Make-up Reviews

Review: The Body Shop – Boho Beauty Palette (Brush With Fashion)

Ik ben dol op de fijne producten van The Body Shop en ook hun make-up vind ik erg prettig. Elk seizoen brengen zij een nieuwe Limited Edition make-upcollectie uit. Voor aankomende lente is The Body Shop een samenwerking aangegaan met London College Of Fashion en samen hebben zij de Brush With Fashion-collectie gecreëerd.

Zoals de naam al doet vermoeden is er bij deze collectie vooral aan kwasten gedacht. Zo is er een primer waar een kwast aan verbonden zit en ook de lipglossjes hebben een kwastje als uiteinde. Bovendien zijn er ook twee prachtige oogschaduw-palettes uitgebracht! Ik heb ze allebei en ze zijn geweldig, dus ik kon natuurlijk niet wachten om ze aan jullie te laten zien. Vandaag begin ik met het eerste palette uit de collectie, 01: Boho Beauty.

Als eerste wil ik even wat aandacht schenken aan de verpakking. Is dat niet gaaf? De verpakkingen zijn ontworpen door één van de studenten van de London College of Fashion. Het thema dat je op deze foto ziet is door de hele collectie verwerkt. Ik vind het een leuke print, vooral omdat The Body Shop normaal voor vrij saaie verpakkingen kiest. Bovendien is dit palette van stevig kunstof gemaakt en binnenin het doosje is een spiegeltje te vinden. Dit is een flinke verbetering in vergelijking met de kartonnen palettes uit de kerst-collectie van afgelopen jaar (zie hier en hier mijn reviews)!

Niet alleen de verpakking is dik in orde, maar er is duidelijk ook veel aandacht aan de inhoud van het palette besteed. Er zit namelijk een bijpassend oogpotlood en een echt kwastje bij inbegrepen (en dus geen nutteloze sponsapplicator). Het oogschaduw-kwastje heeft zachte synthetische haren en is eigenlijk gewoon een mini-versie van de full-size oogschaduwkwasten van The Body Shop. Ik vind het echt leuk dat ze hier aan gedacht hebben, want zo heb je alles bij de hand om een mooie ooglook te creëren!

New Nude | Vintage Apricot | Boho Brown | Haute Chocolate | Eye Definer 02: Rich Brown

New Nude is mijn favoriete kleur uit dit palette. Hij komt op deze foto niet zo mooi uit, maar het is echt een perfecte highlighter en mengkleur. Deze kleur bevat als enige van deze oogschaduws een klein beetje shimmer.
Vintage Apricot, een matte oranje kleur, is wat mij betreft een beetje de vreemde eend uit dit palette. Het is een vrij lastige kleur om te combineren, en op dit moment weet ik ook nog niet echt wat ik er mee aanmoet. Daar moet ik nog even wat meer mee experimenteren!
Boho Brown is ook al zo’n fijne kleur. Het is een mooie matte bruine oogschaduw die je zowel over het gehele ooglid, de arcadeboog of de buitenste ooghoek kan gebruiken. Een makkelijke kleur dus!
Ook ben ik fan van Haute Chocolate, maar ook dit kan een lastige kleur voor sommige dames zijn. Deze oogschaduw heeft namelijk een vrij paarse ondertoon, waardoor je makkelijk een ‘huilogen’-effect krijgt. Ik draag hem zelf het liefste in de arcadeboog, maar zorg er wel altijd voor dat ik hem mooi uitwerk en combineer met een andere kleur, zoals Boho Brown. Op die manier is hij erg goed draagbaar.
Het oogpotlood dat bij dit palette hoort, de Eye Definer in Rich Brown is een prima basic bruin oogpotloodje dat perfect bij deze oogschaduws past. Het potlood is goed gepigmenteerd en romig, dus brengt makkelijk aan en blijft goed zitten.

De pigmentatie van de oogschaduws is prima, en ook de structuur van de oogschaduws is erg fijn en totaal niet poederig. De matte kleuren komen op deze swatches niet helemaal tot hun recht, maar op de ogen is de pigmentatie beter zichtbaar. Binnenkort volgt natuurlijk een mooie ooglook met dit palette!

Voor dit palette betaal je €24,00. Dat is natuurlijk niet goedkoop, maar wanneer je naar de inhoud kijkt is dat het zeker waard. Je krijgt namelijk 4 oogschaduws van elk 2,4 gram (voor de normale TBS Mono’s van 1,4 gram betaal je €10,- per stuk), een oogpotlood van 0,5 gram (de losse oogpotloden van TBS kosten €8,- voor 1,25 gram) en een oogschaduw-kwastje. De waarde van dit palette is dus al minstens €70,-! Je krijgt dus echt waar voor je geld.

Ik ben erg tevreden over dit product en ik vind dat The Body Shop zichzelf echt heeft overtroffen. Er is echt aan alles gedacht: een mooie stevige verpakking, een kwastje, een potlood en natuurlijk vier kwalitatief goede oogschaduws. Wat mij betreft hadden ze de kleur Vintage Apricot achterwege mogen laten, maar de andere kleuren maken veel goed. Bovendien is de prijs/kwaliteit-verhouding dik in orde, dus ik kan jullie dit palette van harte aanbevelen!

Het Boho Beauty-palette maakt onderdeel uit van de Brush With Fashion-collectie van The Body Shop en is tijdelijk verkrijgbaar. Dit palette kost €24,00 en is vanaf nu te koop bij alle filialen van The Body Shop.

Dit vind je misschien ook leuk...

14 reacties

 1. Ik heb tot nu toe alleen een kerstpalette van TBS op de kop kunnen tikken, maar eigenlijk heb je gelijk dat de oogschaduws ook voor de volledige prijs het waard zijn! Ik denk dat ik binnenkort de shimmer cubes ga kopen van TBS. Dit palletje ziet er ook mooi uit, maar ik heb al vergelijkbare kleuren ^^

 2. Prachtige verpakking en mooie kleurtjes! Ik vind ze persoonlijk alleen beter bij de hefst passen dan bij de lente, of ligt dat aan mij?

  1. aniek zegt:

   vind ik ook!

 3. Mooi! Ook handig dat er een echte kwast bij zit en niet zo'n irritante sponsaplicator:$

 4. Mooie kleurtjes!

 5. Aranka zegt:

  Wat een mooie kleuren! Ziet er echt heel erg mooi uit!

 6. Super mooi! Die kleuren wil ik hebben 😀

 7. Mooi, alleen die oranje kleur vind ik niet echt handig. Wel een gaaf doosje!

 8. Erg mooi palettje! Ik vind die laatste twee kleuren het mooist.

 9. Mooie kleuren hoor 🙂

  1. Allerbelangrijkste tip: NIET SPAMMEN! Sorry, ik heb je link verwijderd, want dat wordt echt niet door mij (en mijn bezoekers) gewaardeerd.

 10. Teddy zegt:

  De verpakking ziet er echt geweldig uit! Vind de swatches op de foto wat minder, maar zal zeker even swatchen in de winkel!

 11. Leuk palette! Mooie nude kleurtjes!

 12. Ziet er super uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.