Nagellak

Swatch: OPI La Paz-itively Hot Matte

OPI - La Paz-itively Hot Matte
OPI - La Paz-itively Hot Matte

Ik heb al een paar keer een Konad-look met deze nagellak als basiskleur gepost, en het werd tijd om er een ‘gewone’ NOTD van te maken.

Dit was mijn allereerste matte lak, en ben daardoor groot fan geworden. Wat ik wel meteen heel lastig vond aan matte nagellak is de manier van lakken. Ze hebben een andere (stroperigere) samenstelling waardoor je minder soepel de nagellak over je nagels kan verdelen. Hij droogt ook supersnel, waardoor je heel erg snel moet zijn, want anders zie je elke streek die je met je kwastje hebt gezet. Als je erg last hebt van ribbels op je nagels kan je beter eerst een ridgefiller gebruiken, want door matte lak zie je elke oneffenheid op je nagel.

Aan de flesjes van de OPI Matte collectie zit een kaartje waarop staat dat je geen basecoat en geen topcoat mag gebruiken. Geen topcoat is logisch (tenzij je hem glanzend wil hebben), maar dat je geen basecoat mag gebruiken is echt onzin. Toen ik hem net had heb ik hem zonder basecoat gedragen, en ik heb hem dezelfde dag er nog vanaf gehaald, omdat hij zo gigantisch chipte. Een vriendin van mij had hem ook opgedaan, en had exact hetzelfde probleem. Later heb ik er een paar keer basecoat onder gedaan, en dat maakte zo’n verschil. De lak was nog net zo mat, maar bleef tenminste zitten. Basecoat gebruiken dus!

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. Laura zegt:

  deze heb ik ook!! ik weet nog niet goed wat ik er van vind.. dat lakken vind ik pure hell!!

 2. Liesbeth zegt:

  Ooh, het is heel mooi!

 3. sanne zegt:

  dat is wel heel erg roze! maar wel een mooie kleur!!

 4. Oeh-la! Mooi! Positively hot ;D

  Spijtig dat hij niet zo lekker lakt, maar daar zie je niets meer van in het resultaat, hoor!

 5. De kleur van dit lakje, is echt liefde op het eerste gezicht! Toen die collectie uitkwam en ik zag ‘em, wauw (L) Erg mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.