Make-up Reviews

Review: Essence XXXL Nudes Lipgloss (Nude Kiss en Pure Beauty)

Ik ben dol op luxe dure producten, maar ik vind het ook geweldig om goede budget-producten te ontdekken. Ik had al veel goede verhalen gehoord over de XXXL Nudes Lipgloss van Essence. Aangezien ik de laatste tijd weer wat vaker natuurlijke kleuren draag leken deze lipglossjes mij erg interessant. Ik nam er twee mee om uit te proberen, in de kleuren Nude Kiss en Pure Beauty!

Nude Kiss | Pure Beauty

De Essence XXXL Nudes Lipgloss is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren, variërend van een zachte perzik-tint tot een lichte karamel-kleur. Vele dames zullen tussen deze lipglossen een geschikte nude-kleur kunnen vinden! Zoals op bovenstaande swatches te zien is zijn de glossjes redelijk gepigmenteerd. De dekking is uiteraard niet optimaal, maar voor een lipgloss valt er weinig op aan te merken.

Het eerste wat me meteen opviel bij deze lipglossjes is dat ze ontzettend fijn aanvoelen op de lippen. Essence belooft dat de XXXL Nudes Lipgloss hydraterend werkt en dat kan ik alleen maar beamen. Ook de glitters in de lipglossjes zijn ontzettend fijn waardoor je ze eigenlijk niet voelt zitten. Dat is bijzonder, want vaak voelen budget-lipproducten niet echt lekker aan, dus hier scoort deze lipgloss punten mee! De substantie is vrij dun en ik weet dat veel dames dat er prettig vinden. Helaas zorgt deze dunne structuur er ook voor dat de lipgloss niet heel erg lang op de lippen houdt, dus ik had ze liever iets plakkeriger gezien. Deze lipglossen ruiken allemaal vrij sterk naar karamel. De geur vervliegt gelukkig redelijk snel, maar het is wel een geur waar je van moet houden.

Jullie zijn waarschijnlijk erg benieuwd naar de swatches. Hier zijn ze dan (inclusief full-face foto’s!):

lippen zonder iets

Nude Kiss

Full-face met Nude Kiss

Pure Beauty

Full-face met Pure Beauty

Beide kleuren vind ik mooi en zeer draagbaar, maar op dit moment is Pure Beauty mijn favoriete kleur. Vooral in combinatie met een donkere ooglook is deze lipgloss echt ideaal. Helaas gaat Pure Beauty wel een beetje in de lijntjes van de lippen zitten, maar wanneer je er een lippenbalsem onder aanbrengt zal je daar minder last van hebben.

Nude Kiss is ook mooi, maar hij had van mij iets lichter gemogen. Doordat mijn lippen vrij veel kleur hebben pakt Nude Kiss bij mij uit als een bijna doorzichtige lipgloss. Jammer, want nu is het nude-effect een beetje weg. Toch is dit een makkelijke neutrale lipgloss voor in je stash, en zeker aan te raden als je naar een dergelijke kleur op zoek bent.

De Essence XXXL Nudes Lipgloss kost €1,79 per stuk en is dus zeer budget-vriendelijk. De prijs/kwaliteit-verhouding is dik in orde. De kleuren zijn mooi, ze voelen prettig aan op de lippen en hebben een zeer budget-proof prijskaartje. Deze lipglossjes zijn echte aanraders!

Essence XXXL Nudes Lipgloss kost €1,79 en is te koop bij Kruidvat.

Dit vind je misschien ook leuk...

24 reacties

 1. Ze zien er heel erg mooi nude uit! Alleen ik ben niet zo een fan van lipgloss geef mijn maar een fijne lippenbalsem!

 2. ze zien er heel mooi uit, ik ga er denk ik ook een kopen 🙂

 3. Allebei erg mooi, ik denk dat ik zeker even langs de kruidvat ga van de week.

  x

 4. Oeh mooi! Moet ik hebben! 😀

 5. hmm.. ik ben er niet helemaal kapot van.
  maar dat is misschien omdat ik niet zo hou van lipglosjes die een lage pigmentatie hebben zoals deze.
  Had liever dat de kleuren meer uitpakten zoals op de swatch.

 6. Mooi, ik denk dat ik binnenkort maar even langs het Kruidvat ga! x

 7. Deze vind ik ook fijn 🙂

 8. Ik vind pure beauty echt een super mooi kleurtje! Die wil ik echt hebben binnenkort!

 9. Ik vind het echt mooie kleurtjes. Ze staan je ook heel goed. 😀

 10. nailsbylaura zegt:

  hmm.. deze week toch stiekem maar even kijken =D Ik heb ook 1 van catrice, van de nieuwe lijn.. mijn die glitters die doen gewoon zeer als je je lippen op elkaar doet :s en die stinkt..

 11. Deze ga ik morgen halen! Zo mooi 🙂 x

 12. Teddy zegt:

  Die tweede vind ik het mooist 😀

 13. Lotte zegt:

  Ik vind dat je zo'n mooi gezicht hebt!
  Leuke kleurtjes trouwens

 14. Jessica zegt:

  Ik gebruik liever lippenbalsem.
  Maar ze staan je wel goed, moet ik zeggen.

 15. Mooie kleurtjes!

 16. Pure Beauty staat je erg goed!

 17. heb al een paar keer gedacht of ik ze zou proberen, maar zo bij jou zie ik eigenlijk bijna geen verschil(ligt dat aan mij?) en heb wel ongeveer dezelfde lippen denk ik, dus toch maar niet…

 18. Ik heb nude kiss, echt super mooi! Love it

 19. papaskindje zegt:

  Wauw bruin haar vind ik je echt zoveel mooier staan, je blauwe ogen springen dr uit en je gezicht ziet er mooi egaal uit.

  1. Wat lief van je, dank je! Ik vind het zelf ook een stuk mooier staat dan mijn eigen haarkleur 🙂

 20. Ik vind Nude Kiss heel mooi!

 21. Die heb ik ook! Ik vindt ze super mooi!

 22. Top lipglos! Alleen jammer dat ze niet heel lang blijven zitten.

 23. Maaike zegt:

  Ik heb nude kiss en die is echt super mooi op mijn lippen, ik heb bet wel lichte lippen dus hij is echt super mooi. Hij ruikt trouwens niet naar karamel… Hij ruikt echt superlekker naar iets zoets/fruitigs
  Echt een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.