Budget Haar Reviews

Review: Andrélon Keratine Repair

Een paar maanden geleden kreeg ik een perspakket van Andrélon binnen met daarin de nieuwe Keratine Repair-serie. Ik bladerde het persbericht even door, bekeek de producten en besteedde er verder weinig aandacht aan. Leuk, maar niet heel spannend. Toen ik een paar weken later een nieuwe shampoo wilde proberen, dacht ik ineens aan dit pakket. Toch maar eens proberen dan maar! Ik besloot meteen maar de hele lijn in m’n badkamer te zetten en alle producten uit te proberen. En wow, ik werd verrast!

Ik zal heel eerlijk zeggen dat ik wat vooroordelen had als het om Andrélon ging. Ik zag het altijd als een prima merk, maar vond het vooral heel erg basic. Waarschijnlijk komt dat door de fles ‘Iedere dag’-shampoo die wij vroeger altijd in de badkamer hadden staan. Dat idee is eigenlijk helemaal ongegrond, want met de nieuwe Keratine Repair-serie heb ik Andrélon op een hele nieuwe manier leren kennen!

lineupkeratinerepair

De nieuwe serie Keratine Repair belooft een oplossing voor droog en beschadigd haar en bevat, zoals de naam uiteraard al doet vermoeden, veel keratine. Keratine is een lichaamseigen eiwit dat in de kern van je haar doordringt en ervoor zorgt dat je haar weer glanzend en stevig wordt.

Dat is precies wat beschadigd haar nodig heeft! Omdat ik mijn haar verf is mijn haar ook wel iets beschadigd, dus ik was erg benieuwd om te zien hoe mijn haar op deze producten zou reageren. Mijn haar is wel vrij dun en wordt vaak zwaar en vet van extra verzorgende producten, dus ik wilde ontdekken of dat bij deze serie ook het geval zou zijn. Andrélon Keratine Repair ging in de test!

Andrélon Keratine Repair - 03
De Keratine Repair Shampoo (€4,39 – 300 ml) is een fijne milde shampoo die je haar goed reinigt. Hij schuimt behoorlijk flink, maar laat mijn haar en hoofdhuid niet droog aanvoelen. Op zich vind ik deze shampoo niet heel spectaculair, maar hij is gewoon prettig.

Andrélon Keratine Repair - 08
Qua ingrediënten is de shampoo vrij gangbaar en hij bevat SLES om de shampoo te laten schuimen. Ook Cocamidoprpyl Betaine is een reinigend ingrediënt (afgeleid van kokosnoot) dat het haar op een milde manier reinigt. Vervolgens zit er al een flinke hoeveelheid Hydrolized Keratine in. Dat is goed om te zien! Bovendien is deze vorm van keratine in staat om zich aan de haarvezels te binden, waardoor je haar meer vocht vast kan houden. Het gehalte keratine is in deze producten in elk geval hoog genoeg om een verschil te maken. Daarnaast bevat de shampoo onder andere zonebloemolie en trehalose, een ingrediënt dat vochtverlies tegengaat. Overigens bevat dit product wel een vrij grote hoeveelheid parfum.

Andrélon Keratine Repair - 09De Keratine Repair Intensieve Conditioner (€4,59 – 300 ml) is een prettige conditioner voor dagelijks gebruik die je haar verzorgt en het weer makkelijk doorkambaar maakt. Hoewel deze conditioner vol zit met goede verzorgende ingrediënten (onder andere keratine, kokosolie, zonnebloemolie en amandelolie), vind ik deze toch niet heel erg intensief. Hij maakt het haar in elk geval niet zwaar, maar als je echt heel droog haar hebt kun je wellicht beter een iets rijkere conditioner gebruiken.

Andrélon Keratine Repair - 04
Het Keratine Repair Iedere Dag 1-Minuut Masker (€4,99 – 180 ml) vind ik zelf nog iets fijner dan de conditioner. Als ik deze heb gebruikt voelt mijn haar extra gevoed aan, terwijl je ‘m net zo makkelijk gebruikt als een conditioner. Je hoeft hem eigenlijk maar een minuut in te laten trekken, al merk ik dat ik ‘m automatisch nog wel iets langer laat zitten. Hoewel ik dit een fijn product vind, was het fijn geweest als er nog een extra verzorgend masker in deze serie had gezeten die nog wat intensiever zou werken. Dit 1-Minuut Masker is prettig, maar niet voldoende om mijn haar af en toe een flinke oppepper te geven. Het is meer een soort dagelijkse intensieve conditioner.

