Huidverzorging

Review: La Roche-Posay Effaclar K

Jullie zagen La Roche-Posay Effaclar K al meerdere malen op Pinky Polish verschijnen. Ik noemde ‘m enkele malen bij mijn favorieten (hier en hier) en ook in het artikel over mijn huidige huidverzorging was Effaclar K te zien. Toch had ik er nog steeds geen artikel over geschreven, dus het is de hoogste tijd dat ik er een review over schrijf!

Ik ontdekte het merk La Roche-Posay enkele maanden geleden. Ik kocht toen een dagcrème, en toen ik daar een review over plaatste merkte één van mijn lezeressen op dat een product uit de Effaclar-lijn ook wel voor mij geschikt zou zijn, aangezien ik toen erg last had van puistjes. Toen ik een paar dagen daarna bij de apotheek stond heb ik eens uitgebreid de producten bekeken en koos ik voor Effaclar K, een dag- en nachtcrème in één. Dat was een goede keuze, want ik kan inmiddels niet meer zonder!

Ik vertelde al eerder dat ik een vrij droge huid heb, maar toch regelmatig puistjes krijg. Dat maakt het nog weleens lastig om fijne huidverzorginsproducten te vinden, want de meeste dingen zijn te vet of juist uitdrogend. Vlak voordat ik Effaclar K ging gebruiken was mijn huid ontzettend onrustig. Ik had last van puistjes, mijn huid was erg geïrriteerd en ondertussen zat m’n gezicht ook nog onder de droge schilfertjes. Not a pretty sight! Op een gegeven moment had ik mijn dagverzorging wel onder controle, maar nachtcrèmes waren een ander verhaal. Ik gebruikte toen ’s nachts de nachtcrème uit de Tea Tree-lijn van The Body Shop, maar ik merkte dat die weinig meer uithaalde voor mijn moeilijke huid. Ik kocht uiteindelijk Effaclar K in de hoop dat het mijn huid weer een beetje tot rust zou kunnen brengen.

De Effaclar-lijn van La Roche-Posay bestaat uit producten die speciaal gericht zijn op allerlei vormen van acné. Ik koos voor Effaclar K omdat ik het gevoel had dat dit product het beste bij mijn wensen aan zou sluiten. Effaclar belooft het huidoppervlak glad de maken, de poriën te ontstoppen en onzuiverheden te verminderen. Dat klinkt als een onmogelijke belofte, maar voor mij maakt Effaclar ze allemaal waar! Na het eerste gebruik merkte ik meteen dat de puistjes op mijn gezicht een stuk verminderd waren en mijn huid er een heel stuk rustiger uitzag. Na ongeveer een week waren eigenlijk alle puistjes verdwenen en de structuur van mijn huid was enorm verbeterd. Inmiddels is mijn huid redelijk rustig, maar ik gebruik deze crème nog minimaal 3 keer per week om mijn huid egaal te houden.

Effaclar K en Kieh’s Midnight Recovery Concentrate: een topcombinatie!

De structuur van Effaclar K is vrij dun en hij heeft geen sterk aanwezige geur. Ik gebruik dit product als nachtcrème, maar dames met een vette huid kunnen ‘m ook erg goed overdag gebruiken. Effaclar K wordt met name aangeraden bij een vette huid, maar ik kan ‘m met mijn droge huid prima hebben. Ik gebruik ‘m wel in combinatie met een serum of olie (zoals het Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate), zodat mijn huid er niet extra van uitdroogt.

Effaclar K is wat mij betreft echt een topproduct en ik raad het iedereen die ook maar een beetje last heeft van acné aan. Het product werkt niet alleen ontzettend goed, maar is ook nog eens zeer betaalbaar. Een tube Effaclar K kost €13,95 en dat is een zeer redelijke prijs voor zo’n fijn product. Het enige nadeel is de beperkte verkrijgbaarheid (La Roche-Posay wordt alleen bij bepaalde apotheken verkocht), maar daarmee is dan ook alles gezegd. Een aanrader dus!

Effaclar K kost €13,95 voor een tube van 30ml. La Roche-Posay is verkrijgbaar bij de apotheek. Voor meer informatie en verkooppunten kan je terecht op de website van La Roche-Posay.

Dit vind je misschien ook leuk...

