Nagellak Reviews

Review: Lush Lemony Flutter

Als ik slechts één onmisbaar nagelproduct zou mogen noemen dan kies ik zonder twijfel Lush Lemony Flutter. Deze nagelriemcrème is voor mij al jaren onmisbaar en is wat mij betreft het mushave-product voor iedereen die graag gezonde nagels wil hebben. Het is dan ook niet voor niets een cult favorite onder nagellakliefhebbers! Toen ik net met m’n site begon schreef ik er al een review over, maar inmiddels gebruik ik ‘m nog steeds trouw, dus ik vond dat hij nog wel wat extra aandacht verdiende. Een nieuwe review dus!

Lemony Flutter is een nagelriemcrème. Ik kan me voorstellen dat je niet meteen onder de indruk bent als jet het potje ziet, maar dit spul heeft bij mij echt een holy grail status. Ik heb inmiddels heel wat nagelriem-producten geprobeerd, maar er is echt niks dat ook maar enigszins in de buurt komt bij deze. Ik kocht vorige week een nieuwe pot omdat de mijne aan vervanging toe was, dus ik besloot ‘m meteen maar op de foto te zetten voor een review. Voor een flinke pot van 50 gram betaal je €10,65.

Lemony Flutter bestaat als eerste uit veel citroen. Tja, dat kan natuurlijk niet anders met zo’n naam! Daarnaast zit hij ook nog eens vol verzorgende boters, waxen en oliën. Heerlijk! De crème ruikt uiteraard ook behoorlijk sterk naar citroen, waarvan wel een deel afkomstig is van synthetische parfum.

Hij wordt door Lush omschreven als een nagelriemcrème, maar hij heeft toch meer de structuur van een boter. Op het moment dat hij in aanraking komt met de warmte van je huid smelt de boter en wordt het een olie. Hoewel het uiteraard wel eventjes duurt is de boter redelijk snel ingetrokken en kun je je handen na een paar minuten alweer gebruiken. Vervolgens heb je perfect verzorgde nagelriemen die de hele dag gehydrateerd blijven.

Je hebt echt maar een minimale hoeveelheid nodig, dus de pot gaat ontzettend lang mee. Overigens is een potje ongeveer een jaar houdbaar, maar ik heb ‘m nog nooit voor die tijd opgemaakt. Wel koop ik elk jaar weer een nieuwe, omdat hij na een tijdje gewoon niet meer goed is. Lush zou eigenlijk een kleinere pot uit moeten brengen, dat zou veel handiger zijn!

Het geheim van gezonde en sterke nagels zijn gezonde en verzorgde nagelriemen. Ik heb al eerder over de verzorging van nagelriemen geschreven (dat artikel kun je hier vinden). De nagelriem is het stukje huid rondom je nagels. Door dit goed te verzorgen kun je al veel nagelproblemen oplossen! Lemony Flutter is de allerbeste oplossing voor zwakke nagels, splijtende nagels of nagels die heel langzaam groeien. Geloof het of niet, maar ik heb al van zoveel mensen gehoord dat hun nagels aanzienlijk verbeterd zijn nadat ze Lemony Flutter waren begonnen te gebruiken!

Ik smeer tegenwoordig zo’n 2-3 keer per dag mijn nagelriemen in met Lemony Flutter. Als ik dat een tijdje niet doe of iets anders gebruik, dan merk ik zo’n verschil! Mijn nagels gaan makkelijker splijten, ze breken sneller af en ze groeien minder snel. Ook m’n nagelriemen gaan er steeds slechter uitzien en ik krijg makkelijker velletjes en haaltjes. Dan realiseer ik me weer hoe goed Lemony Flutter zijn werk doet.

De pot is te groot om alleen voor je nagelriemen te gebruiken, maar hij doet het ook erg goed op andere plekken! Ik smeer vaak m’n droge hielen ermee in als ik m’n voetencrème niet bij me heb of gebruik ‘m andere droge plekjes. Een multi-functioneel product dus.

Wat mij betreft is Lemony Flutter echt een topproduct en ik kan niet meer zonder. Volgens mij ben ik inmiddels al aan m’n vierde pot begonnen en ik zorg dat ik nooit zonder zit. Deze zit standaard in mijn tas! Voor iedereen die last heeft van zwakke nagels of droge nagelriemen is deze fantastisch, maar eigenlijk zou elke beautyliefhebber gewoon zo’n pot moeten hebben…

Lush Lemony Flutter kost €10,65 en is verkrijgbaar bij alle winkels van Lush en de Lush Webshop.

Dit vind je misschien ook leuk...

62 reacties

 1. Ik ben ooit een keer bij Lush binnen gewandeld met €0,- budget. Ik heb toen niks gekocht, maar aangezien ik vanuit Groningen kom is eigenlijk elke Lush ver weg. De eerstvolgende keer wil ik wel graag Lemony Flutter kopen, ik heb het laatst eens geprobeerd van iemand en was op slag verkocht. Inderdaad echt een must have!

