Huidverzorging Reviews

Review: Rituals Advanced Biotanical Skincare – Hydrating

Zoals jullie misschien wel weten ben ik dol op huidverzorging en probeer ik graag nieuwe producten uit. Toen ik hoorde dat de huidverzorgingsproducten van Rituals vernieuwd waren was ik meteen razend benieuwd! Toevallig kreeg ik ze een paar weken later binnen en heb ik ze uitgebreid kunnen testen. Benieuwd naar mijn bevindingen?

Rituals had in het verleden een aantal huidverzorgingsproducten in het assortiment, maar de keuze was vrij beperkt. Ik voed de toenmalige facewash erg goed, maar de crèmes vond ik helemaal niks. Er zijn nu heel wat producten bij gekomen, dus er is voor elk huidtype een geschikte serie te vinden! Je hebt keuze uit Cleansing, Sensitive, Hydrating, Anti-Aging en Anti-Wrinkle.

Ik testte een aantal producten uit de Hydrating-serie. Deze serie is geschikt voor de normale tot droge uit en is op basis van onder andere blauwe gember, witte thee en hyralonzuur., waardoor de vochtbalans van de huid verbetert. Deze serie past perfect bij mijn huidtype, dus ik kon ‘m mooi goed beoordelen.

Als eerste is er de 24H Hydrating Gel Cream (€26,50 – 50ml). Dit is een lichte gelcrème op basis van antioxidanten die intensief hydraterend zou moeten zijn.

aqua / water, glycerin, alcohol denat., cyclopentasiloxane, isononyl isononanoate, cyclohexasiloxane, butylene glycol, dimethicone, phenyl trimethicone, alpinia galanga leaf extract, camellia sinensis (white tea) leaf extract, sodium hyaluronate, helianthus annuus (sunflower) seed oil, tocopheryl acetate, tocopherol, ammonium acryloyldimethyltaurate / vp copolymer, glyceryl polyacrylate, hydroxyethyl acrylate / sodium acryloyldimethyltaurate copolymer, acrylates / c10-30 alkyl acrylate crosspolymer, xanthan gum, caprylic / capric triglyceride, caprylyl glycol, saccharide isomerate, sodium hydroxide, citric acid, sodium citrate, sorbic acid, potassium sorbate, phenoxyethanol, benzyl benzoate, benzyl salicylate, parfum / fragrance, ci 42090 [blue 1]

Een uitgebreide ingrediëntenlijst! Het eerste wat opvalt is de alcohol denat, aangezien die vrij vroeg in het lijstje staat. Dit ingrediënt wordt helaas vaak bij gelcrèmes gebruikt, maar kan de huid behoorlijk uitdrogen. Toch merk ik in het gebruik van deze crème er weinig van, dus het verraste me dan ook toen ik het op het lijstje zag. Verder bevat de crème vrij veel siliconen, maar dat vind ik zelf bij een droge huid wel prettig. Opvallend is verder dat de paradepaardjes van de ingrediënten witte thee en hyralonzuur inderdaad in redelijke hoeveelheden aanwezig zijn, iets wat vaak niet het geval is. De crème is niet parfumvrij, maar aangezien parfum als laatste op de lijst genoemd is gaat het om een minimale hoeveelheid.

Dit is de meest intensieve dagcrème uit de serie, maar voor mijn huid is hij nog niet genoeg. En dat terwijl ik nog niet eens zo’n zeer droge huid heb! In combinatie met het serum (dat komt later in het artikel voorbij) vind ik ‘m wel weer heel erg prettig en ook in combinatie met mijn Clinique City Block Sheer SPF25 doet hij het erg goed. Het is dus wel een vrij lichte crème, maar hij laat zich ook goed combineren met andere hydraterende producten.

Het volgende product is de Moisture Recovery Night Cream (€26,50 – 50ml). Dit is een iets rijkere crème die bedoeld is om de vochtbalans van de huid ’s nachts tijdens het slapen te herstellen.

aqua / water, glycerin, cyclohexasiloxane, isononyl isononanoate, c12-15 alkyl benzoate, octyldodecanol, polymethyl methacrylate, macadamia ternifolia seed oil, butyrospermum parkii (shea) butter, alpinia galanga leaf extract, camellia sinensis (white tea) leaf extract, helianthus annuus (sunflower) seed oil, sodium hyaluronate, glyceryl stearate, cetyl alcohol, caprylyl glycol, peg-75 stearate, butylene glycol, dimethicone, tocopheryl acetate, tocopherol, ammonium acryloyldimethyltaurate / vp copolymer, acrylates / c10-30 alkyl acrylate crosspolymer, saccharide isomerate, ceteth-20, steareth-20, xanthan gum, caprylic / capric triglyceride, sodium hydroxide, citric acid, sodium citrate, sorbic acid, potassium sorbate, phenoxyethanol, parfum / fragrance

Je ziet aan de lijst meteen dat dit een rijkere variant is dan de 24H Hydrating Gel Cream. Hij bevat onder andere sheaboter en verschillende oliën, en de alcohol is gelukkig niet aanwezig. Ook deze crème is niet parfumvrij, maar bevat relatief zeer weinig parfumstoffen.

