Gold en Spiced Red

Dit zijn dus de spulletjes die ik heb meegenomen. Er was ook een mooie donker-turquoise oogschaduw die perfect bij de andere twee zou passen, maar hij was matte, en daar houd ik niet zo van. Ook is er een hele mooie brons-kleurige oogschaduw, maar die was helaas al uitverkocht… Mocht je die nog ergens tegenkomen, neem ‘m mee! Het is echt een hele mooie kleur. Over de Terracotta Powder heb ik lang staan twijfelen, maar ik vond ‘m toch erg oranje en glitterig, dus die heb ik toch maar laten liggen.

Zoals eigenlijk elke LE van Catrice zijn de producten uit deze serie van zeer goede kwaliteit voor een heerlijk lage prijs. De kleuren zijn prachtig en zijn perfect op elkaar afgestemd. Kijk mee!

Smokey Eyes Kit – €3,49

Smokey Eyes Kit
Smokey Eyes Kit

Dit is één van de must-have producten uit deze collectie. In dit setje zitten de ideale kleuren voor een mooie oog-look die iedereen wel kan gebruiken. Ik ga deze waarschijnlijk veel meenemen op vakantie of weekendjes weg. Het doosje sluit door een klein magneetje en is van karton, maar is eigenlijk best stevig en ziet er redelijk stijlvol uit. Het kwastje dat erbij zit is natuurlijk rommel, maar de kleuren oogschaduw zijn prachtig! Ik heb ze hier aangebracht over Urban Decay Primer Potion.

Smokey Eyes Kit Swatches
Smokey Eyes Kit Swatches

Mijn favoriete kleuren zijn 1 en 3. Kleur 1 is ideaal als highlighter, en heb je de mooie gouden glitters in 3 al gezien? Kleuren 2 en 4 zijn allebei matte, en zoals ik al zei hou ik daar niet zo van, maar in combinatie met veel shimmer zal ik ze misschien nog wel gaan gebruiken. De oogschaduw is wel vrij poederig, dus je moet een beetje uitkijken met fall-out.

Intense Eyeshadow – €1,99

Intense Eyeshadow
Intense Eyeshadow

Sliky Gold | Spiced Red

Intense Eyeshadow Swatches
Intense Eyeshadow Swatches

Ik had gehoopt dat Sliky Gold iets gepigmenteerder zou zijn, maar helaas is hij alsnog vrij licht. Hij is wel heel mooi voor in de binnenste ooghoek of in combinatie met een koperkleurtje en Spiced Red. Spiced Red is echt een verrassing voor mij! Ik had echt niet verwacht dat ik zo’n roodtint kon hebben, maar hij staat eigenlijk best mooi. Ik heb ‘m nu een paar keer in combinatie met een kopertint gedragen en dat gaf een heel mooi resultaat. In combinatie met een oogschaduwbasis blijven beiden kleuren de hele dag zitten.

Liquid Eye Liner – €2,29

Liquid Eye Liner
Liquid Eye Liner

Spiced Bronze | Peacock Blue

Liquid Eyeliner Swatch
Liquid Eyeliner Swatch

Ik had eerst alleen Spiced Bronze meegenomen, maar die beviel zo goed dat ik later teruggegaan ben voor Peacock Blue. De kleuren zijn wederom ontzettend mooi en goed gepigmenteerd, maar de kwastjes van de eyeliners zijn slecht. Het zijn namelijk geen harige kwastjes zoals je normaal bij een vloeibare eyeliner ziet, maar een soort harde rubberen staafjes. Ze zijn te hard voor de eyeliner, dus laat hij een afdruk in je lijntje achter (zoals op de foto, vooral bij Peacock Blue is het goed te zien). Wanneer je de eyeliner op je ogen aanbreng is het minder, maar het ziet er toch niet heel mooi uit. Je zou dit probleem op kunnen lossen door een los eyelinerkwastje te gebruiken. De houdbaarheid van deze eyeliners is gelukkig prima. Ik heb ‘m gedragen in combinatie met Spiced Red Eyeshadow en hij bleef de hele dag zitten.

Op de bovenste foto zien jullie ook nog twee nagellakjes staan. Spiced Bronze heb ik een paar dagen geleden laten zien en Berry Bazaar komt ook snel online!

Aanraders uit deze collectie vind ik Spiced Red Eyeshadow, de Smokey Eyes Kit, Spiced Bronze Eyeliner en Spiced Bronze Nagellak. Wat vinden jullie van deze collectie? Hebben jullie hiervan al wat gekocht?

Dit vind je misschien ook leuk...

9 reacties

 1. Ik heb slechts alleen de rode en blauwe oogschaduw gekocht, maar ik denk dat ik d volgende keer als ik bij het Kruidvat ben ik ook nog een highliter en die blauwe eyeliner meeneem.

 2. Laura zegt:

  Ik heb de donkerbruine lak meegenomen en 2 lipglossjes en de bronzer is erg mooi!

 3. Jessica zegt:

  Ik heb 3 kleuren oogschaduw (behalve die matte blauwe), het smokey eyes kitje en een lipgloss en nagellak in Berry Bazaar. Ik ben eigenlijk over alles enthousiast. Ik heb nog nooit zoveel uit 1 LE gekocht!

 4. Wat een mooie foto's maak je! Welke camera heb je? Ik heb de rode oogschaduw ook gekocht! 🙂

  1. Dank je! Ik gebruik een GE (General Electric) E1235. Het is echt een superfijn toestel! Ik weet niet of hij nog te koop is, want ik heb 'm uit de opruiming van de MediaMarkt…

 5. Ziet er leuk uit allemaal!

 6. heel mooi hoor! 🙂

 7. Ik heb bijna dezelfde producten, de eyeliners vind ik ook slecht, eg jammer!

 8. Ik vind het een mooie collectie, maar ik heb op dit moment een no buy periode dus ik zal toch het toch echt even moet laten liggen. Alhoewel ik na dit gezien te hebben toch begin te twijfelen :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.