Make-up Reviews

Review: Chanel Perfection Lumière Velvet Foundation

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet vaak genoeg over luxe merken schrijf op mijn website. Dat heeft er vaak mee te maken dat ik veel luxe producten niet echt de hoge prijs waard vind en vaak genoeg alternatieven (die soms zelfs veel beter zijn) voor een lagere prijs kan vinden. Dat is juist leuk! Toch zijn er een paar luxe merken waar ik een echte zwak voor heb. Bijvoorbeeld Chanel. De Chanel Vitalumière Aqua foundation is jaren mijn favoriet geweest en onlangs is er een nieuwe foundation uitgebracht. Tja, die moest ik eigenlijk ook proberen! Vandaag een review van de nieuwe Chanel Perfection Lumière Velvet Foundation.

Jullie konden al even mijn eerste indruk van de foundation in een video zien, maar inmiddels heb ik ‘m vaker gedragen en kan ik er een echte volwaardige review van schrijven. Ik was in eerste instantie al erg positief, maar ik heb mijn eerste mening nog wel een klein beetje bijgesteld. Hoe dan? Dat ga ik uitleggen! Maar laten we eerst met de basics van deze foundation beginnen.

Het idee achter deze foundation is dat hij een fluweelachtige matte finish geeft, waardoor je huid er mooi natuurlijk uitziet. Er was al een Perfection Lumière foundation, maar die vond ik persoonlijk niet zo’n succes. Hij bleef te veel op mijn huid liggen en gaf een onnatuurlijk effect. Deze nieuwe Perfection Lumière Velvet is een soort combinatie tussen de originele Perfection Lumière en de populaire Vitalumière Aqua foundation waar ik eerder een review over schreef.

Ik moet trouwens eerlijk zeggen dat ik bij foundation nauwelijks op ingrediënten let. Dat komt waarschijnlijk omdat ik van foundations meer naar het effect kijk, terwijl ik bij huidverzorging meer op de ingrediënten gefocust ben. Maar ik weet dat jullie graag volledige informatie willen, dus hierboven de ingrediëntenlijst! Deze foundation bevat onder andere siliconen, alcohol, talk en parfum, dus sommige gevoelige huidtypes zullen hem wellicht liever overslaan.

De foundation zit in een mooie strakke verpakking van 30 ml. Het is hetzelfde kunststof flesje dat bij Vitalumière Aqua gebruikt wordt, maar dan helemaal zwart. De verpakking heeft een draaidop met daaronder een klein tuitje waar je de foundation zo uit kan gieten. Wellicht is dit niet een bijzonder luxe flesje, maar hij is in elk geval lekker licht en neemt weinig ruimte in beslag.

De foundation is behoorlijk vloeibaar en je moet uitkijken dat hij niet zomaar je hand afloopt. Je zou bijna denken dat hij daardoor maar matig dekkend is, maar dat is absoluut niet zo! De dunne substantie is trouwens erg prettig, want daardoor voel je hem nauwelijks op je huid liggen. Ik heb trouwens de lichtste kleur die in Nederland verkrijgbaar is, 12: Beige Rosé.

zonder foundation

met Chanel Perfection Lumière Velvet

Ik heb in mijn gezicht altijd vrij veel rood, maar mijn hals heeft een duidelijke gele ondertoon. Hoewel deze foundation iets meer naar roze neigt is dit een zeer geschikte kleur voor mij! Ik had ‘m voor het mooie liever nog iets lichter gezien, maar de tint is zodanig licht dat ik er nog wel mee wegkom. De dekking is medium, al zie je dat wat puistjes rondom mijn kin en kaak nog wel zichtbaar blijven. Ach, daar hebben we een goede concealer voor. Ik breng hem overigens aan met een Flat Top kwast (deze van Zoeva), maar je kunt hem ook heel goed met je vingers aanbrengen.

Ik ben groot fan van deze foundation. Ik moest er even aan wennen, want hij voelt extreem fluweelzacht aan op de huid. Maar het effect is werkelijk prachtig en natuurlijker dan ik ooit bij een foundation heb gezien. Hij is goed mat, maar dan met een speciale twist waardoor hij er niet poederig uitziet. In de video vertelde ik dat ik ‘m niet afpoeder, maar ik ben er inmiddels achtergekomen dat dat toch wel nodig blijft. Als ik dat niet doe blijft hij slecht zitten en is hij na een uur of 5 vervaagd. Echter, wanneer ik hem afpoeder blijft hij makkelijk een hele dag op zijn plek en vervaagt hij nauwelijks, waardoor mijn huid er nog steeds goed uitziet.

In de video haalde ik al even aan dat hij niet heel geschikt is voor een droge huid. Inmiddels ben ik iets van mening veranderd en ben ik tot de conclusie gekomen dat je hem best bij een ietwat drogere huid kunt gebruiken, mits je er een zeer hydraterende dagcrème onder gebruikt. Maar dat zal echt per huidtype verschillen, dus het is een kwestie van uitproberen.

Het is natuurlijk onvermijdelijk om Perfection Lumière Velvet niet met Vitalumière Aqua te vergelijken. De verpakking lijkt misschien op elkaar, maar daar houden de overeenkomsten dan ook echt op. Perfection Lumière Velvet is meer dekkend, meer mat en vloeibaarder dan Vitalumière Aqua. Ik zou hem dan ook aanraden bij een wat vettere of gecombineerde huid. Vitalumière Aqua is daarentegen transparanter, meer voedend en met een lichte glans. Daarom past deze weer iets meer bij een droge of normale huid.

