Huidverzorging Reviews

Review: The Body Shop Blueberry Body Scrub + Lip Butter

The Body Shop staat bekend om heerlijke lichaamsproducten met geweldige geuren. Eerlijk gezegd gebruik ik nauwelijks iets anders voor mijn lichaam, omdat er niks boven de producten van The Body Shop gaat. Voor dit voorjaar is de Blueberry-serie speciaal tijdelijk opgenomen in de collectie. Ik probeerde voor jullie de Blueberry Body Scrub en Blueberry Lip Butter uit. Oh, en hebben jullie mijn nieuwe blauwe vriendje al ontmoet?

De gehele Blueberry-serie bestaat uit een Shower Gel (€7,00), Body Scrub (€15,00), Body Lotion (€10,00), Body Butter (€16,00) en een Lip Butter (€5,00). Je kunt jezelf helemaal van top tot teen dompelen in deze zoete geur. De blauwe spons in de vorm van een bosbes op de foto is helaas niet in Nederland verkrijgbaar…

Ik ben altijd dol op de Body Scrubs van The Body Shop! Ze zitten meestal vol met natuurlijke schilletjes en pitjes die je huid een flinke scrubbeurt geven. De Blueberry Body Scrub (€15,00 – 200 ml) bevat onder andere walnootschilletjes en frambozenpitjes als scrubdeeltjes. Hij is dus heel geschikt als je liever plastic deeltjes vermijdt.

 

Aqua/Water (Solvent/Diluent), Glycerin (Humectant), PEG-40 Hydrogenated Castor Oil (Emulsifier), Juglans Regia Shell Powder/Juglans Regia (Walnut) Shell Powder (Exfoliant), Rubus Idaeus Seed/Rubus Idaeus (Raspberry) Seed (Abrasive), Silica (Absorbent), Polysorbate 20 (Emulsifier), Benzyl Alcohol (Preservative), Phenoxyethanol (Preservative), Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer (Stabiliser/Viscosity Modifier), Mel/Honey (Natural Additive), Parfum/Fragrance (Fragrance), Limonene (Fragrance Ingredient), Sodium Hydroxide (pH Adjuster), Hexyl Cinnamal (Fragrance Ingredient), Linalool (Fragrance Ingredient), Benzophenone-3 (Ultraviolet Light Absorber), Butyl Methoxydibenzoylmethane (Ultraviolet Light Absorber), Vaccinium Myrtillus Fruit Extract (Skin-Conditioning Agent), Disodium EDTA (Chelating Agent), Denatonium Benzoate (Denaturant), CI 60730/Violet 2 (Colorant), CI 14700/Red 4 (Colorant).

 

Moet je die structuur nou zien! Je zou het bijna op willen eten omdat het zo op bosbessenjam lijkt. Zou ik overigens niet doen, want ik vermoed dat het niet heel lekker smaakt. Als scrub is hij gelukkig wel heerlijk! Ik ben niet meer zo’n liefhebber van zoete geuren, maar dit is toch wel een hele lekkere scrub. Hij is behoorlijk zoet, maar wel op een zachte manier. Het is een medium grove scrub, waardoor hij vrij mild is, maar alsnog je huid een stevige scrubbeurt geeft. Door de jam-achtige substantie laat hij zich makkelijk verdelen over je huid en spoelt hij ook makkelijk weer af. Het resultaat: een superzacht velletje. Deze scrub laat trouwens geen laagje achter op de huid, dus je kunt hem prima in combinatie met zelfbruiner gebruiken.

Ook testte ik de Blueberry Lip Butter (€5,00 – 10 ml) uit. De Lip Butters van The Body Shop zijn eigenlijk gewoon lippenbalsems, maar dan met een boter-achtige substantie.

Butyrospermum Parkii Butter/Butyrospermum Parkii (Shea) Butter (Skin Conditioning Agent – Emollient), Ricinus Communis Seed Oil/Ricinus Communis (Castor) Seed Oil (Emollient), Brassica Campestris/Aleurites Fordii Oil Copolymer (Skin-Conditioning Agent – Occlusive), Cera Alba/Beeswax (Emulsifier/Emollient), PEG-8 Beeswax (Emulsifier), Hydrogenated Castor Oil (Emollient), Aroma/Flavor (Flavoring Agent), Limonene (Fragrance Ingredient), Ammonium Glycyrrhizate (Flavour), Linalool (Fragrance Ingredient), Tocopheryl Acetate (Antioxidant), Vaccinium Myrtillus Seed Oil (Skin Conditioning Agent), Tocopherol (Antioxidant), Citral (Fragrance Ingredient), Citric Acid (pH Adjuster), CI 77891/Titanium Dioxide (Colorant).

In de lipproducten van The Body Shop wordt trouwens nooit minerale olie gebruikt. Zoals je kunt zien zit de Blueberry Lip Butter vol met sheaboter, castorolie, bijenwas en andere verzorgende ingrediënten. Zoals je zou verwachten heeft de Lip Butter een vrij zoete geur die uiteraard naar bosbessen ruikt. De boter is in de verpakking vrij hard, maar als je op ‘m je lippen aanbrengt smelt hij een beetje en kun je hem makkelijk opsmeren. Hij is gewoon goed voedend, maar dit is vooral een lipproduct als je dol bent op zoete geuren.

Kijk nou wat een vrolijk gezichtje! Helaas is deze bosbessenspons niet te koop in Nederland… Hoewel ik niet zo’n fan ben van hele zoete geuren, vind ik deze serie erg lekker! Vooral als Body Scrub vind ik ‘m fijn om te gebruiken. Ik vind het heerlijk om ‘m even te ruiken onder de douche, maar er vervolgens wel een neutrale crème achteraan te smeren. Als je liefhebber bent van zoete eetbare geuren is deze serie natuurlijk perfect, zeker als je de Body Scub, Shower Gel en Body Butter met elkaar combineert. Mjam!

