Make-up Shoppen!

Catrice en Essence ruimen op!

Toen ik gisteren even bij Kruidvat binnenliep viel mij opeens op dat er wel heel veel producten van mijn favoriete budget-merken waren afgeprijsd! Het ziet er naar uit dat Catrice en Essence zich klaar gaan maken voor (weer!) een update van het assortiment en dat daarom een deel van de producten binnenkort niet meer verkrijgbaar zullen zijn. Dat is natuurlijk een beetje jammer, maar dat betekent natuurlijk ook dat we weer kunnen uitkijken naar veel nieuwe producten!

Om jullie alvast op de hoogte te brengen heb ik mijn best gedaan om lijsten te maken met de producten die uit de winkels zullen verdwijnen. Zo hebben jullie nog even de tijd om een oude favoriet in te slaan of om bepaalde producten tegen een fijn prijsje te kunnen proberen. Deze producten zijn namelijk allemaal met 50% korting afgeprijsd!

Laten we beginnen met Catrice. Ik was een beetje verbaasd, aangezien een deel van de nieuwste lakjes alweer gaat verdwijnen. Ook worden een flink aantal van de losse oogschaduws uit het assortiment gehaald en zullen tevens de lippotloden, een aantal lipsticks en een paar andere producten verdwijnen.

 • Ultimate Nail Laquers
 • Ultimate Shine Lipstick
  • 120 Let’s Dance Salsa
  • 140 Stop Light
 • Lip Designer (alle kleuren)
 • Ultimate Colour Lipstick
  • 070 Light The Fire
  • 180 Breakfast at Tiffany’s
 • Sensitive Eyes Mascara
 • Lip Appeal Lipgloss
  • 070 Berry, Berry Nice
  • 090 Back From Vacation
 • Colour Show Lipgloss
  • 050 Purple Reign
  • 070 Light My Fire
 • Absolute Eye Colour Mono
  • 010 Sunny, We Love You
  • 020 We Support Green Peas
  • 150 Metallica
  • 160 I Trust Star Dust
  • 170 Don’t Drink And Dive
  • 180  Ocean’s 14
  • 200 It’s A Boy!
  • 210 The Queen Is Amused
  • 220 The Violent Violet
  • 230 Where Is My Caddy-Li-Lac
  • 240 It’s A Girl!
  • 260 I’m A Coal-Girl
  • 290 I Like Lilac
  • 310 Lobster-Lobby.com
 • Absolute Eye Colour Duo
  • 050 I Wanna Be A Rojal
 • Kajal Designer (alle kleuren)
 • Coverstick (alle kleuren)
 • Perfect Resist Foundation
  • 040 Perfect Caramel
 • Eyebrow Designer (alle kleuren)
 • Eyeliner Pen (alle kleuren)

Ook Essence haalt flink de bezem door hun producten. Deze lijst is absoluut nog niet compleet, maar het geeft jullie in elk geval een indicatie. (Alle producten met een * zijn alleen verkrijgbaar bij de filialen met een extra Essence Nail Art Schap)

 • Colour & Go
 • Duo Eyeshadow (alle kleuren)
 • Liquid Eyeliner (alle kleuren)
 • Blush Brush
 • Multi Dimension Nagellak (alle kleuren)*
 • Nail Art Special Effect Topper*
  • 04 Mystic Mermaid
 • Matt Topcoat*
 • Quick Shine Lotion*
 • Cracking Base Coat (alle kleuren)* LET OP! Dit zijn niet de crackle-topcoats, die blijven gewoon in het assortiment!
 • Glitter Nail Hardener*
 • Nail Art Freestyle Tip Painter*

  • 07 Ocean Breeze
 • 2-in-1 Kajal*

  • 07 Light ’n Bright
 • Sun Club Bronzing Powder (alle kleuren)*
 • Sun Club Powder Shimmer*
 • Sun Club Lipgloss SPF6*
 • Nail Glue Pen*

Dat zijn een heleboel producten! Ik vind het ontzettend jammer dat de Essence Multi Dimension-lakjes niet meer verkrijgbaar zullen zijn en ik vind het ook een beetje vreemd dat Catrice Sold Out Forever en Bye Bye Birdy uit de schappen laat verdwijnen. Ach, laten we hopen dat ze veel mooie nieuwe producten voor ons in petto hebben, dat maakt alles vast wel weer goed! Zitten er nog favorieten van jullie tussen?

