Huidverzorging

Now testing: Clarins Skincare

Ik vertelde onlangs in een video dat mijn huid tegenwoordig behoorlijk de kluts kwijt is. Ik heb veel van mijn standaard favorieten voor zulke situaties geprobeerd, maar het wilde niet echt helpen. Het werd tijd voor iets anders en ik heb hulp gevraagd aan Kyra van Belissima om producten te adviseren om dit probleem aan te pakken en op basis daarvan heb ik nu een paar producten van Clarins die hopelijk mijn huid weer een beetje in balans brengen. Ik ga ze even aan jullie laten zien!

Ik had altijd een redelijk makkelijke huid, al was het wel wat vochtarm en had ik soms hier en daar wat puistjes. Door wat hormonale schommelingen is het een beetje uit de hand gelopen en is mijn huid veranderd. Het is nu behoorlijk vet, heeft een onregelmatige structuur, veel meer puistjes en tegelijkertijd ook hele droge plekken. Dat is natuurlijk vervelend, maar het is extra onhandig omdat mijn make-up totaal niet goed blijft zitten. Foundations zien er na een paar uur al lelijk uit, zowel door extra talg op sommige plekken als droge stukken in mijn gezicht. Yep, mijn huid maakt het makkelijk. Ik legde mijn probleem voor aan Kyra en die wist er wel raad mee. Ik ben duidelijk niet de enige met dit probleem! Ze adviseerde een aantal producten die er samen voor zorgen dat mijn huid weer wat meer in balans gaat komen.

Clarins is eigenlijk hét beautymerk waar ik mee ben opgegroeid. Mijn moeder en oudere zus gebruiken al jaren producten van Clarins en het is één van de merken die ik me herinner van toen ik klein was. Inmiddels heb ik zelf ook heel wat dingen van Clarins uitgeprobeerd en ik ben eigenlijk altijd wel tevreden. Ik heb dan ook goede hoop dat deze producten ervoor gaan zorgen dat mijn huid weer een beetje normaal gaat worden!

Mijn eerste ‘wapen’ in deze strijd is de Gentle Exfoliator Brightening Toner. Dit is geen onbekend product voor mij, aangezien ik deze al eerder heb gebruikt (zie hier mijn review). Deze keer ga ik hem echter anders gebruiken, namelijk meer als een kuur om mijn huid diep te reinigen. Eerst ga ik ‘m een week lang dagelijks gebruiken, de week erna zo’n drie keer per week en daarna twee keer per week als onderhoud. Dit product heeft hetzelfde effect als een scrub (als in: dode huidcellen verwijderen), maar dan op basis van alfahydroxy- en betahydroxyzuren. In dit artikel kun je meer over de werking van deze zuren lezen.

Het tweede product dat ik gebruik is de Lotus Face Treatment Oil. Dit is een olie die je op zichzelf of als serum onder een crème kunt gebruiken en is bedoeld voor de gecombineerde of vette huid. Hij zou ervoor moeten zorgen dat de huid gezuiverd wordt en weer in balans komt. Nou, als dat niet goed bij mijn probleem past… De gezichtsoliën zijn de paradepaardjes van Clarins, maar ik heb ze nog nooit geprobeerd! Toen ik reviews over deze olie ging opzoeken kwam ik eigenlijk alleen maar hele positieve en enthousiaste verhalen tegen, dus mijn verwachtingen zijn hoog!

Om mijn droge huid aan te pakken gebruik ik nu de HydraQuench Cream, een crème voor de vochtarme huid. Ik heb deze jaren geleden ook al eens gebruikt, maar toen was mijn huid totaal anders. Hij beviel toen best goed, dus ik ben benieuwd hoe mijn huid er deze keer op reageert. Hij is in elk geval niet te vet, maar toch voedend genoeg. Dat is al een goed begin, want de laatste tijd lijkt geen enkele crème genoeg voor mij te doen.