Dit was het eerste product dat ik probeerde en ik ben groot fan! Ik combineer mijn nachtcrèmes graag met extra (antioxidanten)serums en daar is deze perfect voor. Ook op zichzelf is hij voedend genoeg, waardoor ik met een soepele gehydrateerde huid wakker wordt. Hij trekt relatief snel in, maar blijf toch de hele nacht voeden.

Als laatste heb ik het Intense Moisture Serum (€28,50 – 30ml). Dit is een serum dat je als aanvulling op je dag- of nachtcrème kunt gebruiken voor extra hydratatie.

aqua/water, cyclopentasiloxane, cyclohexasiloxane, glycerin, dimethicone, isostearyl neopentanoate, methyl gluceth-20, panthenol, hydrolyzed corn starch, beta vulgaris (beet) root extract, bis-peg / ppg-20 / 5 peg / ppg-20 / 5 dimethicone, methoxy peg/ppg-25 / 4 dimethicone, acrylates / c10-30 alkyl acrylate crosspolymer, polysilicone-11, butylene glycol, phenoxyethanol, tocopheryl acetate, caprylic / capric triglyceride, caprylyl glycol, parfum / fragrance, sodium hydroxide, alpinia galanga (greater galangal) leaf extract, pentylene glycol, ammonium acryloyldimethyltaurate / vp copolymer, xanthan gum, sodium phytate, lactic acid, sodium hyaluronate, sorbic acid, citric acid, camellia sinensis leaf extract, p-anisic acid, potassium sorbate, pentaerythrityl tetra-di-t-butyl hydroxyhydrocinnamate

Het product bevat vrij gangbare ingrediënten voor een serum en past goed bij de andere producten. Hoewel het geen alcohol bevat zit er wel vrij veel parfum in. Dat is wel weer jammer, maar mijn huid kan dat over het algemeen goed verdragen.

Het serum heeft een lichte gel-textuur en trekt snel in. Ik vind ‘m erg prettig om als aanvulling op de dagcrème uit deze serie te gebruiken, want dan is de combinatie perfect. Het is echt een product voor een zeer droge huid en zal perfect zijn voor dames die last hebben van droge velletjes. Op zichzelf zou je ‘m eventueel ook kunnen gebruiken (bijvoorbeeld als je een vette vochtarme huid hebt), maar hij is met name geschikt voor de drogere huid.

Ik was over de eerdere serie crèmes van Rituals niet echt tevreden, maar van de nieuwe producten ben ik fan! Vooral de nachtcrème spring er voor mij uit, maar de andere producten zijn ook absoluut de moeite waard. De producten zijn kwalitatief zeer goed en hebben een luxe uitstraling. Ook vind ik de prijs netjes, vooral in verhouding met de  hoeveelheid product die in elke verpakking zit. De prijzen liggen wel hoger dan bij de drogist, maar lager dan bij de parfumerie. Ik ben inmiddels erg enthousiast geworden, dus ik ga zeker nog een paar van de nieuwe producten proberen. Vooral de Sensitive-serie staat inmiddels hoog op mijn wishlist!

De Rituals Hydrating-producten zijn verkrijgbaar vanaf €26,50 en zijn te koop bij alle verkooppunten van Rituals.

Dit vind je misschien ook leuk...

25 reacties

  1. Leuk review om te lezen. het Intense Moisture Serum spreekt me erg aan. Gelukkig heb ik niet zoveel last van velletjes maar tijdens de koude winterdagen vind ik het wel fijn om mijn huid extra te hydrateerd.
    Liefs, Renate

  2. Deze crème serie ziet er ontzettend goed uit, ik ben benieuwd! Fijne review!

  3. Stephanie zegt:

    Thnx voor de review! Het lijken mij fijne producten. Heb nog nooit de Rituals skincare geprobeerd. Ik vind Rituals wel een heel fijn merk,dus wie weet dat ik in de toekomst iets van de skincare ga aanschaffen :-).

