Nagellak Tips

Tip: Nagels Opnieuw Laten Groeien

In het artikel van vorige week besprak ik de voordelen van korte nagels. Veel van jullie gaven aan de voorkeur te geven aan korte nagels, maar toch waren er ook een flink aantal meiden die hun nagels liever lang dragen. Zelf heb ik ook liever lange nagels, maar af en toe knip ik ze af zodat ik ze opnieuw kan laten groeien. Zo krijgen ze een frisse start en groeien ze weer mooi er sterk terug. Ik heb gemerkt dat ik niet de enige ben die dit regelmatig doe, dus vandaag geef ik jullie wat tips om het groeiproces een beetje te versnellen en je nagels weer sterk en gezond te maken.

 • Knip of vijl je nagels kort wanneer ze broos worden
  Over het algemeen zijn mijn nagels vrij sterk en gezond, maar doordat ik veel met mijn handen bezig ben krijgen ze flink wat te verduren en raken ze regelmatig beschadigd. Als ik merk dat ze beginnen te scheuren, splijten of afbreken weet ik dat het weer tijd is om ze kort te wieken. Ik knip ze zelf altijd af met een goede scherpe nagelknipper en vijl ze vervolgens in de vorm zoals ik ze wil hebben. Niet alle nagels kunnen goed tegen nagelknippers of -schaartjes (sommige nagels kunnen gaan splijten of afbrokkelen), dus wanneer je nagels erg zwak zijn kan je beter een nagelvijl gebruiken. Dat kost misschien iets meer tijd, maar je nagels zullen je dankbaar zijn.

 • Verzorg je nagelriemen
  Ik blijf hier op hameren, want dit is wat mij betreft hèt grote geheim achter gezonde nagels!  Door je nagelriemen regelmatig (lees: meerdere keren per dag!) goed in te smeren met een nagelriem-olie,- crème of -balsem houd je niet alleen je nagelriemen, maar ook je nagels gezond. Door de masserende beweging wordt de nagelgroei gestimuleerd, waardoor je nagels een stuk sneller zullen groeien! Ook kan een goede nagelriemverzorging veel vervelende nagel-problemen (zoals splijten of ribbels) oplossen, dus het is zeker de moeite waard. Ik heb overal meerdere nagelriem-producten rondslingeren, zodat ik altijd en overal mijn nagelriemen kan insmeren. Lees meer over mijn nagelriemverzorging in dit artikel.
 • Draag zo min mogelijk nagellak
  Dit zal voor veel nagellakliefhebbers moeilijk zijn, maar het is het beste voor je nagels om zo min mogelijk nagellak te gebruiken. Op zich kan nagellak zelf niet zoveel kwaad (gebruik wel altijd een goede basecoat!), maar je nagels worden vooral zeer ongelukkig van nagellakremover. Probeer dit dus zo min mogelijk te gebruiken! Je nagels hebben ook af en toe wat zuurstof nodig, dus zorg ervoor dat je minstens een paar dagen per week je nagels kaal laat. Zeker wanneer je nagels een beetje gelig zijn kan je beter even geen nagellak gebruiken. Ik merk echt dat mijn nagels gezonder zijn wanneer ik nauwelijks nagellak draag!

Fijne hydraterende nagel-producten

 • Geef je nagels een oppepper
  Hydraterende nagel-producten zijn echt wondermiddeltjes voor splijtende nagels (lees hier meer over het voorkomen en verhelpen van splijtende nagels). Deze gels zitten bomvol fijne ingrediënten voor je nagels en zijn echt aan te bevelen wanneer je je nagels een handje wilt helpen. Mijn grote favoriet is de Nail Balsam van Trind, maar ook Herôme heeft twee aanraders in het assortiment (Nail Growth Explosion en de Hydrating Nail Gel). Masseer dagelijks een drupje van deze gels in je nagels en je zal merken dat ze snel een stuk gezonder zijn en harder groeien.
 • Eet gezond
  Schoonheid komt van binnen uit en dat geldt zeker wanneer het nagels betreft. Probeer zo gezond mogelijk te eten zodat je alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgt die je lichaam nodig heeft om je huid, haar en nagels gezond te houden. Voor gezonde nagels zijn voldoende eiwitten, calcium en B-vitamines aan te bevelen, maar zorg ook dat je genoeg gezonde vetten binnenkrijgt. Ook zijn er voedingsupplementen verkrijgbaar die speciaal geformuleerd zijn om huid, haar en nagels gezond te houden. Neem deze supplementen absoluut niet ter vervanging van gezonde voeding, want uiteindelijk is ècht eten het allerbeste voor je lijf.

