Haar

Review: Garnier Nutrisse Haarverf (met resultaat!)

Zoals jullie misschien wel weten ben ik dol op veranderingen. Mijn nagels, mijn make-up en ook mijn haren zijn vaak het slachtoffer van mijn verlangen naar afwisseling. Zeker nu de herfst aanbreekt en de bladeren van de bomen vallen krijg ik last van kriebels om mijn haarkleur weer onder handen te nemen. Na een week lang nagenoeg dagelijks voor het haarverf-schap te hebben geijsbeerd kwam ik afgelopen weekeinde thuis met Garnier Nutrisse haarverf in 6.32, Goud Parelmoer Donkerblond. Dit is een permanente kleuring en is dus niet uitwasbaar. Ik heb vaker kleuringen van Garnier Nutrisse gehad en toen koos ik telkens voor de kleur Natuurlijk Donkerblond. Ik vond die kleur toch altijd vrij hard bij mijn huid, en aangezien ik zelf vrij rossig haar heb leek de variant Goud Parelmoer Donkerblond mij perfect!

In het pakje haarverf zitten alle benodigheden voor het verven:

Uiteraard trek je eerst de handschoenen aan, want het is belangrijk om je handen te beschermen tegen de haarverf. Vervolgens knijp je de inhoud van tube B (de Crèmekleuring) leeg in flesje A (de Onwikkelcrème) en schud je het flesje een halve minuut om de vloeistoffen met elkaar te vermengen. Je haalt het dopje van het tuitje van het flesje af en je kan beginnen met verven.

Het verven zelf is net als andere soorten haarverf. Je begint met het trekken van strepen bij de haaraanzet en werkt langzaam naar de uiteindes van je haar toe. Zorg dat je de verf egaal over je haren verspreidt, want je wil natuurlijk geen vlekkerige kleur als resultaat hebben. Ik heb altijd het gevoel dat ik verf tekort kom, maar zelfs voor mijn lange haren is één verpakking genoeg.

Als je het mengsel over je volledige haar hebt verdeelt is het een kwestie van wachten. Na 30 minuten is de verf volledig ingetrokken en kan je het uitspoelen. Het wordt aangeraden om de verf met een beetje water op te laten schuimen, zodat je hem makkelijk uit kan spoelen. Neem de tijd voor het uitspoelen, want het duurt vrij lang voordat de verf er helemaal uit is. Na het uitspoelen is het tijd voor de nabehandeling (tube C). De nabehandeling is vergelijkbaar met een conditioner en zorgt ervoor dat je haar minder droog aanvoelt na het verven. De nabehandeling laat je ongeveer 3 minuten intrekken en die spoel je vervolgens uit met lauwwarm water.

De grote verrassing is natuurlijk het resultaat! Op deze foto kan je zien hoe mijn haarkleur vlak voor het verven was:

En zo is het nu:

Het is echt ontzettend mooi geworden! Ik ben erg blij met het resultaat. Zoals jullie kunnen zien is de kleur een stuk bruiner geworden, maar er zit een mooie rode gloed overheen die goed bij mijn huid past. Dit is precies wat ik wilde! Je kan aan deze foto ook goed zien dat het plaatje op het doosje van haarverf niks zegt over de uiteindelijke kleur. Kijk vooral naar de naam, want die zegt vaak het meeste over hoe de kleur uit zal pakken.

Nutrisse claimt een ‘voedende’ haarverf te zijn, maar daar ben ik het absoluut niet mee eens. Het verven van je haar tast je haren aan en je zal merken dat het droger aanvoelt na het verven. Nutrisse is daar niet anders in en droogde mijn haar net zo uit als andere varianten. De term ‘voedend’ is dus niet helemaal op zijn plaats. Het vochttekort is gelukkig eenvoudig aan te vullen door regelmatig je haar te verzorgen met een masker en na elke wasbeurt een conditioner te gebruiken. Schrik dus niet als je haar iets droger aanvoelt, want dat is heel normaal.

Ik ben erg tevreden over deze haarverf. Zoals ik al vertelde heb ik meerdere malen een kleuring uit deze lijn gehad en die heeft mij nooit teleurgesteld. De kleur die ik koos voldoet precies aan mijn verwachtingen, dus ik ben ook over deze tint tevreden. Het verven was niet anders dan andere merken en vrij eenvoudig. De claim ‘voedend’ is wat mij betreft niet van toepassing, maar desalniettemin vind ik Garnier Nutrisse een fijne haarverf!