 2. ik zweer ook bij de lemony flutter. gebruik t ook iedere dag. wat je hier zegt is idd echt waar

 3. Dit lijkt me zo’n fijn product! Ik heb hem ook al een tijdje op mijn wishlist staan, maar helaas geen Lush hier in de buurt!

 4. Dit zou wel eens de oplossing kunnen zijn voor mijn zwakke nagels..

 5. Ik heb hem ook, hij is echt super fijn! Ik wilde hem toevallig net gaan opsmeren, toen dacht ik; laat ik maar eerst even blogs gaan lezen anders wordt m’n toetsenbord zo vet, hihi ^^ Het is echt een grote favoriet, en je doet er inderdaad heel lang mee! Ik heb hem sinds Kerst 2011 en ik heb deze week eindelijk de bodem geraakt 😀

 6. Ik heb het heel lang gebruikt, ik heb het inmiddels al jaren niet meer in huis. Ik denk dat ik maar weer een potje ga halen!

 7. Angela zegt:

  Hihiheb hem net vorige week weer in antwerpen gekocht. Want net als bij jou was mijn vorige niet meer goed meer naar ongeveer een jaar.

  Vorige jaar had ik trouwens de pot samen gekocht met een vriendin en toen bijna de helft over geschept in een ander potje. Zo heb je beide plezier er van….. En beide hebben alsnog de pot niet leeg gekregen. Lege potje gewoon gehaald bij kruitvat

 8. Lijkt me een heel erg fijn product 🙂

 9. Marieke zegt:

  Het is zo’n fijn product, maar het stinkt als een malle! Nee, ik ben echt geen liefhebber van citroengeur..

 10. Ik heb ook lush lemony flutter maar is het erg als hij over de datum is of kan je hem nog wel gewoon gebruiken?

 11. Janey zegt:

  Wauw, welke nagellak heb je op?

 12. Bianca zegt:

  Deze stond al heel lang op mijn wishlist, evenals trind nail balsem. Beide nu in huis, nu maar hopen op prachtige nagels. Thanx voor de goede nageltips !

 13. Joanne zegt:

  Aaah lemony flutter <3
  Ik kan ook echt niet zonder dat spul! Het is zo fluffy en het ruikt zo lekker, maar het aller belangrijkst: het werkt ZO goed! Ik heb ook super veel nagelriem producten geprobeerd en niets komt ook maar in de buurt van dit. Echt een super product. Met andere producten moest ik meerdere malen per dag smeren en dan waren mijn nagelriemen nog steeds een beetje droog, maar met dit hoef ik maar 1x per dag te smeren en ze zijn helemaal perfect.
  Ik maak de pot wel altijd ruim voor de vervaldatum op. Ik doe er ongeveer een half jaar mee, maar ik smeer dan ook elke avond mijn hele handen + nagelriemen er mee in. Ik vind het zonde om het product te laten bederven dus dan gebruik ik het maar gewoon lekker royaal. Hierdoor zijn mijn handen ook een stuk minder droog geworden. Ik hoef overdag veel minder vaak met handencreme te smeren. Het komt niet vaak voor dat ik producten echt -op- maak, maar lemony flutter dus wel. 🙂

 14. Het is ook één van mijn favoriete nagelriemproducten en kan helemaal niet meer zonder ! Mijn nagelriemen krijgen altijd een instant oppepper door Lemony Flutter.

 15. Ik heb toevallig deze week een nieuwe pot gekocht, hij ligt naast me dus ik keek even op de onderkant en de mijne is ook ingepakt door Peter. Goed bezig die Peter 😀
  Zoals jij koop ik ook ieder jaar een nieuwe pot en de bijna lege pot leg ik dan naast mn bed neer zodat ik ’s avonds nog een beetje op kan doen voor het slapen. Ik denk dat ik verslaafd ben, ik smeer het de hele dag door!

 16. Die lijkt me echt zooo fijn!

 17. Lush zou wat meer richting het Noorden moeten komen, hier is het in de verste verten niet te krijgen en zo ver in het Noorden zit ik nou ook weer niet. Voor een heleboel bedrijven houdt Nederland blijkbaar op ergens in de buurt van Amersfoort en dat is jammer. Ik kan niet gratis reizen zoals studenten en reizen is tegenwoordig erg prijzig geworden (en zeker als het voor één winkel is) dus de berg weigert naar Mohammed te komen hahaha.

 18. Floortje zegt:

  Klinkt goed!

  Vraagje, alleen; ik zie dat je het ook gebruikt met nagellak op. Zorgt het vet alleen niet dat de lak sneller loslaat? Of kan je het gewoon allebei tegelijk gebruiken?