Andrélon Keratine Repair - 10
De ingrediënten van het 1-Minuut Masker zijn absoluut niet verkeerd! Het merendeel van het product bestaat uit vette alcohol, wat siliconen, een aantal plantaardige verzachtende ingrediënten, glycerine en daarna weer onze bekende vrienden keratine en zonnebloemolie die we al eerder zagen in de shampoo en conditioner.

Andrélon Keratine Repair - 05In deze serie zijn ook nog een aantal extra verzorgende producten opgenomen die je na het wassen in je haar kunt gebruiken. Als eerste is er de Keratine Repair Intensieve Anti-Klit Spray (€4,99 – 250 ml). Dit is een spray die je na het wassen in handdoekdroog haar gebruikt. Hij zorgt ervoor dat je haar makkelijker doorkambaar wordt, dat er zo min mogelijk klitten ontstaan en beschermt zelfs tegen de hitte van je föhn. Deze vind ik echt heel geweldig! Ik merk dat mijn haar inderdaad makkelijker doorkambaar is, mijn haar extra gevoed wordt en dat het bovendien veel meer glanst. Yep, dit is een favoriet!

Andrélon Keratine Repair - 11
Omdat dit een lichte spray is zijn de bestanddelen wat lichter dan bijvoorbeeld van de conditioner. Ook deze spray bevat een flinke hoeveelheid keratine.

Andrélon Keratine Repair - 12
Ook is er nog de Keratine Repair Intensief Herstellende Crème (€4,59 – 200 ml). Deze crème breng je aan na het wassen en zorgt voor extra verzorging en herstel. Van dit product ben ik geen fan, maar dat komt vooral doordat hij too much is voor mijn haar. Hij maakt mijn haar zwaar, ietwat slierterig en wat dof. Kortom, het past gewoon niet bij mijn haar. Ik denk wel dat dit een uitkomst zou kunnen zijn als je bijvoorbeeld droge krullen of gewoon heel droog haar hebt. Voor wat fijner haar is het gewoonweg niet zo geschikt.

Andrélon Keratine Repair - 07
Als laatste is er nog het Keratine Repair Intensieve Serum-Oil (€7,99 – 75 ml). Dit serum breng je aan in de puntjes na het wassen of een klein beetje op droog haar als je haar erg pluizig is. Oh, dit is nog zo’n favoriet van me! Ik ben dol op haarserums, maar ik ben wel heel kieskeurig. Deze voldoet aan al mijn eisen! Hij maakt mijn puntjes glad, laat mijn haar lekker zacht aanvoelen en geeft een prachtige glans. Dit is mijn favoriete haarserum op dit moment!

Andrélon Keratine Repair - 06Vaak zijn serums niet veel meer dan een verzameling van verschillende siliconen, maar in deze versie zit onder andere ook weer keratine, maïsolie en arganolie. Hij laat je haar er dus niet alleen beter uitzien (zonder het vet te maken!), maar voegt ook nog een beetje voeding toe.

Andrélon Keratine Repair - 01Hoewel ik niet even dol ben op alle producten, vind ik de Keratine Repair-serie wel heel erg fijn! Op dit moment gebruik ik vrijwel dagelijks de shampoo, het 1-Minuut Masker, de Intensieve Anti-Klit Spray en het Intensieve Serum-Oil. Die combinatie werkt perfect voor mijn haar, waardoor het er gezond en glanzend uitziet, en bovendien prettig aanvoelt. Het is zelfs anderen in mijn omgeving opgevallen dat mijn haar er zo glanzend uitzag en ik kreeg meerdere malen de vraag welke producten ik gebruikte. Kijk, dat is nog eens leuk!

Ik denk dat Andrélon Keratine Repair vooral erg prettig is als je beschadigd haar hebt dat snel zwaar wordt van verzorgende producten. Dat doet deze serie namelijk absoluut niet! Voor extra droog haar zou je bijvoorbeeld nog de verzorgende crème als oppepper kunnen gebruiken en voor iets minder droog haar zijn de spray en het serum erg fijn. Bovendien zijn de producten lekker betaalbaar en makkelijk verkrijgbaar, dus wat mij betreft absoluut de moeite waard om eens te proberen!

De Andrélon Keratine Repair-serie is verkrijgbaar vanaf €3,99 bij drogisterijen en supermarkten.

28 Comments

 • Reply
  Manon
  13 juni 2014 at 11:07

  Klinkt goed.

 • Reply
  Karlien - Polished Cats
  13 juni 2014 at 11:15

  Ik kende deze serie nog niet, ze klinken wel goed
  maar ik blijf zweren bij mijn pantene Pro V 😉

  Liefs
  karlien

 • Reply
  Marjolein
  13 juni 2014 at 11:23

  Misschien maar eens proberen. Alhoewel ik enorm fan ben van de puur natuur collectie van Andrelon.

