Make-up Reviews

Review: The Body Shop Bronzing Powder – Medium Matte (Honey Bronze)

In een eerder artikel liet ik jullie al één van de producten uit de nieuwe Honey Bronze-lijn van The Body Shop zien. In deze collectie zitten naast de Shimmering Dry Oil ook nog een paar andere mooie producten, waaronder een serie prachtige bronzers! Ik ben de laatste tijd dol op bronzers, dus ik besloot de nieuwe Bronzing Powder in 03: Medium Matte te proberen.

De bronzer zit in een mooie compact met daarin een spiegeltje. De verpakking is niet heel bijzonder, maar de inhoud daarentegen absoluut de moeite waard, al was het alleen al om het mooie reliëf van de bronzer:

Prachtig nietwaar? Uiteraard zal dit patroon bij gebruik langzaam vervagen, maar het geeft het product in elk geval wel iets extra’s. Het zal oplettende beauty-liefhebbers waarschijnlijk ook niet ontgaan zijn dat de structuur van de Honey Bronze-bronzers wel heel erg lijkt op die van de welbekende Guerlain-bronzers.

de bronzer aangebracht op mijn wangen

Het eerste dat mij aan deze bronzers opviel is de fijne structuur! Ze zijn namelijk ontzettend zacht, romig en laten zich bovendien ontzettend makkelijk uitwerken. Dat is fijn, want zo loop je niet het risico op onnatuurlijke strepen. Medium Matte is nagenoeg volledig mat, maar geeft mijn huid toch nog een bepaalde gezonde gloed. Ik vind het fijn dat er nu steeds meer matte bronzers verkrijgbaar zijn, want dat geeft gewoon een mooi natuurlijk effect!

Ik ben erg tevreden met mijn Bronzing Powder en ik denk dat mijn huidige favoriet (de TBS Baked To Last Bronzer in Warm Glow) er een flinke concurrent bij heeft. Toch zit aan deze lijn bronzers één groot nadeel en dat zijn de verkrijgbare kleuren. Ik heb een zeer lichte huid (MAC NC15), maar toch had ik kleur 3 nodig, een vrij ‘donkere’ kleur uit deze lijn. Dat betekent dus dat de twee kleuren daaronder zelfs nog lichter zijn en dat de donkerste kleur (kleur 4) slechts een tintje donkerder is. Dat is natuurlijk fijn voor meiden met een lichte huid zoals ik, aangezien de meeste bronzers vaak de donker zijn, maar dames met een medium tot donkere huid vallen buiten de boot. Daar mag van mij dus absoluut wat aan gedaan worden.

Voor dames met een lichte huid kan ik de Honey Bronze Bronzing Powders van harte aanbevelen. Ze geven een mooi natuurlijk effect zonder oranje uit te slaan. Daarnaast zijn deze bronzers prima betaalbaar (€14,50) en ook redelijk makkelijk verkrijgbaar. Meiden met een medium/donkere huid kunnen helaas niet van dit product meegenieten, maar wie weet zijn de Baked To Last Bronzers (ook van The Body Shop) wel geschikt!

De Bronzing Powders kosten €14,50 per stuk en zijn verkrijgbaar bij alle filialen van The Body Shop.

Dit vind je misschien ook leuk...

23 reacties

 1. mooie bronzer 😀 staat je mooi!

 2. Jammer, ik heb een medium huid, dus dat wordt hem niet. Staat je erg goed, zeg!

 3. Mooie bronzer! Ik vind de verpakkng mooi, past goed bij het product.

 4. Oh mooi zeg! Ik heb zelf ook een lichte huid, en nu ben ik toch nieuwsgierig geworden naar deze bronzer!

 5. Hij is zo mooi! Ik ben blij dat ik hem ook gekocht heb!

 6. Staat je mooi! Wat een fijne samenstelling

 7. Die ga ik zeker even bekijken… 🙂

 8. Sorry dat ik dit hier zet, maar…. Is er iets wat je moet doen om je profielfoto te laten zien bij je comment? Ik heb een foto maar er komt nog steeds een wit met grijs poppetje…

  1. Je kan je foto aan je e-mailadres koppelen bij Gravatar.

   1. Bedankt voor je antwoord 🙂

 9. Ik vind dit een hele mooie bronzer, staat je ook erg goed! Ik ben op zoek naar een nieuwe bronzer ik ga snel kijken naar deze bonzer want ik heb ook een lichte huid.

 10. Wat een mooie subtiele bronzer, staat je ook erg mooi

 11. Marije zegt:

  Wow, dat is een mooie bronzer, staat je echt super. Je hebt trouwens ook van die schattige, lichte sproetjes!

 12. Heel erg mooi!
  Staat je ook goed trouwens!

 13. Ik vind ‘m mooi, hij staat je ook erg leuk.

 14. Hij staat echt heel mooi! En lieve sproetjes!

 15. Ik vind deze erg mooi! Fijn inderdaad dat er steeds meer matte bronzers in de winkels komen. Wel jammer van de kleuren ja, daar had TBS beter over na moeten denken!

 16. Staat je heel mooi!

 17. kay zegt:

  Mooie tint, maar ik vind de zelfbruiner van clarins je beter staan. Deze vind ik, misschien ook door de plaats waar je hem hebt aangebracht, de vorm van je gezicht niet ten goede komen.

 18. Hij staat je erg mooi! Ik had gedacht dat hij erg donker zou zijn op je gezicht, maar dat is helemaal niet zo

 19. Elien zegt:

  die ziet er goed uit!!

 20. Ik had al enkele producten van de collectie, maar deze kocht ik pas eergisteren. Heb hem nog niet gebruikt, maar ik ben echt heel benieuwd. Dit ziet er alvast heel goed uit!

 21. Heel erg mooie bronzer
  Er staat je goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.