  1. Kan gewoon samen, is echt geen probleem 😀

 19. Een heel fijn artikel, klinkt goed, dat spul. Jammer dat mijn nagels zo afschuwelijk lelijk zijn .. dus ik doe er nooit iets mee want NIKS ziet mooi uit. Ben ook nog een nagelbijter..

  1. Barbara zegt:

   Nagellak opdoen helpt tegen het nagelbijten. Zo ben ik er ook vanaf gekomen.

 20. Irene zegt:

  Ik ben aan mijn tweede potje lemony flutter bezig. Ik heb een keer bij lush een sample met voetencreme gekregen en toen dat potje leeg was heb ik hem gevuld met lemony flutter. Nu heb ik in mijn tas altijd een minipotje zitten. Lush heeft ook een online winkel, handig voor de mensen die geen Lush in de omgeving hebben.

 21. Hier heb ik al zoveel over gelezen en gehoord en ik heb het nog steeds zelf niet in huis! Ik denk echt dat ik dat maar eens moet gaan aanschaffen.. ben zo benieuwd!

 22. Ik zal dan snel eens een kijkje nemen in de Lush shop. c:

 23. Elsemieke zegt:

  Inderdaad een grote pot! Ik ga er ook maar eens naar kijken als grote nagellakfreak (heb laatst mijn stash gemarkeerd met stickertjes naar jouw voorbeed: een nagellakje of 160…:O) Misschien een gek vraagje, maar zou je Lemony Fluter ook voor een deel in kunnen vriezen? Met de jellies van Lush kan dat bijvoorbeeld. Dan blijven ze een stuk langer goed.

  1. Ik zou het werkelijk niet weten! Ik denk het eigenlijk niet, maar je zou het misschien aan Lush (bijv. via Twitter) kunnen vragen…

   1. Elsemieke zegt:

    Dankjewel voor je antwoord 🙂 ik ga deze week wel even in de winkel langs. Als ik meer weet, post ik het.

  2. ik geloof dat de datum een soort garantie bewijs is, dus je kan m gewoon langer gebruiken:)

 24. Ja LUSH Lemony Flutter is fijn! Ik vind het nou niet meteen een musthave, moet ik heel eerlijk zeggen. Oke, de geur is goddelijk en hij werkt fijn, maar Trind werkt bij mij ook haha (a)

 25. Marieke zegt:

  Vind dit een overrated product.

 26. Nagelriemcreme is altijd lekker en fijn al zeg ik zelf. Deze lijkt mij ook echt fijn en ga deze zeker eens aanschaffen.

  Liefs

  Miss Mags

 27. Heeeeerlijk product lijkt het me!! Liefs xx

 28. Nynke zegt:

  De laatste keer dat ik in A’dam was heb ik ook even een nieuwe gehaald, toevallig van dezelfde batch als die van jou, haha.
  Doe nou mijn best om iig elke dag een keer te smeren, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik het wel eens vergeet..

  1. Ik heb ‘m in m’n handtas zitten en ik smeer ‘m elke dag als ik in de tram zit! Misschien dat jij ook zo’n dagelijks momentje hebt?

 29. Dit is echt een superfijn product! Ik ben alweer aan mijn derde potje bezig!

 30. Dit is mijn favoriete Lush product <3 x

 31. Dit is zo’n fijn product van Lush! Mijn potje is ook aan vervanging toe en ik moet snel een nieuwe hebben, mijn nagelriemen smeken erom hihi

 32. Het is jammer dat ik echt niet van citroengeur hou, ik heb Lemon Fluttery weleens gezien/gevoeld/geroken, maar nee helaas. Heb je misschien nog een goed alternatief?

 33. Kan je lust Lenny fluiter gebruiken als hij al over de datum is???

 34. Myrthe zegt:

  Ik merk dat als ik een week geen lemony flutter gebruik dat mijn nafels afbreken, splijten en lelijk worden. Ook mijn nagelriemen worden lelujk en droog. Als ik het dan weer 2 dagen gebruik zie ik gelijk dat ze er weer veel gezonder en mooier uitzien! Topspul!