Dit vind je misschien ook leuk...

45 reacties

 1. Van sommige items is het echt jammer dat ze uit het assortiment gaan. Hopelijk komen er mooiere items en kleuren voor in de plaats.

 2. Romy zegt:

  Vreemde dingen die weggaan. Kleurtjes die volgens mij gewoon goed lopen gaan ook weg… Blij dat ik ze heb 😀

 3. Jammer dat ze er alweer uit gaan, maar ik denk dat ik de kleuren die ik graag wilde ook al heb 🙂

 4. Vreemd , ik heb ook nog geen bericht gehad dat er weer een vernieuwde collectie komt… maar bij de kruidvats hier is er ook geen korting

 5. Marije zegt:

  Het lakje ‘Dance Like A Prima Ballerina’ gaat eruit! Dat is een van mijn favoriete lakjes D:

 6. Neee :O *vliegt naar de kruidvat*

 7. Zonde, maar ik heb natuurlijk al deze nagellakjes al.

 8. Cynthia zegt:

  Aah dit wil ik niet!! Gelukkig ga ik zo naar de kruidvat.:)

 9. Natasja zegt:

  Dat is best apart ik ben gisteren ook naar de kruidvat geweest en alles staat er nog :S of ze hier het ook gaan veranderen weet ik niet. Maar hier doen ze zulke dingen last minute. Ineens is alles er uit dan

 10. NEEE!! Zoveel leuke dingen gaan weg, en ik kan niet eens iets kopen, want ik ben in het buitenland T.T

 11. wat veel zeg, en wat jammer. Ik ga er vanmiddag toch maar even natoe (als ze het bij ons ook al hebben, bij ons zijn ze meestal heel laat)

 12. adinda zegt:

  Ik ga denk ik maar even een kijkje nemen. Inderdaad een beetje jammer van ‘bye, bye birdy’en ‘sold out forever’ gelukkig heb ik die al 😉

 13. Ben benieuwd naar wat het nieuwe assortiment is 🙂

 14. Eveline zegt:

  Telt dit dan ook voor België?

  1. Elisa zegt:

   Ja! Ik ben daarstraks in de Kruidvat geweest en daar waren dezelfde producten afgeprijsd en stond er ook bij dat ze uit het assortiment gaan. 🙂

 15. Rebecca zegt:

  Aah wat jammer, vooral bye bye birdy en aproc

 16. Zomg teveel mooie Catrice lakjes gaan weg dan :O Veel handige basiskleuren zoals Hip Queens Wear Blue Jeans en London’s Weather Forecast 🙁

 17. Rebecca zegt:

  Oeps.. Ik bedoelde dat het me vooral bij catrice verbaaste hoeveel nieuwe dingen weg gaan!
  De kajal designer is echt een favoriet van me! Weet iemand misschien wanneer de nieuwe collectie komt? Ik ben nu op vakantie, dus kan niks kopen, zoo stom

 18. oe dan ga ik zo echt ff langs kruidvat 😀

 19. Dat wordt weer even langs de kruidvat dus :D.
  En Yeey dat de duo’s van essence worden vervangen want dat was echt prut pigment!

 20. Nou maar goed dat ik net loon heb gehad dan. Wat jammer dat ze nu alweer nieuwe producten gaan vervangen! Vooral bij catrice die waren goed bezig!Zouden de producten soms niet goed verkopen?
  Fijn dat jij in ieder geval een lijstje hebt gemaakt kan ik mooi met dat lijstje langs de kruidvat!

 21. Louise zegt:

  jaaa, ik VLIEG zo echt naar de kruidvat. vind het vooral jammer van die multi dimensionlijn! van catrice, degene die eruit gaan heb ik de meeste al, alleen die abricos apropos is jammer, hopen dat ze die nog hebben…

 22. Ik vind het opzich wel leuk dat ze steeds hun assortiment vernieuwen, ben erg benieuwd naar de producten die er voor in de plaats terug komen!

 23. kay zegt:

  Ik heb nog wat essence lipglossjes op de kop getikt voor de helft. xxxl nudes. Handig voor van de winter!