Ik ben echt heel erg enthousiast over deze foundation. Ja, hij is aan de dure kant en het is een luxe product, maar dit is absoluut een innovatieve substantie die ik nog nergens anders heb gezien. De dekking, de substantie en het natuurlijke effect maakt hem erg uniek. Wellicht is hij niet helemaal geschikt voor een droge huid, maar voor een vette of gecombineerde huid is hij perfect! Als ik nog een minpuntje zou moeten noemen is het de beschikbare kleurenselectie. In Nederland zijn er namelijk maar zes tinten verkrijgbaar. Dat is vrij weinig, zeker omdat er in het buitenland wel meer tinten te koop zijn! Maar als er een geschikte kleur voor je bij zit is hij absoluut de moeite waard om uit te proberen.

Chanel Perfection Lumière Velvet kost €42,00 en is verkrijgbaar bij parfumerieën en Chanel-counters in bijvoorbeeld De Bijenkorf.

Dit vind je misschien ook leuk...

34 reacties

 1. Wauw, dat is een mooie fles.
  Ik vindt het resultaat geweldig alleen is het erg duur.

 2. Wat een mooie foundation, voor mij alleen veel te duur! 😉

 3. Prachtig product! Hij staat heel erg mooi bij je huid! Jammer dat deze zo duur is.

 4. Wat een mooi effect zeg!

 5. hj ziet er heel erg mooi uit!!

 6. Yoshie zegt:

  Ik heb ongeveer dezelfde huid als jij (zover je dat op een foto kunt zien dan) en ik gebruik clinique even better in de kleur 24 linen, die is nét iets lichter en geeft zover ik zie ongeveer hetzelfde effect als chanel?! Misschien ook iets om eens uit te proberen? Verder heb je een heel leuk blog, en heb ik dankzij jou al veel mooie nieuwe nagellak gekocht hehe!

 7. Mooie dekking!

 8. Dat ziet eruit als een hele mooie foundation!

 9. Ik ben een groots Vitalumiere fan en nu ben ik ook benieuwd naar deze 😀

 10. Wauw, wat een prachtig resultaat! 🙂

 11. Mooi resultaat geeft deze foundation. Hij is misschien wel vrij duur, maar een goede foundation vind ik dat wel waard.

 12. Prachtig!

 13. Dit is een mooie foundation zeg!

 14. Ziet er super uit, zou het zelf niet snel kopen blijf lekker bij maybelline 🙂

 15. ik vind het effect al erg mooi! 😀

 16. Wat een super mooi resultaat!

 17. Hij ziet er erg mooi uit!

 18. Erg mooi!

 19. Prachtig effect, mooie dekking.
  Uiteindelijk zijn dit soort foundations trouwens nooit zo duur, omdat je er echt wel langer mee doet.

 20. Het resultaat is prachtig!

 21. Dit is dus de reden waarom blogs zo gevaarlijk zijn haha. Ik vind de foundation er namelijk héél erg mooi bij je uitzien. Ik heb zelf ook last van roodheden én ik heb een gecombineerde en lichte huid. Ik ga hem zeker weten op mijn lijstje zetten, want ik ben verliefd. Hij klinkt namelijk echt perfect voor mijn huid. De prijs is wel wat minder, maar goed. 🙂

 22. Hij ziet er echt heel mooi uit!

 23. Deze foundation geeft echt een mooi effect! ^^

 24. Echt een prachtig resultaat! De foundation matcht zo mooi bij jou 🙂

  Jammer van de prijs, maar hij is het denk ik wel waard!

 25. Deze foundation ziet er echt heel erg goed uit! Heb zelf ook de vitalumiere aqua en die vind ik ook geweldig. Deze wil ik ook nog graag proberen! Even afwachten tot er een leuke actie is!

 26. Hij ziet er wel echt pérfect uit! Hij is wat te duur voor mij, maar ik denk dat hij het wel waard is…

 27. Deze lijkt echt super, enkel is de Vitalumière Aqua misschien meer wat voor mij na het lezen van je vergelijking!

 28. Wat een prachtig verschil zeg!
  Heel mooie foundation 🙂

  Liefs,
  Karlien

 29. Bianca zegt:

  I love Chanel! De producten zijn wat aan de dure kant, maar het is echt kwaliteit en dan heb ik het nog niet eens over de prachtige verpakkingen.

 30. Hij is duur, maar ik houd hem in mijn achterhoofd voor als ik naar een andere foundation zoek. Fijne uitgebreide review!

 31. Ik vind het effect heel erg mooi, maar door de prijs zou ik hem niet kopen.

 32. Ik had hem in je video al zien voorbij komen en hij is echt zo mooi. Hij dekt echt goed, dit had ik niet verwacht van zo een dunne foundation. Helaas wel jammer van de prijs, maar al bij al denk ik dat hij hem wel dobbel en dik waard is.

  Groetjes,
  Daisy
  http://greendaisys.wordpress.com

 33. Ohhh ik vind het effect echt ontzettend mooi en heel natuurlijk. Ik ben er heel benieuwd naar 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.