Garnier Nutrisse is te koop bij alle bekende drogisterijen en kost €12,49.

Verf jij je haren of hou je het liever bij je natuurlijke haarkleur?

Dit vind je misschien ook leuk...

22 reacties

 1. Mooie glans zit erover zeg!

 2. Staat je goed! 🙂

 3. sannewierda zegt:

  Mooie kleur! Staat je goed, mooi natuurlijk!

 4. elise zegt:

  Ik heb toevallig ook laatst mijn haren geverfd, met Hennaplus. Ik ging van donkerblond naar donkerbruin 🙂 dat was wel een risico, ja. Maar ik had al vaker deze kleur gehad en het was me toen ook goed bevallen. Maar deze kleur staat je heel mooi! Het is eigenlijk heel subtiel iets donkerder en die rode gloed is inderdaad ook mooi 🙂 past goed bij de herfst!

 5. Bea1207 zegt:

  Deze kleur past goed bij je 🙂 Ikzelf verf mijn haar nooit. Ben blij met mijn peper- en zout blond! 🙂

 6. Marge zegt:

  mooi hoor!
  en je tanden zijn ook zo mooi wit! 😉
  ik was zenuwachtig maar het is heel goed gegaan gister bij whiteshine in hilversum,
  had alleen ook steken maar die zijn vandaag helemaal weg gelukkig!
  ben de pijn al weer vergeten want het resultaat is helemaal toppie!

 7. Marieke zegt:

  Mooie kleur! En dat 'voedende' ken ik inderdaad.. P:

  Ik verf zelf mijn haren sinds een jaar. Eerst had ik altijd rood of aubergine als kleurspoelingen, toen ben ik uieindelijk van mijn eigen donkerbruine kleur een tijdje naar rood gegaan en voor de zomer heb ik het donkerblond geverfd. Je zag er weinig van, maar het bleekte heel erg door de zon en blondshampoo. Nu zijn mijn punten blond en hebben mijn wortels mijn eigen kleur weer :'D Volgende week ga ik verven, Honey Chocolate van Syoss, ook een fijn merk ^^

 8. Teddy zegt:

  Prachtig! Het resultaat mag er zeker wezen. Heb zelf mijn haar nog nooit geverfd hihi 🙂

 9. Anchh zegt:

  staat je leuk die kleur ziet er echt stralend uit.
  Ik vroeg me af of je een keertje iets kunt posten over goede kleurspoelingen?? 🙂

 10. Staat je erg mooi! 😀
  En ziet er vooral heel erg natuurlijk uit.

 11. Nynke zegt:

  Oeh, ziet er mooi uit!
  Als ik weer eens naar Duitsland ga, ga ik daar misschien wel even kijken naar deze kleur. De verfjes zijn daar als het goed is een stuk goedkoper, maar 4euro of zo 🙂

 12. Wauw hele mooie kleur! Past bij je! liefs

 13. Wat goed! Een fijn review, maar ik durf eigenlijk niet zo goed mijn haar te verven 😛

  x Martine

 14. Sophie zegt:

  Staat goed! Ik heb nu mijn natuurlijke haarkleur, maar ook wel weer veel zin in mooi glanzend bruin haar. (L) heb van mezelf heel donkerblond. prima kleur maar een beetje saai soms.

 15. Astrid zegt:

  Mooi geworden! Maar de kleur op de 'voor-foto' vind ik het allermooist, want ik (L) rood. Heb mijn haar nog nooit geverfd, heb geen zin in uitgroei en droog haar.

 16. Heel mooi, deze kleur staat je schitterend!

 17. Jenifer zegt:

  Het is heel mooi geworden!

  1. Jenifer zegt:

   Ik houd het trouwens liever bij m'n natuurlijke kleur! Oh en je hebt er een nieuwe bezoekster bij. Ik vind je site erg leuk! 🙂

   1. Leuk om te horen, dank je!

 18. beautysound zegt:

  Wauw, deze kleur staat práchtig bij je gezicht!

 19. mooi, yes, kan echt nie meer zonder haarverf hoor!

 20. Hoi!

  Jouw haarkleur is echt super mooi geworden. Goed gelukt! Wat ik je wilde vragen; welke oogschaduw heb je daar op? Merk en nummer ….. vind de oogschaduw ook erg mooi ;).

  Groeten van Ceciel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.