 • Reply
  Mariska
  13 juni 2014 at 11:47

  Deze ga ik zeker eens uitproberen, lijkt mij een fijne lijn!

 • Reply
  femketje
  13 juni 2014 at 12:12

  Lijkt me een fijne lijn!

 • Reply
  beautyforgirls
  13 juni 2014 at 12:27

  Deze lijn lijkt mij wel erg fijn.
  Liefs, xxx

 • Reply
  Evelien
  13 juni 2014 at 12:31

  Ik heb inderdaad beschadigd haar dat snel vettig wordt van conditioner of haarmaskers! Mhmm, mijn shampoo is toch bijna op, mss toch maar deze uitproberen!

 • Reply
  Daisy
  13 juni 2014 at 12:41

  Het zien er best goede producten uit (buiten de sulfaten en de siliconen door 😉 )

 • Reply
  Donna Luisa
  13 juni 2014 at 13:20

  Klinkt heel fijn! Ik ben eigenlijk altijd al groot fan geweest van Andrélon! Zelf gebruik ik de Perfecte Krul producten vaak 🙂 x

 • Reply
  Kiss & Make-up
  13 juni 2014 at 13:27

  Heb er al een paar positieve reviews over gelezen, en ik raak dus meer en meer overtuigd 🙂

 • Reply
  Julie
  13 juni 2014 at 14:18

  Klinkt als een fijne lijn producten! 🙂

 • Reply
  pamela
  13 juni 2014 at 16:42

  het serum lijkt me erg fijn!!

 • Reply
  nenacecilia
  13 juni 2014 at 17:08

  Ik had er nog niet van gehoord van deze lijn, maar ze lijkt me erg fijn (: Goede review ook!

 • Reply
  Kelly
  13 juni 2014 at 18:04

  Dit lijkt mij een ontzettend fijne lijn! 🙂

 • Reply
  Linda / Oh My Beauty
  13 juni 2014 at 18:07

  Het lijken me fijne producten!

 • Reply
  Bianca
  13 juni 2014 at 19:46

  Deze lijn ga ik zeker uitproberen.

 • Reply
  Wendy
  13 juni 2014 at 20:47

  Ooh wat klinkt dat serum en die spray fijn. Ik ga ze zeker onthouden en Andrélon is ook nog eens vaak in de aanbieding. Like!

 • Reply
  Saraya
  13 juni 2014 at 20:49

  Ik vind Andrėlon super fijn & het ruikt altijd heerlijk hun haarproducten! X

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  13 juni 2014 at 23:10

  Dat serum lijkt me echt zo fijn!

 • Reply
  Yvonne
  14 juni 2014 at 09:17

  Ik gebruik ook deze lijn en vind ‘m fijn! Ik gebruik wel een andere keratine-shampoo (waar geen SLES of SLS in zit), maar dan wel met deze conditioner, anti-klitspray en serum. Ik heb dik, droog, beschadigd en krullend haar dat in laagjes is geknipt. Het maakt mijn haar inderdaad niet zwaar en dat is wel zo fijn; zo blijft mijn haar lekker luchtig. Af en toe gebruik ik wel deze shampoo (of een andere gewone shampoo met SLS) om alle siliconen te verwijderen. Shampoos zonder SLS verwijderen die immers niet afdoende.

 • Reply
  Janneke | Beautyroad
  14 juni 2014 at 10:37

  Fijne review! De producten lijken me wel fijn. 🙂

 • Reply
  Michelle Kaiser
  14 juni 2014 at 18:42

  Deze lijn ziet er echt goed uit moet ik zeggen.

 • Reply
  Chinouk
  14 juni 2014 at 20:00

  Ik heb al jaren geen Andrélon shampoo aangeraakt, maar sommige lijken me best oké, zoals deze!

 • Reply
  Karen
  15 juni 2014 at 12:23

  OT: Ik zie alle foto’s op je site, maar bij dit artikel geen een. Raar!

 • Reply
  Marie
  15 juni 2014 at 16:53

  Ik vind dat deze serie er erg fijn uit ziet en zou ze graag proberen, alleen jammer dat ik ze nergens kan kopen in belgie!

 • Reply
  jasmin
  27 december 2014 at 19:36

  Ze zij wel duur maar als het zo goed is koop ik het wel

 • Reply
  anomiem
  17 januari 2015 at 22:18

  Ik ben groot fan van de argan-lijn van andrelon

 • Reply
  Pril-Kienhorst
  28 januari 2015 at 06:14

  Graag ontvang ik bericht over jullie producten en acties

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.