Make-up Reviews

Review: Real Techniques Silicone Liner Brush

Sinds een paar jaar draag ik vrijwel dagelijks winged eyeliner. Eyeliner met een vleugeltje dus. De ene dag is hij klein, de andere dag is hij groot en als ik per ongeluk ben uitgeschoten tover ik ‘m om tot een smoky eye. Maar hij is er altijd! De afgelopen jaren heb ik allerlei soorten eyeliners en kwastjes uitgeprobeerd. Op dit moment ben ik behoorlijk tevreden over de combinatie van de Real Techniques Fine Liner Brush en de Catrice Liquid Eyeliner (zoals ik in deze video laat zien), maar ik blijf altijd op zoek naar dé perfecte tools. Een tijdje geleden heeft Real Techniques wel een heel spannende eyelinerkwast uitgebracht, namelijk de Silicone Liner Brush. Deze kwast heeft geen haartjes, maar een stevig siliconen puntje. Uiteraard was ik erg benieuwd!

Real Techniques Sillicone Liner Brush - 2Real Techniques heeft sowieso al hele fijne kwasten (ik heb er heel veel reviews over geschreven), maar dit is vooral een hele unieke kwast. Zo’n soort kwastje heb ik nog nooit eerder gezien! Toen ik deze voor het eerst zag vond ik ‘m vooral raar, maar toen ik er over na ging denken werd het eigenlijk wel logisch. Bij veel eyelinerkwasten heb je het probleem dat je de lijn niet strak krijgt omdat de haartjes te veel splijten bij het aanbrengen of krijg je het puntje van het vleugeltje niet strak. Daar zou je bij zo’n siliconen puntje geen last van moeten hebben, omdat die gewoon altijd zijn vorm behoudt. Er zit dus wel degelijk wat in! Maar werkt het nou ook echt goed?Real Techniques Sillicone Liner Brush - 3

Dit is hoe het kwastje eruit ziet. Eigenlijk heeft hij dezelfde vorm als een normaal eyelinerkwastje (wellicht iets dikker bij de aanzet), maar dan dus van een soort rubber-achtig materiaal. Hij is behoorlijk stevig, maar nog wel buigzaam. Niet geheel onbelangrijk bij het maken van een soepele wing.

Persoonlijk vind ik dat het aanbrengen van eyeliner (zowel gel als vloeibaar) vrij lastig gaat met deze kwast. Een normaal kwastje ‘absorbeert’ het product in de haren, waarna het bij het aanbrengen op de huid verdeeld wordt. Bij deze kwast kan dat niet, en moet je dus regelmatig je kwastje weer in het product dippen voordat je je lijn eindelijk erop hebt zitten. Dat is nog best tijdrovend! Bovendien glijdt hij daardoor ook niet lekker over de huid. Daar komt overigens wel bij dat je redelijk veel controle over het kwastje hebt, meer dan je met een klassieke eyelinerkwast zou hebben. Dat vind ik zelf nogal wennen, maar als je net begint met eyeliner kan het heel makkelijk zijn. De kwast doet immers precies wat jij wil en buigt niet ineens alle kanten op. Ook is het lijntje wat de kwast zet erg dun, wat natuurlijk een mooi effect geeft.

Real Techniques Sillicone Liner Brush - 4

Het is absoluut een innovatieve kwast en ik zie er ook zeker de meerwaarde van in, maar voorlopig houdt ik het toch bij mijn klassieke eyelinerkwasten. Die werken voor mij net even wat beter en sneller, maar ik kan me goed voorstellen dat de Real Techniques Silicone Liner Brush heel prettig werkt als je nog maar net met eyeliner begint. De kwast behoudt zijn vorm perfect, doet precies wat je wilt en zorgt voor een scherp dun lijntje. Helaas kost het wel wat meer tijd en moet je vaak opnieuw dippen met je kwast. Persoonlijk houd ik van iets meer drama en een opvallende eyeliner, maar als je moeite hebt met het aanbrengen van een subtiele wing is deze kwast wellicht de moeite waard om eens te proberen.

Real Techniques is in Nederland niet echt verkrijgbaar bij gewone winkels, maar wel makkelijk online! Bij de Nederlandse webshop The Make Up Spot betaal je €7,99 voor deze kwast. Zelf bestel ik ze altijd bij iHerb.com, daar kosten hij $6.00. Met de code DUZ736 krijg je korting op je eerste bestelling! Trouwens, ik kies altijd voor de verzendoptie DHL Express. Dat is iets duurder, maar je hebt het binnen een paar dagen in huis en hoeft meestal geen invoerrechten te betalen, wat vaak wel moet bij de goedkope optie, wat vaak ook nog een paar weken duurt (Let op! Het niet hoeven betalen van invoerrechten bij DHL Express geldt vooral voor Nederland, maar ik hoor vaak dat je in België alsnog extra moet betalen…). Bij die webshop kun je helaas alleen met creditcard betalen.

Dit vind je misschien ook leuk...

17 reacties

 1. Zo’n kwast heb ik nog nooit eerder van gehoord! Fijne review

 2. Klinkt op zich wel oké, maar jammer dat je moet blijven dippen! Ik gebruik het liefst mijn MAC 210 🙂

 3. Fijne review! Ik vind eyeliner kwastjes persoonlijk fijner als ze schuin afgesneden zijn.

 4. Klinkt wel redelijk! Ben wel benieuwd want met een schuin kwastje kan ik het juist weer niet haha ;p

 5. Ik sla deze even over. Ik snap wat je bedoelt met dat een normale kwast het product ‘ absorbeert’.. Jammer RT.

 6. Wat een prettige en duidelijke review. Deze kwast lijkt me wel makkelijk schoon te houden. Jammer dat hij toch wel een aantal min puntjes heeft, ik sla hem over!

 7. Hmm ik denk ook dat een normale kwast voor mij het fijnst werkt wel een handige uitvinding want om elke keer je kwast te wassen na gebruik van bijv gelliner is ook wel weer wat

 8. apart kwastje!

 9. Klinkt zeker niet verkeerd. Hij ziet er ook mooi en precies uit.

 10. Fijne review! Ga hier ook eens naar kijken denk ik.

 11. Hij ziet er in ieder geval heel mooi uit! Ik zal hem zelf niet aanschaffen.

 12. Misschien wat goed wennen en dan valt het waarschijnlijk best wel mee 🙂

 13. Hmm, klinkt niet echt als een kwastje voor mij. Ben meer van de soepelere kwastjes met haartjes. Maar wie weet is het een kwestie van wennen.

 14. Het lijkt me wel een fijn merk eigenlijk!

 15. Dit had ik nog nooit gezien 😉

 16. Ik heb de Expert Face Brush om foundation of bb-cream mee aan te brengen. Heel fijne kwast vind ik, het blendt heel mooi. Ik heb wel eens eerder een foundationkwast geprobeerd, maar dat vond ik toen niets; dat effect was heel streperig. Met deze kwast heb ik eindelijk een goede gevonden.

 17. De kwast had ik nog niet eerder gezien! Mooie foto’s en fijne review! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.