Je nagels groeien zo’n 0,1 milimeter per dag, dus geef je nagels de tijd om weer een beetje op lengte te komen. Ook groeien nagels ’s zomers sneller dan in de winter, dus het kan eventjes duren! Het lijkt misschien veel werk om je nagels te verzorgen, maar wanneer je het volhoudt zal je beloond worden met een stel mooie sterke nagels.

Dit vind je misschien ook leuk...

20 reacties

 1. Die van mijn groeien altijd super snel, dus als ik ze helemaal afknip zijn ze gelukkig snel weer op lengte 🙂

  1. I agree ^^ Eens in zoveel tijd knip ik ze af en dan heb ik binnen no time weer mooie lange nagels hihi

 2. Valérie zegt:

  Leuk en informatief artikel. 🙂 Ik ben op dit moment toevallig bezig om mijn nagels weer een beetje gezond te maken en draag dus geen nagellak (snik).

 3. Handig! Mijn duimnagel is net ingescheurd. 🙁 Dat wordt geen nagellak voor die dus.

 4. *ziet artikel*
  *pakt essence cuticle softener pencil uit etui*
  *leest artikel en smeert nagelriemen in*

  1. Aaaah, brave meid 😉

 5. Mijn nagels groeien ook altijd lekker door..:)
  Wat verzorg jij je nagels netjes zeg!

 6. Goede tips! Ik heb op dit moment gelnagels en als ik daar vanaf wil zal ik heel veel werk hebben om ze terug gezond te krijgen vrees ik!

 7. Ik heb mijn nagels pas weer kort gevijld (nou ja kort, ze steken nog wel een stuk boven mijn vingers uit maar ik heb niet zo'n groot nagelbed) dus dit artikel komt heel erg goed van pas!

 8. Wat een handig artikel!

  x

 9. Leuk artikel! Ik zou een glazen vijl aanraden, niet knippen, dat is veel beter voor je nagels 🙂

  1. Bij mijn nagels is knippen nooit een probleem geweest, maar zoals ik in het artikel vertel kunnen zwakke nagels daar vaak niet tegen en is een vijl aan te raden 🙂

 10. Goede tips! Die kunnen mijn nagels wel gebruiken 😉

 11. miranda1993 zegt:

  super handig artikel:)

 12. Handig en leuk artikel zeg!

 13. Super fijn artikel! Bedankt voor de tips!

 14. Nienke zegt:

  Naar de sauna gaan werkt ook! Ik weet alleen niet waarom… o.0 Misschien iets met het afvoeren van afvalstoffen ofzo?

 15. Marian zegt:

  Ik heb als klein meisje altijd nagels gebeten. Sinds ik als caissière werk ben ik ermee gestopt. Gelukkig alweer ruim 14 jaar.
  Mijn probleem met me nagels is dat ze naar beneden groeien en de zijkanten vaak inscheuren. Ook betrap ik mezelf er wel eens op dat ik de velletjes van me nagelriemen afbijt (oh zo slordig, foei!).
  Ook krijg ik er geen mooi model (vorm) gevijld, draai ik me handen naar me toe, zoals je nagels worden gevijld door iemand anders dan lijken ze recht maar schijn bedriegt..
  Want zodra ik me handen omhoog met de rug van me hand omhoog doe, zien ze er schots & scheef uit..Wie kan mij goede raad geven, alsjebliefd we helpt mij? Zit er ook al aan te denken om voor. 1x naar een nagelstyliste te gaan & me eigen nagels door zo’n iemand te laten vijlen & goed opletten hoe zij het doen..
  Weet het anders ook niet meer (klein beetje wanhopig), want ze zien er om eerlijk te zijn maar raar uit.
  Dus als iemand voorbeeldjes of lfilmpjes heeft, GRAAG!!!!

  Met vriendelijke groet,
  Marian L

 16. maar ze zeggen dat gellak goed is voor je nagels

 17. en ik heb die echte gel lak je weet wel van coco channel en die werkt echt goed me nagels zijn nu 1,9 cm lang dt is echt veel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.