  Zou het niet zo zijn dat er een combi schap komt in deze winkels? Anders moeten ze echt heel veel nieuwe producten gaan verzinnen. Daar hoor je mij niet over klagen trouwens…

 24. Ik zag het gister ook opeens! Ik heb al flink wat dingen gekocht 😀
  x

 25. Oh no, niet de Multi Dimension! Hoop dat er wel nieuwe Multi Dimension kleurtjes komen, want ze zijn zo fijn. Ik wil nog steeds die licht oranje kleur (ben even de naam vergeten) die je een keer had geswatcht, maar hij is bij ons steeds uitverkocht, zo zonde!

 26. Ohnohh niet Multi Dimension! Want die on to go vind ik minder goed. En me geliefde catrice wenkbrauw potlood en kajal potloodjes.. Balen!

 27. Wat gaat er veel weg zeg!

 28. Neeeeeee, wat zonde van die Multi Dimension lijn! Die hadden ze juist zo mooi vernieuwd afgelopen lente, wat raar. Hoop wel dat Essence met een vergelijkbare nagellaklijn komt, met nieuwe kleuren 🙂

 29. Elien zegt:

  Catrice gaat echt mooie lakjes wegdoen 🙁

 30. wat jammer dat deze uit het assortiment gaan zeg! maarja betekend wel weer veel nieuwe producten en daar kan ik nu al niet op wachten haha, ik heb alle lakjes van catrice al behalfe 3 kleurtjes die ik gewoon echt niet mooi vind. maar de mono’s ga ik snel aanschaffen voordat ze weg gaan even kijken of het hier ook al met 50 % korting wordt verkocht morgen de stad maar in dus haha

 31. Wat jammer want sommige dingen zijn fijne producten

 32. wat jammer dat sold out forever en i sea you eruit gaan. misschien ga ik daar nog maar een back up van kopen!!
  ook jammer van de multi dimensions lijn van essence zeg.

  ben erg benieuwd wat ervoor in de plaats gaat komen!

  groetjes

 33. Best wel apart, van sommige dingen is het echt raar dat ze weg gaan, misschien gaat het niet weg, hopelijk.

 34. Ulrike zegt:

  Al die spullen die uit het assortiment gaan! Is dit ook het geval voor België??
  Ik wou graag nog eens Apropos Apricot proberen van Catrice, maar ik denk dat ik niet nog naar de stad kan gaan! Big drama dus!

  1. Elisa zegt:

   Ja, ook in België!

 35. Nicole zegt:

  Ik vind het echt heel jammer dat de nagellakjes van Catrice uit de schappen verdwijnen! Neem nou ‘Sold Out Forever’, ‘London’s Weather Forecast’ en ‘Hip Queens Wear Blue Jeans’, die worden super goed verkocht (ze zijn bij de Kruidvat bij mij in de buurt namelijk heel vaak uitverkocht). Waarom halen ze zulke mooie kleurtjes nou uit de collectie?

 36. echt veel toch wel zeg! vind ik ook raar

 37. Karina zegt:

  Ik wilde het lakje hello holo kopen van Essence maar was uiteindelijk toch voor Mystic Mermaid gegaan, ben ik eventjes blij dat ik hem nu al in huis heb!

 38. Hun moeten natuurlijk ook plaatsmaken voor nieuwe kleurtjes en producten, dus we wachten gewoon af wat er terug komt 🙂

 39. Ellen zegt:

  Jeetje !
  Ga morgen maar snel naar de Kruitvat!

 40. echt handig dit artikeltje!

 41. Handige artikel ! Echt raar ging vandaag naar onze kruitvat en ik vraag aan die vrouw waarom er niet op het bordje staat 50% korting en dan zegt ze dat hebben wij niet. Vond ik een beetje raar…

  1. Het kan per filiaal nog een beetje verschillen, maar uiteindelijk zullen ze er bij alle winkels uitgaan (en waarschijnlijk ook met 50% korting worden afgeprijsd).

 42. lieke zegt:

  echt dom van catrice dat ze bye bye birdy en up in the air uit het assortiment halen, volgens mij zijn dat toch best goed verkopende kleuren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.