 35. Ik ben zo ontzettend benieuwd hier naar! Gelukkig kan ik binnenkort even bij de Lush langs, neem hem dan zeker mee 🙂

 36. Ik vind Lemony Flutter echt zooooooooooooooo fijn! Leuke review! Kun je weer eens je nagellakstash laten zien?

 37. Lovely<3 helpt me herinneren dat ik er ook weer een moet halen! Er valt alleen helaas 1 foto door de reclame blokjes aan de zijkant (weet niet of het hierboven al gemeld is)

 38. Heerlijk spul! Mijn nagels zijn er echt veel beter uit gaan zien sinds ik het gebruik! En ook mijn Lemony flutter is door Peter gemaakt! Beste kerel die Peter! ^_^

 39. Camille zegt:

  Zaligggggggggggggggggggg product

 40. zo fijn spul!! Ik heb het ook al een tijdje thuis gaat serieus jaren mee! wel een prijskaartje maar je doet er echt heel lang mee

 41. Lemony flutter is heerlijk! Ik krijg in de bus/trein regelmatig de vraag wat er zo lekker ruikt, en daarnaast heeft mijn vader me al toegefluisterd dat ik ook maar een potje moet halen voor ‘mijn moeder’ 😉

 42. Ik heb hem ook! En vind dit product ook echt geweldig. Heb het vaak in mijn tas zitten als ik lang de deur uit moet en als hij op is koop ik gewoon een nieuwe. Ik gebruik best veel maar hij zit nog zo vol. Heb hem al een half jaar! Dus ik moet ook even kijken of ik hem ook ergens anders voor ga gebruiken.

 43. Ik heb ontzettend zwakke nagels en ik hoor iedereen hier zó enthousiast over, het liefst wil ik ‘m zelf ook! Ik denk dat dat binnenkort wel gaat gebeuren. Ik zou hem nooit opkrijgen in een jaar en product weggooien vind ik zonde, maar mijn zus wil ‘m eigenlijk ook wel gebruiken dus ik hoop Lemony Flutter snel te bemachtigen1

 44. Renoeka zegt:

  Ik wil deze zo graag kopen, maar ik vind het gwn te duur..

 45. Gisteren heb ik deze gekocht! heerlijk citroen geurtje! mijn eerste lush producht en wat ben ik er blij mee:)

 46. Richelle zegt:

  Kzou onwijs graag zon pot lemony flutter willen hebben ik heb onwijs korte nagels die super dun zijn ik hoef er maar me vinger op te leggen hij zakt al ietsjes in =C krijg ze gewoon niet sterk!! Ik mag helaas niet van mijn ouders online bestellen en een lush zit bij mij helaas ook niet in de buurt 🙁 Jammer maar als ik ooit langs een lush kom ga ik em zeker meenemen!!

 47. Elise zegt:

  na het lezen van deze review en nog even op internet zoeken MOEST ik hem ook in huis hebben dus gisteren meteen gekocht en nu al op slag verliefd.

 48. […] meer zonder!” Ik hoef niet lang meer door te gaan, denk ik. Nog eentje om het af te leren: Charlotte gebruikt Lemony Flutter al vier jaar twee tot drie ker per dag (wauw) en heeft er niet alleen […]

 49. Barbara zegt:

  Ik heb vandaag een potje Lemony Flutter gekocht in Den Haag. Er staat nu op: Nagelriemboter, geen creme meer. Ik heb het nooit eerder gebruikt dus ik moet het nog afwachten of het werkt. Maar ik heb er alle vertrouwen in.

 50. Laura zegt:

  Hoi Charlotte,
  Ongeveer een jaar geleden begon ik met het lezen van je blog, met broze korte nagels. Nu een jaar later heb ik mooie verzorgde lange nagels die tegen een stootje kunnen. Dankzij jou en Lemony Flutter! Ik vind dit inderdaad ook echt een onmisbaar product voor je nagels! Kan het iedereen aanbevelen!

  Bedankt voor de geweldige tip!

  Groetjes,
  Laura

 51. Tamara zegt:

  Ik gebruik Lemony Flutter sinds kort ook erg graag. Ik had last van slappe nagels die snel scheurden. De nagel op de wijsvinger van mijn rechterhand groeide naar beneden toe. Als mijn nagel te lang werd dan krulde hij om. Sinds ik Lemony Flutter gebruik is dat probleem opgelost.
  Echt een super product. Ik ben het er wel mee eens dat een half potje al voldoende zou moeten zijn.

 52. Stond vandaag in de Lush winkel in Utrecht. Ik zag het potje staan en dacht me gelijk aan je artikel. First night, heb net opgesmeerd ik ben nu al verkocht!

  1. Oh wat leuk! Hopelijk ben je er net zo blij mee als ik, het blijft een fijn product 🙂

 53. Ik moet mijn pot dringend wat vaker gebruiken! Hij zit in het mandje op m’n nachtkastje, maar ik durf het wel eens vergeten (lees: als ik het twee keer per week gebruik, ben ik al blij :-/ ). Mijn nagels zijn de laatste tijd weer zo zwak dat ze constant afbreken of splijten, dus nodig hebben ze het alleszins wel!

 54. Lyo aertgeerts zegt:

  Hei onlangs heb ik op youtube gezien .dat iemand lemony flutter ook gebruikt als lippen balsem
  Ik heb het ook geprobeert maar de vraag is of het daadwerkelijk ook echt goed.is en niet giftig ofzo
  Hopelijk weet jij het antwoord
  Xx lyo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.