Huidverzorging Reviews

Review: Lush Saving Face Serum

Lush - Saving Face
Lush – Saving Face

Ik heb lange tijd heel veel producten van Lush gebruikt. Nu is dat iets minder (al is mijn favoriete nagelriemcrème wel van Lush!), maar toen ik las dat er nieuwe producten zouden komen was ik erg benieuwd. Vooral de Serum-bars leken mij wel interessant! Ik heb een beetje ingewikkelde huid, want ik heb een gemengde vochtarme huid en krijg makkelijk puistjes. Huidverzorging voor een vette of gemengde huid is vaak te uitdrogend, en producten voor een droge huid zijn vaak te vet. Inmiddels heb ik een paar producten gevonden die mij bevallen, maar ik wil natuurlijk altijd alles proberen.

Lush heeft twee soorten serums uitgebracht, namelijk Full of Grace voor de droge/gevoelige huid en Saving Face voor een vette huid. Omdat ik bang was dat Full of Grace te vettig zou zijn heb ik gekozen voor Saving Face. Dit is wat Lush er zelf over zegt:

Dit fantastische serum bevat essentiele olien die je talg-productie reguleren, een infusie van tijm verzacht vervelende plekjes in je gezicht. De grapefruit- en lime-olien werken verfrissend en een ietsje verstrakkend. De murumuru en cupuacu boters voeden je huid intensief.

De verpakking
Tja, die is er niet! Zoals de meeste Lush producten ligt dit serum open en bloot een stapeltje in de winkel en krijg je ‘m in een papieren zakje mee naar huis. Dit bespaart natuurlijk verpakkingsmateriaal, maar ik vind het eigenlijk ook wel een beetje onhandig. Ik bewaar ‘m nog steeds in datzelfde zakje, maar je zou hem natuurlijk ook in een los doosje kunnen doen.

Het product zelf
Meiden die bekend zijn met de massagebars van Lush weten een beetje wat ze zich bij dit serum voor moeten stellen. Saving Face is namelijk niet vloeibaar, maar het is een blokje! Je brengt het serum op je gezicht aan door eerst het blokje tussen je handen te verwarmen, en vervolgens masseer je het serum in je gezicht.In de beschrijving van Lush kan je lezen dat er limoenolie inzit, en dat ruik je meteen! De geur is lekker fris, maar niet storend. Het blokje is 20 gram, dus niet heel groot. Ik vind het moeilijk om te zeggen hoe lang hij mee zal gaan. Ik merk wel dat hij steeds een beetje kleiner wordt. Ik heb hem nu een keer of 10 gebruikt, en ik denk dat hij ongeveer 10-15% in omvang is afgenomen.

Toen ik deze net had wist ik niet zo goed wat ik er mee moest. Ik heb hem eerst een paar keer ’s nachts als nachtcrème gebruikt, want ik dacht dat dat wel zou kunnen omdat hij zo vettig aanvoelt. Ik vond dat geen fijne methode, want ik had echt het gevoel dat het serum op mijn huid bleef liggen en dat het niks voor mijn huid deed. Niet fijn dus! Het serum verdween in de kast en ik heb het een paar weken niet gebruikt. Ik wilde hem toch een kans geven, en ben hem sinds een week onder mijn nachtcrème gaan gebruiken. Ik gebruik meestal de Tea Tree Oil Blemish Night Fade Lotion van The Body Shop als nachtcrème, maar ik gebruik er vaak een ander product bij om mijn huid extra te hydrateren. Saving Face bleek hiervoor perfect te zijn! Ik laat nu Saving Face een minuut of tien intrekken en daarna breng ik mijn nachtcrème aan.

Resultaat
Mijn huid wordt hier heel blij van! Ik word wakker met een schoon en fris gezicht. Mijn huid voelt goed aan en is niet vet (dat heb ik namelijk vaak ’s ochtends). Ik vind echt dat mijn huid er stralender uitziet ’s ochtends als ik deze combinatie heb gebruikt. Ook worden puistjes en andere wondjes stukken minder. Ik ben hier dus erg tevreden over! Ik heb dit serum tot nu toe alleen als nachtverzorging gebruikt, maar volgens Lush kan je hem ook onder eén van hun verse maskertjes gebruiken. Zodra ik er weer eentje in huis heb zal ik het testen!

Ik ben in elk geval heel erg tevreden over dit serum. Het was even puzzelen hoe ik hem het beste kon gebruiken, maar inmiddels ben ik fan!

Saving Face is te koop bij alle filialen van Lush en de Lush Webshop en kost €14,95.

Dit vind je misschien ook leuk...

6 reacties

  1. ik ben al een tijdje benieuwd naar de serum, na het lezen van je review wil ik hem helemaal!

  2. Klinkt goed. Jammer dat Lush zo duur is!

  3. Klinkt goed! Er is een Lush pakketje naar mij onderweg 🙂 Ik kan niet wachten!

  4. klinkt goed! ik wil binnenkort ook weer naar lush voor de nieuwe spulletjes. denk dat ik deze dan mee ga nemen!

  5. Pleun zegt:

    Ik heb net zo’n huid, ben benieuw naar welke producten je gevonden hebt die je bevallen. Ik ben namelijk nog steeds op zoek naar de juiste creme en reining.

    1. Dagcrèmes vind ik nog steeds moeilijk, dus ik wissel af tussen allerlei soorten. Een fijne vind ik altijd Olaz Beauty Fluid, die is eigenlijk altijd goed! Ik vul ‘m wel aan met het Vitamin E Serum van TBS voor wat extra verzorging. Ik ben nu ook een dagcrème van Kiehl’s aan het testen, maar daar ben ik nog niet helemaal over uit. Om mijn gezicht te reinigen gebruik ik in elk geval MAC Cleanse Off Oil (heb ik een tijdje terug gereviewed) en daarna Lush Angels on Bare Skin. Die ben ik onlangs opnieuw gaan gebruiken, dus ik weet nog niet hoe dat op lange termijn gaat bevallen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.