Make-up Tips

Cult Beauty Favourites – Make-up

Soms zijn er producten die zo geliefd zijn onder beautyliefhebbers, dat ze een soort ‘cult status’ krijgen. Als écht beautyliefhebber moet je deze producten een keer geprobeerd hebben! Een hele tijd geleden schreef ik een artikel over de Cult Beauty Favourites in de categorie huidverzorging en vertelde ik wat ik er zelf van vind. Ik was al tijden van plan om een vergelijkbaar artikel te maken over make-upproducten die dezelfde status hebben, dus ik zet er vandaag een paar voor jullie op een rijtje en deel mijn mening!

Cult make-up favorieten2Urban Decay is een merk met heel wat musthaves, maar vooral het megapopulaire Urban Decay Naked Palette mag niet ontbreken. De allereerste variant was extreem geliefd en er zijn sindsdien ook talloze dupes van uitgekomen. Natuurlijk zijn Naked 2 en Naked 3 ook erg leuk, maar het origineel blijft wat mij betreft de beste. Ik moet wel zeggen dat ik hem niet heel veel gebruik, maar het is absoluut een fijn palette om in je stash te hebben en de kwaliteit van de oogschaduws is geweldig.

Nog een product dat je echt geprobeerd moet hebben is de Urban Decay Eyeshadow Primer Potion. Dit was één van de allereerste oogschaduwbases die echt zijn werk goed deed. Ik heb deze jarenlang gebruikt en heb een tijdje geleden weer een nieuwe tube gekocht. Nu, jaren later, ben ik er nog net zo dol op als vroeger.

Cult make-up favorieten3

De Chanel Vitalumière Aqua Foundation is één van de meest populaire foundations onder YouTube beautymeisjes. Wat was dit een rage! Toen deze uitgebracht werd waren er nauwelijks foundations die ook maar enigszins in de buurt kwamen en de substantie was revolutionair. Ook ik was erg positief over deze foundation, zoals in mijn originele review te lezen is. Inmiddels gebruik ik hem nog iets minder omdat ik momenteel erg dol ben op de Chanel Perfection Lumière Velvet Foundation, maar Vitalumière Aqua is geweldig als je op zoek bent naar een mooie natuurlijke foundation die je huid er fris en gezond uit laat zien.

Toen ik net begon met beautybloggen was de Beautyblender extreem populair om je foundation mee aan te brengen. Ik bestelde de mijne uit Amerika en gebruikte hem een tijdje zeer regelmatig. Het fijne van deze spons is dat hij je foundation echt perfect aanbrengt en een soort Photoshop-effect aan je huid geeft. Echter moet ik eerlijk zeggen dat ik de Miracle Complexion Sponge van Real Techniques stiekem wat fijner vind en de laatste tijd weer regelmatig gebruik, maar dat heeft vooral met de vorm van de spons te maken.

Cult make-up favorieten4

In de tijd dat ik begon met bloggen werden transparante finishingpowders veel gebruikt en vooral de Make Up For Ever HD Powder was favoriet bij velen. Ik weet nog dat ik deze zoveel gebruikt heb! Ik had ook de MAC Prep + Prime Finishing Powder, maar de variant van Make Up For Ever was toch echt de allerbeste en hield mijn make-up de hele dag op zijn plek. Ik ben op een gegeven moment overgestapt naar andere soorten poeder en heb hem lang niet meer gebruikt, maar het is absoluut een goed product.

De blush der blushes: NARS Orgasm. Ik denk dat er geen enkele blush is die vaker genoemd wordt dan deze. Niet zo gek ook, want het is een frisse roze tint met gouden shimmer die bij vrijwel elke huidskleur past. Ik heb Orgasm al jaren en ook een breed scala aan dupes in mijn stash zitten. Om eerlijk te zijn gebruik ik Orgasm verrassend weinig en grijp ik vaker naar de dupes dan naar deze. Voor het mooie vind ik hem net ietwat te fel en veel dupes zijn zo mooi dat je deze niet echt nodig hebt. Zal ik een keer een artikel met vergelijkingen maken?

Als laatste nog een lippenbalsem die ook extreem populair was, namelijk de originele Smith’s Rosebud Salve. Deze was lang niet verkrijgbaar in Nederland en ik weet nog dat ik op mijn 18e in Amerika voor het eerst een potje kocht (net als mijn eerste Urban Decay Primer Potion, bij Sephora in New York). Inmiddels is hij ook gewoon te koop bij Douglas en zag ik hem zelfs onlangs bij Etos liggen, dus dat is weer wat makkelijker. Mijn zus zweert bij deze lippenbalsem en gebruikt al jaren niks anders. Persoonlijk vind ik hem wel oké, maar mijn Holy Grail is het zeker niet.

