Budget Make-up Reviews

Catrice Ultimate Moisture Fresh Skin Make-Up

Catrice heeft een aantal geweldige foundations in het assortiment (Photo Finish is mijn absolute favoriet!), dus toen de nieuwe Ultimate Moisture Foundation aangekondigd werd was ik meteen erg nieuwsgierig. Ik had geen idee wat ik kon verwachten en al helemaal niet of hij überhaupt ook maar iets in de buurt komt van Photo Finish. Inmiddels heb ik hem een paar maanden in huis en heb ik er een duidelijke mening over kunnen vormen. Tijd voor een review dus!

De Ultimate Moisture Foundation is een perfecte aanvulling op het bestaande assortiment van Catrice. Voor meiden met een vette huid is er de Infinite Matt Foundation, voor de normale huid is Photo Finish geschikt en nu is er met deze lancering een passende foundation voor de droge huid. Catrice belooft een olie-vrije formule die een medium dekking en natuurlijke matte finish achterlaat. Voor een tube van 30ml betaal je €5,49.

Ik heb de allerlichtste kleur, 010 Light Beige, maar die is zoals je op de foto kunt zien nog aardig donker. Hij valt iets donkerder en meer oranje uit dan Photo Finish in 010 (die weer iets grijziger van ondertoon is). Voor mijn lichte huid  (MAC NC15) is deze dan ook net wat aan de donkere kant, zeker nu het winter is.

Onderstaande foto’s zijn alweer bijna twee maanden geleden genomen. Op dat moment was mijn huid ietsje donkerder, vandaar dat de kleur beter overeenkomt. Op de eerste foto is mijn huid te zien zonder enige vorm van make-up en op de tweede foto heb ik de Catrice Ultimate Moisture Foundation gebruikt:

Zoals je op de foto kunt zien dekt hij erg mooi, maar ik zou het niet omschrijven als een medium dekking met een matte finish. Het is eerder een lichte tot medium dekking met een licht glanzende finish. Wel vind ik ‘m er ontzettend natuurlijk uitzien en dat is wat mij betreft dan ook de kracht van deze foundation. Toevallig was mijn huisgenootje pas op zoek naar een mooie natuurlijke foundation en toen heb ik haar deze aangeraden. Ze is inmiddels helemaal fan!

De foundation doet zijn naam eer aan, want het is inderdaad een hele hydraterende foundation. Hij is zelfs zo hydraterend dat ik ‘m eerder als een getinte dagcrème zou omschrijven, omdat hij simpelweg zo voedend is. Het is dus een uitkomst voor dames met een hele droge huid, maar andere huidtypes moeten er rekening mee houden dat hij wat vet aan kan voelen. Doordat hij zo voedend is blijft hij voor mijn gevoel ook iets minder lang zitten. Een hele dag red ik er maar net mee, maar veel langer houdt hij het niet uit.

De Catrice Ultimate Moisture Foundation is een perfecte foundation voor iemand met een droge huid die op zoek is naar een zeer natuurlijke foundation met lichte tot medium dekking. Deze is dan echt perfect! Voor minder droge huidtypes vind ik ‘m wat minder pasend, simpelweg omdat hij daar te voedend voor is en makkelijk van de huid af kan glijden. Ook dames met een hele lichte huid kunnen deze beter overslaan, want ik vrees dat hij voor jullie te donker zal zijn. In andere gevallen is hij absoluut de moeite waard om te proberen!

De Catrice Ultimate Moisture Fresh Skin Make-Up kost €5,49 en is verkrijgbaar in 4 verschillende tinten. Catrice is te koop bij Kruidvat.

Dit vind je misschien ook leuk...

24 reacties

 1. Mooie foundation zo te zien! Ik denk dat het wel wat voor mijn droge huid is.

 2. Klinkt goed zeg!

 3. Ik vind hem voor mijzelf niet dekkend genoeg, maar los daarvan lijkt hij mij fijn als je kijkt naar waar deze voor bedoeld is 🙂

 4. Lijkt me een fijn product!

 5. Mooie foundation zeg! Ik vind het juist een pluspunt dat hij niet zo heel erg dekkend is, dan ziet het er bij mij in ieder geval heel erg natuurlijk uit 🙂

 6. Dat ziet er goed uit zeg! Maar ik heb nog heel wat foundations liggen die toch echt eerst op moeten!

 7. Persoonlijk zou ik de dekking te licht vinden, maar als je op zoek bent naar een tinted moisturizer is deze inderdaad prima.

 8. Ik heb inderdaad een licht tot medium dekking nodig, maar ik heb wel een redelijk vette huid, jammer!

 9. Ik vind het en hele fijne foundation, de kleur die ik heb past ook precies bij mijn huidskleur.

 10. Ik heb een hele droge huid, dus ik ben erg benieuwd of hij voor mij werkt!

 11. Hij klink erg goed! heb ook last van een droge huid.. maar ben bang dat deze te donker word! maar eens even een kijkje nemen!

 12. Wauw hij klinkt echt heel goed!
  xx

 13. Ziet er zeker mooi uit! Ik gok alleen dat hij voor mij net wat te vettig gaat zijn op sommige plekken.

 14. Ik denk dat ik toch een beetje meer dekking wil :s

 15. Grappig hoe deze foundation bij jou heel anders uitpakt dan bij mij. Mijn huid is normaal en de foundation voelt totaal niet vet aan, blijft de hele dag zitten en is echt heel erg mat.
  Geweldige website heb je trouwens, echt mijn favoriete blog.

 16. Marit zegt:

  Ik gebruik deze nu ook een paar maanden, vind hem erg fijn!
  Hij wordt bij mij alleen wel mat.

 17. Ik wil ‘m ook gaan kopen!

 18. Ik heb deze foundation, ik vind het niet slecht, maar zou het niet omschrijven als een foundation maar meer als een getinte dagcrème.

 19. Heel fijn een voedende foundation! Toch zou hij voor mij iets meer dekking mogen hebben, niet dat ik het nodig heb, maar toch…

 20. Ziet er mooi uit, maar hij ziet er voor mij te donker uit 🙂 x

 21. Ik vind het resultaat echt heel mooi, alleen twijfel ik of die niet te voedend is voor mijn gemengde huid.

 22. Deze foundation lijkt mij echt perfect voor mijn droge huid! Ik neem hem gelijk mee als ik bij kruidvat ben!

 23. Jessica zegt:

  Ik kreeg uitslag op m’n gezicht van de Photo finish van catrice.. Dus durf deze helaas ook niet te gebruiken 🙁

 24. Sarah zegt:

  Ik heb best wel een lichte huid en heb altijd de lichtste foundations nodig. Dus ik hoop dat de lichtste hiervan, goed is voor mijn huid. Dat hij niet alsnog te donker is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.