The Body Shop Blueberry-producten zijn verkrijgbaar vanaf €5,00 bij alle winkels en de webshop van The Body Shop.

27 Comments

 • Reply
  Anita
  11 april 2014 at 12:53

  Ziet er goed uit! Snel maar eens langs the Body Shop gaan.

 • Reply
  Jessica
  11 april 2014 at 12:55

  Deze lijn is inderdaad geweldig! Ik had de bodybutter nog van uit de zomersale en nu heb ik mijn collectie aangevuld met de scrub, de shower gel, de bodylotion én de lipbutter.

  Jammer genoeg laat de lipbutter wel zo’n witte waas achter. Daarom gebruik ik deze enkel ‘s avonds/’s nachts en nooit overdag. Heb jij daar dan geen last van?

 • Reply
  Miss Sentinelli
  11 april 2014 at 12:55

  Lijken me zeer fijne producten, ik hou wel van zoete geuren! De bosbessenspons is echt cute :D!! Jammer dat hij niet in NL verkrijgbaar is.

 • Reply
  Manon
  11 april 2014 at 13:09

  Deze lijn lijkt me erg lekker

 • Reply
  Miranda
  11 april 2014 at 13:44

  dit lijken me superfijne producten, ben erg benieuwd naar de scrub:)

 • Reply
  chucky1012
  11 april 2014 at 13:52

  Dat ziet er heel goed uit die winkel is net een candyshop 😉

 • Reply
  pamela
  11 april 2014 at 14:14

  de scrub lijkt me echt geweldig!

 • Reply
  Amy
  11 april 2014 at 14:24

  Ik heb de butter al een hele tijd in huis (heb hem een tijdje geleden in de sale gekocht, is nog in de oude verpakking) en de geur is echt heerlijk!

 • Reply
  Daphne
  11 april 2014 at 14:27

  Lijken me superfijne producten, vooral de scrub!

 • Reply
  Kimberly
  11 april 2014 at 15:00

  Ik vind het zo jammer dat die spons niet verkrijgbaar is in Nederland! Daarvoor zou ik al speciaal voor naar de winkel willen hihi. Ik vind deze lijn trouwens heel lekker ruiken!

 • Reply
  nenacecilia
  11 april 2014 at 15:23

  De lippenbalsem lijkt me interessant! 🙂

 • Reply
  Manouk
  11 april 2014 at 15:36

  Fleur De Force had volgens mij de raspberry variant van de scrub en ze heeft ‘m geproefd in haar video haha. (Was niet echt een succes). Je zou het inderdaad zo op je brood smeren. Goede 1 april grap.

 • Reply
  Jadelisabell
  11 april 2014 at 16:09

  Ik kon de geur ook niet weerstaan super lekker!! Hopelijk blijft die geur in vaste assortiment

 • Reply
  Katrien
  11 april 2014 at 16:13

  Ik heb ‘m al geroken, lekker zoet! 🙂

 • Reply
  Charile
  11 april 2014 at 16:28

  Ziet er goed uit 🙂

 • Reply
  Beautyjuf
  11 april 2014 at 17:36

  Deze lijn is hemels! Ik heb al meerdere keren de body butter en douchegel in mijn handen gehad, maar iedere keer zet ik ‘t weer terug in het schap. Ik heb al zoveel body butters en douchegels van TBS. Tsja, het is een limited edition. Misschien moet ik ‘m toch maar kopen 😉

 • Reply
  Beau
  11 april 2014 at 17:41

  Ik heb de lip butter zelf ook, echt heerlijk 🙂

 • Reply
  jennifer
  11 april 2014 at 17:54

  Producten zien er heerlijk uit. Ik zoek nog een lekkere scrub deze lijkt me lekker ga hem ook proberen

 • Reply
  Tess Evea
  11 april 2014 at 17:55

  Deze lijn is zo super, heerlijk!

 • Reply
  Karlien - Polished Cats
  11 april 2014 at 19:55

  Echt wel goede productjes precies!
  Wow die scrub lijkt mij echt wel wat

  Liefs,
  Karlien

 • Reply
  Bianca
  11 april 2014 at 20:27

  Het leukste van deze producten vind ik de spons. Zo cute!

 • Reply
  Dana
  12 april 2014 at 00:41

  Volgens mij had ik deze nog in de oude verpakking, wat ging die in een rap tempo op! Die spons is zo cute!

 • Reply
  Lisa's Beautybabbels
  12 april 2014 at 17:40

  Wat ziet die scrub er heerlijk uit! Het lijkt me een erg fijne lijn.

 • Reply
  Amelie
  13 april 2014 at 20:03

  Lijkt me lekker!!

 • Reply
  Daisy
  14 april 2014 at 13:39

  Wauw wauw wauw! Dit moet ik zeker en vast gaan halen, want ik ben namelijk verslaafd aan blueberrie’s. Elke dag eet ik wel een doosje. Helaas waren ze nog niet in België verkrijgbaar dus ik hoop bij deze wel.

  Alles ziet er zo ontzettend fijn uit en ik kan niet wachten om dit heerlijke alles te lesten !

  Groetjes,
  Daisy
  http://greendaisys.wordpress.com

 • Reply
  beautyforgirls
  17 april 2014 at 16:05

  Wat een heerlijke producten.
  Liefs, xxx

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.