Budget Make-up Tutorial

Fototutorial: MUA Undressed Palette

Als het goed is zal MUA vanaf deze week verkrijgbaar zijn bij Kruidvat! Dat moet natuurlijk gevierd worden. Het leek me daarom leuk om weer eens een fototutorial te maken van een look met één van de palettes. Ik koos deze keer voor het MUA Undressed Palette. Een mooie neutrale look die altijd goed is en bovendien makkelijk te maken is!

Voor deze look gebruik ik het MUA Undressed Palette, wat een exacte dupe is voor het Urban Decay Naked Palette. Als je die hebt kun je natuurlijk ook die gebruiken! Op het MUA-palette dat ik heb staan enkel nummers bij de kleuren, maar ik zal de namen van Urban Decay (UD) er ook bijzetten, zodat je weet welke kleur je kunt vervangen.

Als eerste bracht ik MAC Paint Pot in Soft Ochre (review) aan op het wenkbrauwbot tot de arcadeboog en Maybelline Color Tattoo in On and On Bronze op het bewegende ooglid. Dit voegt wat kleur en diepte toe, maar zorgt er ook voor dat alle oogschaduw perfect blijft zitten.

Op het bewegende ooglid breng ik eerst Shade 4 (UD: Sidecar) aan met een stevige platte oogschaduwkwast.

Vervolgens breng ik met een luchtige kwast de medium bruine matte tint aan, Shade 5 (UD: Buck). Ook vervaag ik hem nog even met een schone blendingkwast, zodat de kleur mooi overloopt in de huid.

Daarna dep ik met dezelfde luchtige kwast een beetje van Shade 10 (UD: Hustle) aan in de buitenste ooghoek. Dit hoeft niet veel te zijn, maar juist vrij lichtjes deppend zodat je ‘m mooi kunt laten overlopen.

Ook breng ik met een stevig klein kwastje nog een beetje van dezelfde donkerbruine tint van de vorige foto aan langs de onderste wimperrand. Dit doe ik tot ongeveer halverwege zodat het een subtiel vergrotend effect op mijn ogen heeft.

Ook breng ik nog een beetje highlighter, Shade 1 (UD: Virgin) aan in het binnenste ooghoekje bij de traanbuis en op het hoogste puntje net onder mijn wenkbrauw.

Dan is het tijd voor eyeliner! Ik ben op dit moment de Hema Gel Eyeliner aan het uittesten, dus die heb ik op deze foto gebruikt. Ik ben nog geen fan, vooral omdat ik hem wat aan de droge (en daardoor stroeve) kant vind. Maar hij is wel goed zwart en blijft goed zitten, dus dat maakt hem in elk geval al prima.

Vervolgens breng ik één laagjes Max Factor Clump Defy Extensions Mascara (review) aan.

Ik wil zoals altijd nog iets meer drama, dus breng ik er nog een laagje Catrice Ultimate Lash Multimizer Volume Mascara overheen aan. Deze mascara lijkt overigens qua borsteltje enorm op Max Factor False Lash Effect, maar de substantie is wat vochtiger.

Ik maakte de look af met de MUA Mosaic Bronzer in 03, MAC Blush in Margin en The Body Shop Raspberry Lipgloss. Ik ben trouwens echt dol op de MUA Mosaic Bronzer, omdat het echt een geweldig natuurlijk effect geeft. Hij heft een ietwat rode ondertoon, waardoor hij niet oranje uitslaat. Bovendien is hij ook nog eens goed mat.

Dit is echt een hele makkelijke look die altijd wel geschikt is! Hij is aan de ene kant wat zwaarder door de donkere tint in de buitenste ooghoeken, maar nog wel zeer draagbaar. Doordat de tinten vrij neutraal zijn weet ik zeker dat veel meiden het goed zal staan. Als je net een MUA Undressed Palette hebt aangeschaft is het een mooie look om mee te beginnen, maar het kan ook een goed excuus zijn om je Urban Decay Naked Palette weer eens uit de kast te halen. Mogelijkheden genoeg! Het MUA Undressed Palette kost trouwens €5,99 en is dus heerlijk budgetproof.

Een lijst met de filialen waar MUA te koop zal zijn kun je in dit artikel vinden. Helaas heb ik geen Kruidvat in de buurt waar ik terecht kan voor MUA, maar wellicht zit er toch een filiaal bij jou in de buurt tussen. Hebben jullie de schappen al ergens gespot? Laat het hier weten bij de comments!

Dit vind je misschien ook leuk...