Cult make-up favorieten1

Dit was slechts een greep uit een aantal make-up cult beauty favourites, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer! Wellicht dat ik nog een tweede voor de categorie make-up maak en ik ben bovendien nog bezit met een editie voor haarverzorging. Hebben jullie wat van deze producten uitgeprobeerd? En vond je ze echt de moeite waard? Of misschien jullie nog bepaalde producten in deze lijst? Laat het weten bij de comments!

Dit vind je misschien ook leuk...

37 reacties

 1. Ik heb welgeteld 0(!) van deze cult status producten hihi. Of ik ze ga proberen? Die nars blush is t enige wat ik interessant vind.

 2. Sharona zegt:

  Ik heb het Naked palette en de primer potion. Van Orgasm heb ik een aantal dupes die prima zijn, ik heb niet de behoefte om ’the real deal’ te kopen omdat ie wat te warm is voor mij. Verder heb ik ook de RT spons en die is super! De rest vind ik niet zo heel interessant eerlijk gezegd.

 3. oooh ja dat zijn allemaal echt topproducten!
  en wil je eens een artikel maken waarin je al de dupes en nars orgasm zelf vergelijkt?

  x Lina

 4. Een Orgasm dupe artikel lijkt me erg leuk! De Primer Potion lijkt me erg fijn, en van de Rosebud Salve ben ik ook groot fan! Wat een heerlijk spul is dat 😉 x

 5. Wat een ontzettend leuk artikel! Al heb ik er geen enkel product van, haha! 😉 Enkele jaren geleden was de lipbalsem van Kiehl’s ook een hot item onder beautybloggers. Ik heb ‘m ook, maar begrijp de hype niet zo goed. Ik vind het net vaseline. Alleen dan een stuk duurder en het zit in een tube. In mijn ogen erg onhandig, want het laatste restje krijg ik er moeizaam uit.

 6. Wat een leuke producten! Ik heb de dupe van Nars Orgasm: Sleek Rose Gold. En de dupe van Naked palette: W7. Het verschilt bij mij enorm wat ik fijn vind. Momenteel ben ik dol op lipsticks, vooral die van Mac; ik wil er nog een heleboel! 🙂

 7. Mariska zegt:

  Leuk artikel! Ik heb net gisteren voor het eerst de spons van Real Techniques gebruikt! Wow waarom ontdek ik nu pas hoe mooi dit is! En sinds een maand heb ik het Naked 2 palette. Ook geweldig! Het enige wat ik niet snap is de Nars blush hype. Ik heb er twee, maar vind de glitters veel te grof. Gebruik liever Nyx of Rituals.

 8. Ah, ik heb die chanel foundation ook nog steeds en ben er zo blij mee!

 9. Wat een leuk artikel. Ik heb een neppe beautyblender, maar voor de rest niets van de bovenstaande producten.

 10. Mooie favorieten! De Urban Decay producten behoren ook tot de mijne!

 11. Hele mooie favorieten!

 12. Hele gave favorieten! Erg leuk om te zien!

 13. stella zegt:

  Ik heb de UD naked Palette 1 gehad, maar snap de hype nog steeds niet. Ik heb deze vorig jaar via Marktplaats verkocht. Gelukkig was hij nog zeer gewild. De primer potion, tja vind deze niet echt veel beter dan andere oogschaduwbasis. NARS orgasasm vind ik qua structuur te grof. Rose Gold van Sleek en Pinch van Nyx vind ik veeel mooier. Ik heb inmiddels geleerd dat een favoriet van een beautyblogger mijn favoriet niet hoeft te zijn.
  Vorig jaar ben ik nog de mist ingegaan door aanschaf van Chanel volume nog wat mascara. Flink gehypt door Livelifegorgeous en Beautyscene, nee bij mij doet hij niets,………..

  1. Tja, zo gaat dat met zulke producten! Ik ben het ook niet altijd met andere bloggers eens, maar vaak is het wel een indicatie van welke producten de moeite waard zijn. Hopelijk heb je toch nog iets aan mijn reviews, haha 😉

 14. Antoinette zegt:

  Haha wat blijk ik toch beïnvloedbaar. Ik heb inderdaad al deze producten ook aangeschaft. Behalve de HD powder. Orgasm gebruik ik bijna nooit, Vitalumière Aqua af en toe, Rosebud Salve is vervangen door 8H balsem van Elizabeth Arden, de Beautyblender gebruik ik niet meer en het Naked Palette heb ik weggegeven omdat ik bijna nooit oogschaduw gebruik. Je moet toch je eigen cult classics ontdekken denk ik. Maar erg leuk artikel!