28 reacties

 1. Silviaaaaa91 zegt:

  Jaaaa hij is echt geweldig! Ik gebruik deze nu ook al 3 maanden en hij knapt je huid zooo ongelofelijk op! Ik had niet gedacht dat hij alles wat hij zegt waar kan maken, maar dat doet hij echt!
  Ik zit nu te kijken om er een reinigingsgel of schuim ofzo van te kopen, heb jij daar al ervaring mee?

  Liefs

  1. Jeeej, ik ben niet de enige die er zo tevreden over is! Ik heb de andere producten niet geprobeerd, maar dat komt met name doordat ik erg tevreden ben over de reinigins-producten die ik nu gebruik 😀

  2. childplzzz zegt:

   Die reinigingsgels zijn ook zooooo geweldig. Ik gebruik ze echt al maanden bijna een jaar, en niets zo zacht voor mijn gevoelige, droge dan weer vette ( zeer onrustige) huid, haalt alle make up weg, laat geen droog gevoel achter en is gewoon supergoed voor je huid. I swear by these products, effaclar K heb ik nog niet geprobeerd, is dit plaatselijk bedoeld? of smeer je dat over je hele gezicht

   1. Silviaaaaa91 zegt:

    Oee klinkt goed. Welke zou je dan aanraden?
    Effaclar K gebruik ik als dagcrème maar voor mensen met een droge huid kan ik me voorstellen dat dit te weinig hydraterend is. Dan zou je m beter plaatselijk gebruiken.
    Wat is wel gemerkt is als je m over je hele gezicht gebruikt is dat de huidstructuur soort van veranderd. Niet dramatisch ofzo maar ik merkte dat mijn grove poriën veel kleiner werden en mijn huid gewoon gladder.

   2. Ik gebruik 'm over mijn hele gezicht en met name als nachtcrème. Voor overdag heeft mijn huid wat meer hydratatie nodig en dan is Effaclar K niet genoeg. Maar voor 's nachts (in combinatie met een olie of serum) is hij voor mij perfect!

 2. Klinkt goed! Dit wil ook wel eens gaan uitproberen 😀

 3. Klinkt goed!
  Ik ben benieuwd of het ook voor mij zo fijn werkt.

 4. Lijkt me een fijn product als je vaak last van puistjes hebt! Ik dacht alleen dat het heel duur zou zijn, maar dat valt ook reuze mee!

 5. Ik ben deze week bij de dermatoloog geweest en voor mijn zwarte puntjes gaf ze me ook een product van La Roche-Posay mee. Ben benieuwd of het helpt!

 6. Klinkt heel erg fijn zeg!

 7. Dit klinkt echt heel erg fijn, ik kan dat wel gebruiken met mijn plaatselijke acné!

 8. Wauw, sinds ik je nailart met de bloesem zag ben ik helemaal weg van je site! Ga zo door, je hebt echt een fijne manier van schrijven!
  xx
  <3

  1. Dank je, dat vind ik echt leuk om te horen 😀

 9. nathalie zegt:

  Ben eig nog op zoek naar een dagcrème. Mijn huid is een beetje vergelijkbaar met die van jou. Dus mss ga ik hem ook wel halen om als nachtcrème te gebruiken dan. En mss is hij id zomer wél geschikt als dagcrème. Maar voor nu heb ik toch ook écht een product nodig dat mijn droogtelijnen id winter weghelpt. Dus toch iets sterker hydraterend. Nuja, mss hebben ze bij la roche daar ook wel een wondermiddeltje voor!

 10. Antoinette zegt:

  Ik vind het echt heel erg leuk dat je zo regelmatig schrijft over skincare. Ik heb op jouw aanraden ook een aantal producten van de Vitamine E lijn gekocht en mijn huid ziet er nu al zoveel gezonder uit. Misschien moet ik deze ook eens proberen voor de nacht. Gebruik jij trouwens het Vitamine E serum alleen voor overdag en dan 's nachts die van Kiehl's?