42 reacties

 1. Hele mooie look! Ik denk dat ik de twee Urban Decay dupes in huis ga halen! 🙂

 2. Deze look staat je prachtig! Heel mooi gemaakt.

 3. Hele mooie look! Jammer genoeg heb ik geen colortattoos maar wel het MUA Undressed palet. Is het mogelijk om dan toch de look te maken?

 4. Prachtige look! En wat heb je toch mooie ogen en wimpers, wauw. Ik ben wel benieuwd hoe de look zonder de Color Tattoo zou zijn, want volgens mij legt die wel echt een hele goede basis.

 5. Wauw, prachtige look! 🙂

 6. Prachtige look heb je gemaakt met de mooie make-up 😉

 7. prachtige look! kan niet wachten tot ik dit palette ook in huid heb 😛

 8. Wat een super mooie look! 🙂

 9. Hele mooie look! Ik ga de Kruidvat deze week alvast in de gaten houden, want ze zijn wel vaker eerder en ik sta te popelen!

 10. Prachtige look! De color tattoo is zo mooi, je ziet hem mooi terugkomen 🙂

 11. Hele mooie look. Staat je ook supergoed. Helaas hier geen MUA schap. Zou ik erg leuk gevonden hebben:) maar wie weet… In de toekomst… Haha

 12. Mooi!
  Ik vind gebruik het paletje ook graag 🙂

 13. Hele mooie look! Staat je ook erg goed 🙂

 14. Prachtige look heb je gemaakt!

 15. Wat heb je toch mooi ogen! En een mooie look gemaakt!

 16. Hele mooie look heb je ermee gemaakt!

 17. Ah, dit palette van MUA wil ik heel graag! Het eerste Naked palette is namelijk de enige die ik nog niet heb!

 18. Waaaauw! Wat een ontzettende mooie look. Ik ga zeker weten naar Kruidvat voor MUA. Het komt bij mij op 5 minuten afstand dus dat is wel fijn. 🙂

 19. Mooie look, ik ben gek op het palette van MUA

 20. Super mooie look heb je ermee gemaakt.

 21. super gorgeous 😀

 22. Wauw! Wat mooi!

 23. Ontzettend mooi. Ik heb twee MUA palettes waar veel kleuren in zitten die op deze lijken, dus dit kan ik goed gebruiken 🙂

 24. Kan nu niet wachten om MUA te proberen 🙂

 25. Prachtige look! Ik kan echt niet wachten tot MUA in de winkels liggen!

 26. Hele mooie look!! Ik wil echt een aantal van de paletten hebben! En MAC Margin is zo mooi! Echt een favoriet van me!

 27. Wat een mooie look! Ik wil ook echt een keer een MUA palette proberen, maar goed dat ze binnenkort in de winkels liggen!

 28. Mooie look! Zou ik zo dragen 🙂

 29. Wauw, mooie look!

 30. Erg mooi!

 31. ik heb vandaag het undressed palette in huis gehaald. ik wilde de 2 ook kopen, maar die was al uitverkocht. jammer 🙁

 32. Ik vind dit echt een prachtige look! Ik kan niet wachten om producten van MUA te proberen, helaas wordt het bij geen Kruidvat bij mij in de buurt verkocht..

 33. Super mooie look!
  Zo draag ik het meestal elke dag

  Liefs,
  Karlien

 34. Echt een schitterende look!

 35. mooie look! ik wil erg graag een palette van mua, hopelijk zijn ze niet allemaal meteen uitverkocht 😉

 36. Wat een prachtige look! De kleuren staan mooi bij je haarkleur.

 37. Erma zegt:

  Mac soft ochre is glanzend, toch? blijft ie glanzend als je er een schaduw overheen doet? Ik wil liever geen glanzende arcadeboog…
  groetjes, Erma

  1. Nee hoor, Soft Ochre is helemaal niet glanzend. Eerder mat. Verwar je hem misschien met Bare Study?

 38. Erma zegt:

  Ok, thankx, wist ik niet. Dan kies ik denk ik een volgend keer voor soft ochre … ben bijna door mijn painterly heen en draag vaak warme kleurtjes!

  1. Je kunt Soft Ochre een beetje zien als de warme versie van Painterly. De finish is vergelijkbaar, dus dan heb je een beetje een idee wat je kunt verwachten 😀

 39. Ik heb het Undressed palette al een hele tijd in huis… Behoort (nog steeds) tot 1van mijn favo palettes ooit!!

 40. Ik ga morgen even naar Kruidvat, hopelijk is MUA er! Love het palette :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.