  1. Ach, zo gaat dat met zulke dingen! Al zijn sommige dingen wel echt goed en niet alleen een hype. Maar inderdaad, je komt altijd wel je eigen musthaves tegen 😀

 15. De Primer Potion primer van UD is inderdaad een echte cult topper! Net zoals de Naked palettes en de Beauty Blender.

 16. Leuke producten!

  Xo

 17. mooie favorieten 😀

 18. Dit vind ik de leukste artikelen, heerlijk. Het zou super zijn als je een vergelijking van Nars en dupes zou maken :D!

 19. Wat een prachtige producten! 🙂

 20. Ik ken ze ook allemaal als cult producten! De rosebudsalve bestelde ik een paar jaar geleden online en ik vond ‘m toen ook erg fijn! En het naked palette gebruik ik heel erg vaak! Net als mijn Orgasm dupe van Sleek 😀

 21. Naked 1, mijn holygrail!
  Beste palette everrr dan alle andere, sowieso aan te raden voor iedereen!

 22. Ahh, dit zijn inderdaad echte Cult Favorites! Mijn moeder gebruikt NARS producten, o.a. de Orgasm Blush. Ik houd van een felle blush, kan me niet te heftig zijn haha dus ik vind hem sowieso erg mooi. Mijn mams heeft een medium ‘skintone’, dus wat voor ons bleekneusjes fel is, staat haar juist wat zachter (maar niet minder mooi!) Zelf heb ik Rose Gold van Sleek eens uit nieuwsgierigheid gekocht, mooie blush voor in de zomer. De Urban Decay straat heb ik nog niet helemaal ontdekt, maar dat gaat vast nog wel gebeuren. Ik ben wel erg nieuwsgierig naar de Vitalumière foundation van Chanel, net zoals de Perfection variant, die is iets matter geloof ik. Wat ik mis in het rijtje? Meteorites van Guerlain, Touche Eclat van YSL en de Lipperfectors van Clarins!

  1. Oh wat stom, ik ben de Instant Light Natural Lip Perfectors van Clarins inderdaad helemaal vergeten! En dat terwijl ik ze dagelijks gebruik. Oeps!

 23. Wat leuk om te lezen!!

 24. Leuk artikel! Ik heb alleen de beautyblender uit het rijtje! Naked 1 zou ik graag nog eens toevoegen aan mijn stash!

 25. Ik heb de orgasm blush van bars niet, maar wel Dupes. Deze vind ik altijd heel mooi 🙂

 26. Wat leuk om zulke producten te zien. Ze lijken me inderdaad erg fijn, ik wil er nog wel een aantal hebben zoals die UD primer.

 27. Oh wat erg! Ik heb bijna alles. Ik mis overigens de wimperkruller van Shu Uemura. Dat is ook wel echt een cult beauty product toch? En zoals Chinouk hierboven ook al zegt: Touch Eclat van YSL. Ook zo’n topper. Plus de 8HR cream die Antoinette al vermeldde 🙂

  1. Oh ja! De wimperkruller was ik helemaal vergeten, terwijl ik hem wel gewoon heb! Al moet ik wel zeggen dat ik hem niet zo bijzonder vind… Hetzelfde geldt voor de Touche Eclat, die zou inderdaad ook moeten, maar ik heb de mijne een tijdje geleden weggegooid omdat ik hem niet zo spannend vond….

 28. Wat een prachtige producten! De HD powder van Make Up For Ever is ook echt een favoriet van mij.

 29. Ik gebruik nog steeds met veel liefde het Naked 1 palette en de primer potion! Ik kocht het palette lang geleden in Rome, voordat het in Nederland te verkrijgen was en sindsdien is het altijd een favorietje geweest 🙂

 30. Wat een leuk artikel! Zelf heb ik ook orgasm en ik gebruik hem eigenlijk ook erg weinig, zonde eigenlijk want ik vind ‘m echt super mooi!

 31. fijne eerlijke mening over de orgasm blush, stel mezelf ook tevreden met de Sleek Rose Gold, lijkt er te fel op om zoveel geld aan Nars uit te geven. Als mijn lippen écht kapot zijn werkt rosebud salve bij mij toch ook het beste, dan laat ik mijn andere lip producten een week aan de kant liggen

 32. Zou zeeeeeeer zeker blij zijn met een artikel over nars orgasm dupes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.