Reviews

Review: Kiehl’s Aromatic Blends – Orange Flower & Lychee

Het is alweer een paar maanden geleden dat ik bij de presentatie van de nieuwe Kiehl’s Aromatic Blends was en nu zijn ze eindelijk verkrijgbaar! Hoewel het moeilijk was een echte favoriet aan te wijzen was ik toch wel erg onder de indruk van de combinatie Orange Flower & Lychee. Liefhebbers van zoete vrouwelijk geuren opgelet: deze is heerlijk!

De Aromatic Blends van Kiehl’s zijn verkrijgbaar in vier verschillende combinaties, namelijk Nashi & Pink Grapefruit, Vanilla & Cedarwood, Fig Leaf & Sage en Orange Blossom & Lychee. Het zijn allemaal hele interessante geurencombinaties en ik heb ze alle vier geroken. Hoewel ik dol ben op vijg was de combinatie van Fig Leaf & Sage me iets te mannelijk en kruidig. Voor liefhebbers van warme zoete geuren is Vanilla & Cedarwood heerlijk, vooral tijdens de wntermaanden. Orange Blossom & Lychee was direct mijn favoriet, maar ik twijfelde nog even tussen Nashi & Pink Grapefruit. Die geur was net iets frisser, maar ik vond Orange Blossom & Lychee wat unieker.

De geuren van de Aromatic Blends-serie zijn elk verkrijgbaar in een Aromatic Mist (€59,00 voor 100ml), een Body Cleanser (€24,00 voor 250ml) en een Body Lotion (€26,00 voor 250ml). De prijzen liggen vrij hoog, maar de verpakkingen zijn gelukkig ook aardig groot.

De Aromatic Mist is de parfum van de collectie, al kan ik niet helemaal achterhalen of het een eau de toilette of een body mist is. Qua sterkte vind ik ‘m in elk geval redelijk vergelijkbaar met een vrij sterke eau de toilette, dus laten we het daar voor nu maar op houden.

Ik kan me voorstellen dat het lastig is om een geur te kunnen ‘begrijpen’ door een geschreven uitleg, maar ik ga mijn best doen! De combinatie van Orange Blossom en Lychee is vrij zoet, maar op een bepaalde manier ook heel vol. Dat maakt de geur verrassend zwaar, iets waar ik normaal niet echt van houd. Toch vind ik ‘m fris genoeg om dagelijks te dragen, maar door het warme volle karakter is hij ook nog geschikt voor ’s avonds. Ik vind de lychee-geur het meest overheersen, al ruik ik de sinasappebloesem er wel duidelijk in terug. Een bijzondere combinatie!

De fles van de Aromatic Mist is heel simpel en eigenlijk typisch Kiehl’s. Over het algemeen zijn de verpakkingen van hun producten namelijk er strak en een beetje klassiek. Ik vind het leuk dat ze dat volgehouden hebben bij deze flesjes. Als je meerdere geuren zou hebben wordt het wel wat lastig, want dan zijn ze alleen te herkennen aan het label aan de onderkant. Misschien toch nog een puntje van aandacht?

Om de geur wat langer houdbaar te maken kun je de Aromatic Mist aanvullen met de lichaamsproducten uit dezelfde geurlijn. Je hebt keuze uit de bijpassende douchegel en bodylotion.

Van de Body Cleanser ben ik niet echt onder de indruk. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hem zelfs eigenlijk niet heel fijn vind! Ik weet niet waar het aan ligt, maar als ik ‘m onder de douche gebruik ruik ik een hele rare muffe geur. En dat terwijl hij in de fles wel heel lekker ruikt! Misschien heb ik net pech met mijn fles. Wel vind ik het goed dat de douchegel geen sulfaten bevat, aangezien dat een ingrediënt is waar sommige mensen een droge en geïrriteerde huid van kunnen krijgen.

De Body Lotion maakt gelukkig weer heel wat goed! De lotion ruikt heerlijk, precies zoals de Aromatic Mist. Ook de textuur vind ik prettig, want hij is vrij romig, maar niet te zwaar. Hij smeert daardoor makkelijk uit en hij trekt snel in. Overigens vond ik het ook goed om te zien dat deze geen siliconen bevat. Wederom geen ingrediënt dat ik zelf vermijd, maar voor anderen wel een struikelblok kan zijn.

Doordat ik tijdens de presentatie meerdere geuren heb geroken heb ik gemerkt dat de houdbaarheid onderling wel wat verschilt. De frisse geuren (Fig Leaf & Sage en Nashi & Pink Grapefruit) blijven net wat minder lang hangen, terwijl de andere twee wat langer houdbaar zijn. Dat zal overigens wel per persoon verschillen, maar als ik de Aromatic Mist in combinatie met de bijbehorende Body Lotion gebruik ben ik de hele dag voorzien van een fijne geur.

Ik ben groot fan van de geur Orange Flower & Lychee, maar de andere drie zijn ook zeker even het snuffelen waard. Voor een fijne combinatie kan ik vooral de Aromatic Mist en de Body Lotion aanraden. Helaas had ik een beetje pech met mijn Body Cleanser, maar hopelijk is dat bij de andere geuren niet zo.

De geuren van de Aromatic Blends-serie zijn elk verkrijgbaar in een Aromatic Mist (€59,00 voor 100ml), een Body Cleanser (€24,00 voor 250ml) en een Body Lotion (€26,00 voor 250ml). Kiehl’s is verkrijgbaar bij de twee Kiehl’s-winkels in Amsterdam (Hobbemastraat en Heiligeweg), de Kiehl’s shop-in-shop in De Bijenkorf Amsterdam en de officiele Kiehl’s Webshop.

Dit vind je misschien ook leuk...

15 reacties

 1. klinkt erg fijn, vooral die glazen fles ziet er echt mooi uit!

 2. Dat lijken me erg fijne producten 😀

 3. Mooie verpakkingen, en het lijken me erg fijne producten! Helaas een beetje buiten mijn budget :C.

 4. Oh yum! Dat klinkt echt als een heerlijke geur <3

 5. Mooie producten!

 6. Ik ben wel benieuwd hoe deze ruiken! Je maakt me nieuwschierig hihi

 7. Ohh die geur lijkt me echt heerlijk! Ben heel erg benieuwd naar deze producten!

 8. De geur van Orange Blossom en Lychee lijkt me erg lekker zoals jij het hebt omschreven.

 9. Dit klinkt echt als een heel lekkere lijn! Ik ben wel benieuwd, al zou ik hier in de buurt niet weten waar ik ze zou kunnen gaan ruiken…

 10. dat klinkt als een heel lekker geurtje, ik moet eens snel gaan ruiken

 11. oh ik ben gek op lychee, de geur er van is zo lekker fris maar toch ook zoet. Ik denk dat ik eens ga ruiken als ik in Amsterdam ben, want ik zoek nog steeds een uniek luchtje, ik heb niet echt ‘speciale’ parfums thuis staan. Fijne review & lekker uitgebreid!

 12. Ik ben dol op kiehls het lijkt me een hele fijn lijn.

 13. Lijken mij echt super fijne producten!

  (hier lopen meerdere plaatjes helaas door je reclame blokjes aan de zijkant)

 14. Kiehls trekt mij wel, verpakkingen vind ik erg mooi en wat ik ervan geprobeerd heb beviel ook. Dit ziet er ook lekker uit allemaal!

 15. Ik vind die verpakkingen altijd zo mooi! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.