Huidverzorging

Test: The Body Shop Vitamin C Facial Radiance Programme

Je huid heeft af en toe behoorlijk wat te verduren. Spanning, stress, slaapgebrek en hormonen hebben flinke invloed op je huid en kunnen de conditie van je huid verslechteren. Ik heb de afgelopen maanden flink wat studiestress gehad en ik merk dat mijn huid enorm achteruit is gegaan. Ik had een tijdje eindelijk geen last meer van puistjes of andere problemen, maar die begonnen een paar maanden geleden weer op te spelen. Ik heb van alles geprobeerd, maar het bleef een probleem.

Nu de stress wat minder is begint mijn huid ook weer een beetje tot rust te komen, maar ik wilde haar een handje helpen. The Body Shop (mijn favoriete beautywinkel!) heeft de Vitamin C-lijn in het assortiment. Die lijn is speciaal bedoeld om je huid een oppepper te geven wanneer dat nodig is. Vitamine C is een krachtige vitamine die je zowel je teint als de structuur van je huid egaliseert en je huid weer laat stralen. Ik had al wat ervaring met deze producten. Vooral de scrub uit deze lijn is één van mijn favorieten. Een tijdje geleden is de lijn vernieuwd en zijn er een aantal producten bijgekomen. Eén van die producten is de Vitamin C Radiance Kit, een setje met producten die je 10 dagen achter elkaar gebruikt om je huid weer helemaal te laten stralen. Aangezien mijn velletje wel een oppepper kon gebruiken besloot ik deze set maar eens te proberen.

In de Radiance Kit zitten 3 producten, namelijk de Vitamin C Microdermabrasion, Vitamin C Skin Boost en Vitamin C Radiance Powder. De Microdermabrasion kende ik al en is mijn favoriete scrub. Hij heeft namelijk hele kleine scrub-korreltjes die bijna op zandkorrels lijken. Je gebruikt de scrub ’s ochtends op dag 1, 5 en 10 van het programma. De Skin Boost is een serum dat je ’s ochtends over je dagcrème aanbrengt en die je huid zou moeten laten stralen. Dit serum is op siliconenbasis en heeft een soort minuscule glittertjes in zich die je huid er fris uit laat zien. Ook zou hij als make-up primer gebruikt kunnen worden. De Radiance Powder is het meest interessante product uit deze serie. Het is een flesje met een vloeistof met een dopje erop. In de dop zit Vitamine C-poeder dat je met de vloeistof moet mengen. Wanneer je op de dop drukt komt de poeder in de vloeistof terecht, even schudden maar en het is klaar. Er zit een extra dop bij om erop te doen als je het spulletje gemengd heb. Vitamine C in een dergelijke vorm is vrij onstabiel en raakt snel zijn werking kwijt. Het mengsel is dus ook maar 10 dagen houdbaar. De vloeistof gebruik je 10 dagen lang elke ochtend en elke avond onder je dag- of nachtcrème. Naast deze producten gebruik je gewoon je normale verzorging.

Ik heb het programma braaf 10 dagen gevolgd en ik moet zeggen dat mijn huid enorm is opgeknapt! Na twee dagen zag mijn huid er ’s ochtends een stuk stralender en frisser uit, en aan het einde van de ‘kuur’ had ik nauwelijks last van die kleine vervelende puistjes op mijn voorhoofd en kin! Ik had niet verwacht dat die zouden verminderen, dus het was een aangename verrassing. Ook leek het alsof plekjes en wondjes sneller genazen. De kuur heeft mijn huid dus enorm opgeknapt!

Dit klinkt allemaal natuurlijk erg fijn en fantastisch, maar er hangt wel een enorme ‘maar’ aan. Een enorm prijskaartje welteverstaan. Deze kit kost namelijk €39,00 en dat is voor een TBS-product behoorlijk prijzig. Zeker omdat de Radiance Powder maar 10 dagen houdbaar is, en de scrub mini, kan ik me voorstellen dat veel meiden niet bereid zijn zoveel voor deze kit te betalen. De Skin Boost is wel full-size, maar om eerlijk te zijn had ik die wel kunnen missen. Als primer vond ik ‘m niet fijn werken en ik had niet het gevoel dat hij echt iets deed voor mijn huid. Ik vind dan ook dat het grootste gedeelte van de verbetering van mijn huid te danken is aan de combinatie van de Microdermabrasion en de Radiance Powder. Ik heb begrepen dat de Radiance Powder binnenkort ook los verkocht gaat worden, dus je zou ervoor kunnen kiezen die te gebruiken in combinatie met je eigen scrub. De Radiance Powder zal €23,00 gaan kosten, en is dus nog steeds vrij duur voor een product dat je maar 10 dagen gebruikt.

Ik ben erg tevreden over de werking van deze kit, maar ik kan me voorstellen dat de prijs een enorm struikelblok kan zijn. Mocht je ‘m toch willen proberen, dan raad ik je aan om de Radiance Powder los te kopen. De Microdermabrasion is ook een aanrader en is gelukkig ook los te koop. De Skin Boost kan je wat mij betreft overslaan, want die deed voor mijn gevoel niets bijzonders.

The Body Shop Radiance Kit is te koop bij alle filialen van The Body Shop en kost €39,00.

Dit vind je misschien ook leuk...

10 reacties

 1. Ik heb toevallig dit weekend staan kijken naar deze producten maar werd idd tegengehouden door de kosten. Misschien probeer ik hem over een tijdje toch wel (dat is namelijk meestal het geval 🙂 )

 2. Klinkt wel goed, maar is me toch echt te duur. 🙁

 3. Klinkt goed, maar ik vind het wel nogal duur 😛

 4. Dit klinkt als echt iets voor mij en het is het proberen waard, het is niet echt prijzig..

  Fijne tip, thanks!

 5. Klinkt goed! 😀

 6. Het klinkt heel goed, maar is toch wat duur. Twijfel twijfel! 🙂

 7. Klinkt super interessant zeg! Tsja, 39€… soms moet je wat overhebben voor je huid. En TBS is ook 1 van mijn favoriete beautyshops! Vrijdag de Amsterdamse bodyshop checken dus? 😉

  1. Dat gaan we zeker doen! Ik weet een hele goede 😀

 8. Dit is wel echt iets wat ik graag zou willen proberen! Misschien als mijn spaarkaart vol is hihi :mrgreen:

 9. Marloes zegt:

  Die skin boost is wel een heel goed product, maar niet voor meisjes van jou leeftijd. Het is bedoeld voor 30ers of 40ers met fijne lijntjes en vergrote poriën. Hij verdoezelt die lijntjes en laat de huid gladder lijken, en verkleint grote poriën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.