Ik heb de nieuwe producten nu sinds een paar dagen in gebruik en mijn eerste indruk is goed! Ik hoop dat het zo door blijft gaan en dat mijn huid snel weer ‘de oude’ is. Ik zal jullie op de hoogte houden en over een week of 4 laten weten hoe het ervoor staat. Hebben jullie één of meerdere van deze producten uitgeprobeerd? Laat me weten wat je ervan vond bij de comments, ik ben benieuwd!

Dit vind je misschien ook leuk...

19 reacties

 1. Wat vervelend van je onrustige huid! Hopelijk werken deze producten goed en als ik het zo hoor zal het wel zo zijn. Zelf heb ik nog nooit producten van Clarins gehad. 😉

 2. De HydraQuench is echt super! Ik had vorig jaar ook best veel last van m’n huid en door deze crème werd het een stuk rustiger 🙂 Ik hoop dat de crème ook voor jou goed werkt!

 3. Mijn huid is de laatste tijd weer iets rustiger. Ik heb ook van die momenten dat mijn huid heel onrustig is. Ik ben benieuwd naar deze producten en hopelijk werken ze super goed 🙂

 4. Clarins is zo’n fijn merk, ik ben erg benieuwd hoe de producten je zullen bevallen.

 5. Lijken me hele fijne producten! Clarins is een merk wat altijd goed aanslaat op mijn huid.

 6. Ik ben ook dol op Clarins. Vind het fijne producten, vooral ook omdat ze ‘natuurlijker’ zijn. Heb je trouwens wel eens aan oil pulling gedaan? Dat kan helpen bij huidproblemen, maar ook om je hormoonspiegel weer in balans te brengen. Ik heb er veel baat bij gehad.

 7. Het lijken me hele fijne producten!

 8. Lijken me fijne producten 🙂

 9. Clarins is inderdaad een fijn merk. 😉

 10. Zien er goede producten uit!
  Hopelijk werken ze ook heel goed bij jou! Echt vervelend als je huid ineens anders begint te doen

  Liefs,
  Karlien

 11. Mooie producten! Ik ken deze nog niet. Ik ben benieuwd hoe de producten je bevallen en of ze je huid verbeteren. Clarins is wel een fijn merk inderdaad! Ik heb de beauty flash balm van Clarins en twee natural lip perfectors. Ook heb ik net de radiance-plus golden glow booster van Clarins besteld waar ik erg benieuwd naar ben.

 12. Ik ben erg benieuwd. Heb nog nooit iets van dit merk geprobeerd. Misschien toch maar eens doen!

 13. ik had een hele tijd ook heel erg last van een onrustige huid, gelukkig is het nu weer een stuk beter. ik ben erg benieuwt naar je eindoordeel!!

 14. Ik ben zelf nog heel erg benieuwd naar de producten van Clarins. Heb er eigenlijk nog nooit iets van geprobeerd.

 15. Ik ken het merk Clarins eigenlijk niet zo goed 🙂

 16. Oh vervelend is dat als je huid zo moeilijk gaat doen! Ik heb ook een aantal producten van Clarins gehad en ben er altijd tevreden over geweest! Behalve de gentlefoaming cleanser, in het begin vond ik hem prettig, maar later maakte hij m’n huid zo stroef en stripte van al z’n vocht :(. Maar dat is dan ook het enige!

 17. Toevallig ben ik deze week ook begonnen met de producten van Clarins. Ik ben vooral erg tevreden met de reinigingsmelk en het serum.

 18. Oh ik ben echt zo enorme fan van Clarins en die olie is echt super. Helaas heb ik mijn flesje laten vallen en is hij stuk gegaan.
  Zelf heb ik nog enorm veel skincare van Clarins om te testen, zo veel dat ik er niet aan toe komt haha 🙂

  Ik ben benieuwd naar je uiteindelijke mening hierover, ze klinken alle sinds heel veelbelovend.

  Groetjes,
  Daisy
  greendaisys.wordpress.com

 19. ik wil die exfoliant nog wel eens proberen. qua makeup vind ik clarins in ieder geval erg fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.