Nagellak Reviews

Review: Pupa Nail Art Kit – Wit/Paars

 

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat crackle-nagellak een enorme hit is in beauty-land. Crackle nagellak, ook wel crackling of crack-nagellak is een type nagellak die je over een andere lak aanbrengt. Wanneer de laag crackle-lak opdroogt barst de bovenste laag lak als het ware uit elkaar waardoor er een gebarsten patroon op de nagels ontstaat. In de jaren ’90 bracht het Amerikaanse cosmeticamerk CoverGirl de eerste crackle-lakjes op de markt. Ze zijn helaas slechts tijdelijk verkrijgbaar geweest, maar toch werden deze lakken nog lang daarna besproken door nagellak-liefhebbers. Onlangs werd de crackle-trend nieuw leven ingeblazen. Zo kwam Barry M met een zwarte crackle topcoat en ook OPI heeft een collectie aangekondigt waar dit type nagellak in voorkomt. Ook Pupa doet vrolijk mee met deze trend en brengt voor dit seizoen drie Nail Art Kits uit. In elk setje zit een gewone nagellak en een crackle-lak. Ik heb inmiddels alle kitjes in huis, dus ik ga ze jullie stuk voor stuk laten zien. Vandaag begin ik met het wit/paarse setje.

De basislak uit deze set is een wit/zilveren nagellak met glitters. Om eerlijk te zijn vind ik deze niet heel geweldig, maar dat geeft niet, want uiteindelijk draait het om de crackle topcoat. Hij brengt helaas niet soepel aan en is vrij stroperig. Een beetje jammer dus! De basislak is wel redelijk goed gepigmenteerd en droogt vrij snel. Dat is belangrijk, want de nagellak moet goed droog zijn voordat je de crackle-lak er overheen aanbrengt.

Wanneer de basislak helemaal droog is breng je de crackle-lak er overheen aan. Doe dit in een soepele beweging, want anders kan hij niet goed barsten. Het hoeft niet netjes en één snelle laag is meer dan genoeg. Ga niet een tweede keer over hetzelfde stuk, want dan zal hij niet goed kunnen ‘breken’. Na het aanbrengen zal je vrijwel meteen de lak open zien barsten:

Wat vinden jullie ervan? Gaaf hè? De crackle topcoat is overigens mat en dat geeft een prachtig effect over de glitter-lak die eronder zit. Als je meer van een glanzende lak houdt kan je er natuurlijk gewoon een glanzende topcoat overheen aanbrengen.

Ik had hiervoor totaal geen ervaring met crackle-lakjes, maar ik moet zeggen dat ik het effect erg gaaf vind! Ik heb inmiddels alle setjes getest en ik moet zeggen dat ik deze set helaas de minst leuke combinatie van de drie setjes vind. Waarschijnlijk komt dat door de basislak, want die vind ik erg saai en de kwaliteit valt mij een beetje tegen. Gelukkig kan de paarse crackle topcoat over elk willekeurig lakje worden aangebracht, dus je kan er alle kanten mee op. Ik denk dat hij prachtig zou staan over een mooi roze foil-lakje. Dat ga ik snel een keertje proberen! Binnekort laat ik jullie de andere twee setjes zien (zilver/zwart en goud/rood).

De Pupa Nail Art Kits zijn vanaf nu te koop en kosten €11,90 per stuk. Voor verkooppunten kan je terecht op de site van Pupa.

P.S. De swatches in dit artikel zijn helaas minder mooi dan jullie van mij gewend zijn. Ik heb deze lakjes op mijn rechterhand aangebracht in plaats van op mijn linkerhand (zoals ik normaal doe). Eén van de nagels van mijn rechterhand is vorige week afgebroken, dus ik heb ze allemaal af moeten vijlen. Ik hoop dat ze snel weer aangegroeid zijn en ik jullie weer de mooie swatches kan laten zien zoals jullie van mij gewend zijn!

Dit vind je misschien ook leuk...

15 reacties

 1. Die zilveren lak vind ik erg mooi!

 2. Mooi hoor ! 🙂

 3. Sharon zegt:

  echt super mooi, jammer dat deze nagellak wel een beetje boven m'n budget ligt.. :$

 4. Mirjam zegt:

  Ik heb de zwarte topcoat van Barry M, daar ben ik erg blij mee omdat je er alle kanten mee op kan, over alle kleurtjes is 'ie weer anders.

 5. ow wow mooi hoor, en dit is het kitje dat ik ook graag wil 🙂

 6. nailsbylaura zegt:

  Haat-Liefde, Haat-Liefde.. ik twijfel nog steeds..

 7. Daar is hij weer, alleen nu in een andere kleur! Erg mooi is deze kleur ook ^_^ Leuke combinatie met dat paarse… Vervelend dat je nagels nu allemaal kort zijn, ze waren net zo mooi lang!

  Liefs Ilja

 8. Maaike zegt:

  Zo leuk! En de prijs valt ook enorm goed mee.

 9. zo mooi! leuk om op jouw site ook wat te zien over de paarse, want op andere blogs zag ik het meeste de zilveren/zwarte. jammer genoeg is het wel een beetje boven mijn budget 🙁

 10. Ik zou best graag een nagellakje willen met het crackeffect! Ziet er mooi uit 🙂

 11. ik vind de basislak wel heeeel mooi, maar ik vind dat cracke effect zo niet leuk:P

 12. crackle trouwens haha ;p

 13. Omg echt zo mooi <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.