Make-up Reviews

Review: The Body Shop Eye Palette – Midnight

Na het Eye Palette in Twilight is het nu tijd voor Midnight, het tweede palette uit de Joy Of Sparkle-collectie van The Body Shop. Ook van dit palette had ik al foto’s en swatches gezien, dus ik wist al vrij snel dat ik deze ook wilde hebben.

Boven: Starry Night | Pink Light
Onder: Bronze Blaze | Silver
Rechts: Lunar (Cream Highlighter)

De verpakking van dit palette is exact hetzelfde als het Twilight-palette en daarop valt niks aan te merken. De applicator had wat mij betreft achterwege kunnen blijven, maar verder is het palette prima.

Boven: Lunar Cream Highlighter (nauwelijks zichtbaar)
Onder: Starry Night | Bronze Blaze | Pink Light | Silver

Bij de Cream Highlighter Lunar heb ik hetzelfde probleem als met zijn tegenhanger in het Twilight-palette. De kleur is nauwelijks zichtbaar, dus dat is een beetje jammer. Misschien dat hij op het wenkbrauwbot voor wat shimmer zal zorgen, maar op de hand is er weinig van te zien.

Starry Night is een matte zwarte oogschaduw met vrij grote zilveren glitters. Dit is echt zo’n kleur die jaar in jaar uit terugkomt in dit type palettes, omdat het echt een feestdagen-kleur is. Bronze Blaze was één van de kleuren waar ik erg benieuwd naar was en die zal ik vast vaak gaan gebruiken. Ik ga eens kijken of ik een mooie combinatie met Starry Night en Bronze Blaze kan maken. Pink Light is een mooie zachtroze kleur. Ik weet nog niet of hij geschikt is als highlighter, maar in de binnenste ooghoek zal hij het zeker goed doen. Net als Starry Night is Silver ook een oude bekende in de kerst-collecties. In combinatie met Starry Night kan je er een mooie smokey eye van maken.

In het vorige palette dat ik jullie liet zien zaten vier bijelkaar passende kleuren. Midnight daarentegen lijkt eerder een ratjetoe van oogschaduws te zijn. De keuze van de zwarte en gouden oogschaduws snap ik wel, maar ik heb geen idee wat die zilveren oogschaduw nou in dit palette doet. Ook de keuze voor Pink Light vind ik opmerkelijk, want die kleur lijkt behoorlijk veel op de tinten die we eerder al zagen in het Twilight-palette. Als ik TBS was geweest had ik die twee tinten vervangen door een mooie bruintint en een champagne-kleur en de zilveren oogschaduw in het Twilight-palette gestopt.

Ook de oogschaduws uit dit palette zijn vrij brokkelig, maar het is een beetje afhankelijk van de kleur. Starry Night heeft het meeste last van korrels, maar Pink Light en Bronze Blaze voelen juist weer zacht aan. Een oogschaduwbasis is dus aan te raden om vervaging te voorkomen.

Ik vind het jammer dat de kleuren uit dit palette niet goed bij elkaar passen. Met een beetje spelen kan je best op leuke combinaties komen, maar voor speciale looks zal je andere oogschaduws uit de kast moeten trekken. De afzonderlijke kleuren uit dit palette zijn zeker geschikt voor de feestdagen, dus voor die gelegenheden kan je deze goed aanschaffen.

The Body Shop Joy Of Sparkle-collectie is Limited Edition en is vanaf nu verkrijgbaar bij alle filialen van The Body Shop. Dit oogschaduwpalette kost €24,00.

Dit vind je misschien ook leuk...

10 reacties

 1. ik wist niet dat TBS dit verkocht, interessant, maar voor €24 zijn het niet echt geschikte kleuren

 2. Gisteren was de hele collectie bij mijn Bodyshop nog in geen velden of wegen te bekennen, maar goed, het is ook wel een heel klein winkeltje in de passage in Breda. Ik vind het palette dat je gisteren liet zien erg mooi, maar deze zou ik niet kopen vanwege de redenen die je geeft, en ook omdat ik al veel brons en zwarte tinten heb.

 3. Ik vond die van gister mooier!

 4. Ik vind het een super mooi palette, maar ik vind 24 euro wel een beetje aan de prijzige kant!

 5. Vind ook die van gister mooier 🙂

 6. Aranka zegt:

  Deze is ookn erg mooi! Maar die van gisteren vind ik mooier!

 7. Ohh ik vind deze nóg mooier dan de paarse 🙂 xx Ilja

 8. Deze zijn ook heel erg mooi, alleen springt er voor mij niet echt één uit.

 9. supketchup zegt:

  Ik vind het wel leuke kleurtjes en een mooie verpakking, maar om er €24 voor neer te leggen… meh!

 10. Zo'n mooi palette, maar wel duur! Vind ik eigenlijk (bijna) altijd van The Body Shop..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.