  4. Rituals blijft mij maar steeds verbazen! Hoe goed die producten zijn! De creme serie lijkt mij echt heerlijk

  5. Ziet er goed uit!

  6. Lijkt me een fijn product!

  7. Jessica zegt:

    De producten zien er erg mooi uit qua verpakking en beloftes; maar mijn huid kan niet goed tegen parfum en alcohol.
    Zelfs de lijn voor de gevoelige huid bevat deze producten. Dat vind ik erg jammer en begrijp ik ook totaal niet.
    Als die producten er toch inzitten, waarom zegt men dan dat deze geschikt zijn voor de gevoelige huid?

    Bedankt voor de review!

  8. Ohhh ik ga voor dat serum denk ik, lijkt me enorm fijn als aanvulling op de dagelijkse routine.

  9. Daar zitten mooie producten tussen!

  10. Ik was juist erg tevreden over de awareness lijn voor de droge tot normale hukd! Vind het heel jammer dat die eruit is gehaald, hoewel er gezegd wordt dat die hetzelfde is gebleven is dat naar mijn idee echt niet zo. Die deed meer aanvoele als een witte rijke creme terwijl het nu een groene gelcreme geworden is. Mijn huid reageert niet zo goed op de nieuwe variant.. Vind het echt heel jammer! Echter doet de nachtcreme me meer aan de vorige variant denken.. Misschien moet ik die maar eens proberen…

  11. Ik ben dol op Rituals! En ook dit ziet er goed uit.

  12. Ze zijn wel wat aan de prijs, maar klinken echt heel erg goed!! Nice!

  13. Ah ze klinken echt heel fijn!
    xx

  14. Dat serum lijkt iets voor mij 😀 x

  15. Ik heb een gemengde huid, maar ben benieuwd welke nieuwe Rituals producten dan wel geschikt zullen zijn voor mij! Zou er best iets van willen proberen!

  16. Leuke producten maar wel erg aan de prijs.. Wel een goede review! 🙂

  17. Ik heb eens een enorm allergische reactie gehad op een douchegel van Rituals. Ook al is dit jaren geleden, ik blijf een negatieve associatie houden merk ik. Waarschijnlijk helemaal onterecht, want er zijn hordes vrouwen die dolenthousiast worden van Rituals. Laatst heb ik iets cadeau gekregen van mijn vriend, dus dan zal ik me weer eens aan de Ritualsproducten wagen. 🙂

    Verder wil ik even zeggen dat ik je foto’s erg mooi vind en de review helder geschreven.

  18. Hmm ik ben benieuwd naar het serum! Het ziet er erg goed uit 🙂 Fijne review!

  19. Dat klinkt heel erg goed! Wat een fijne producten 🙂

  20. Dit klinkt heel fijn! Ik ben nog op zoek naar een voedende dag- en nachtcrème, maar dan voor de gemengde huid. Deze is daar misschien wat te vet voor!

  21. Alcohol? Parfum? No way! Dit is absoluut niks voor mij!
    Als iets je huid alleen maar irriteert en huidprobleem creëert zijn het wel parfum en alcohol in huidverzorging.

  22. Tilly Wijnbergen zegt:

    Ritual maakt geen natuurijke cosmetica. Het bevatte onder andere een berucht chemisch ingrediënt:

    – Sodium Laureth Sulfate ofwel SLS

    Dit is een petrochemisch goedje wat ervoor zorgt dat iets lekker schuimt en het maakt grondig schoon. SLS reinigt zelfs zo sterk, dat het ook gebruikt wordt om garagevloeren te reinigen en motoren te ontvetten. Mocht je SLS googlen, dan vind je veel verontrustende onderzoeken die wijzen op negatieve effecten. SLS wordt gemakkelijk door de huid opgenomen en kan zich ophopen in het hart, de lever, de longen en de hersenen. Toch wordt SLS nog steeds in de meeste schuimende reinigingsproducten toegepast – zelfs in sommige tandpasta’s.

  23. Sanne9 zegt:

    wat echt super mega jammer is , dat er alcohol en veeeeeeeeeeeeeeel siliconen in zitten verwerkt, echt jammer!

  24. Sanne9 zegt:

    aan :TILLY WIJNBERGEN
    10 december 2015 at 14:08

    ow???!!! ik lees nu pas jou beoordeling over deze cremes, nou ik hoef die cremes nu helemaal niet meer!!!!!!!!!!!!!!!! zou verboden moeten worden dan! ik dacht Rituals is een natuurproduct?? dus niet!!!

  25. Zulke mooie producten in deze fijne review!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.