  1. Ja, zo gebruik ik het inderdaad! Wat leuk om te horen dat je zo tevreden bent over de TBS-producten! Ik vind skincare ook ontzettend interessant en vind het echt een belangrijk onderdeel van beauty, vandaar dat ik daar regelmatig over schrijf 😀

 11. Ooh, ik heb ook last van puistjes, al is het de laatste tijd wel minder, maar dit klinkt zo goed! En het is niet eens zo duur 🙂

 12. Klinkt erg fijn!
  Ik heb je trouwens getagd! 😉

  x

 13. Wies zegt:

  Ik heb hem gelijk besteld toen ik je review las. Ik heb gewoon last van puistjes en dan niet heel erg, maar ik heb er altijd wel een paar en dat stoort me gewoon enorm. Ik voel me ook stukken zelfverzekerder als ik een keer helemaal niks heb.. Helaas komt dat niet vaak voor:( Dus ik hoop echt zo dat dit product gaat werkt voor mij! Bedankt!

  1. Wat leuk om te horen! Ik hoop echt dat je er net zo tevreden over bent als ik 😀

 14. Elly zegt:

  hmm raar, als ik mn postcode invul op de site om dichtbijzijnde verkooppunten te zoeken komt er te staan dat ik mn postcode correct moet invullen! misschien meot ik maar gewoon langs de apotheek gaan.. ik heb toch echt de goede postcode ingevuld hoor 😛

  1. leinsbeauty zegt:

   Ja, dat had ik ook. Maar, nu doet hij het wel,;)

 15. Mascha zegt:

  Ik heb nooit gedacht dat een gezichtscreme zoveel invloed heeft op de conditie van je huid, maar ik gebruik nu al een tijdje een creme uit Amerika: Neutrogena Healthy Skin met Alpha Hydroxi . Ik heb hem ooit gekocht in de USA toen ik bij een vriend op bezoek was die hem gebruikte ( volgens hem is ie zelfs aangeprezen door Ophra Winfrey) en sindsdien: geen enkel puistje meer! Terwijl het bij mij elke maand raak was en er altijd littekens over bleven. Dit is de eerste creme waarbij mijn huid er echt veel beter mee uit gaat zien: minder vlekjes, pigmentvlekken, littekens etc.Helaas word hij niet verkocht in Europa ( waarschijnlijk door het hoge gehalte aan fruitzuren? ) dus krijg ik gelukkig een supply opgestuurd via die vriend, maar weet jij misschien hoe je aan Neutrogena producten kunt komen in NL ( buiten de handcreme die ze hier alleen maar hebben?
  Thanks!

 16. ccarolien zegt:

  Deze crème gebruik ik ondertussen ongeveer een jaar, op voorschrift van de dermatoloog. Ik ben er ook zeer tevreden over! Ik gebruik op sommige plekken (en 's avonds op heel mijn gezicht) wel de H-crème, omdat ik op die plekken toch iets meer hydratatie nodig heb. Deze crèmes zal ik in ieder geval nog heeeel lang gebruiken 😀

 17. heey,
  goede revieuw
  ik heb enkel nog 1 vraagje; ik zoek een product om de poriën op mijn neus te verkleinen.
  alles wat ik tot nu toe geprobeerd heb werkt niet.
  dus daarom mijn vraag; werkt effaclar K goed daarvoor?

  groetjes!

 18. Yvonne zegt:

  Hejhej..na al jullie lovende reviewste hebben gelezen heb ik ook op advies bijde apotheek enkele producten van la roche posay effaclar gehaald. Waaronder de effaclar K..ik heb een gecombineerde huid met behoorlijk last van glimmen en puistjes en mee-eters in de T-zone. Ik gebruik de K samen met de effaclar DUO en ben super tevreden na 2 dagen begin ik al verschil te mwrken dat mijn huid egaler en rustiger wordt! Eindelijk na zoveel jaren uitproberen!

 19. andre zegt:

  Wie kan mij vertellen of ik de Effaclar h kan gebruiken in combinatie met de Effaclar duo?

 20. Lisa zegt:

  heeey, ik ben heel erg nieuw met dit product, ik heb het eigenlijk sinds vandaag. Ik heb de duo crème, effaclar K en een reinigende lotion die heet: lotion astringente, ik heb geen idee wat dat betekend maar het helpt om je poriën diep te reinigen en gelijk bij de eerste keer gebruiken voelde ik het prikken. (en ik geloof dat dat wel een goed teken is)

  ik heb alleen een vraagje: is het normaal dat na gebruik je puistjes roder lijken te zijn dan voordat je het opdeed?
  want bij mij lijkt alles juist rood te worden maar het voelt alsof het heel erg werkt.
  ik ben benieuwd wanneer er echt zichtbaar verbeteringen komen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.