Tips

Beautytip 21-01-’13

Je kunt het beste de eerste laag nagellak aanbrengen als je base coat nog een klein beetje plakkerig is (en dus niet helemaal droog). Daardoor kunnen de lagen beter aan elkaar hechten en zal je nagellak beter blijven zitten! Hetzelfde geldt als je een tweede laag van je gewone nagellak aanbrengt. Wacht niet totdat de eerste laag helemaal droog is, maar breng hem opnieuw aan als de nagellak nog steeds wat nat is. Uiteraard breng je op dezelfde manier ook je topcoat aan!

Dit vind je misschien ook leuk...

16 reacties

 1. Linda zegt:

  Ik weet niet meer waar, maar ik las het pas ergens en sinds die tijd doe ik het ook zo, de nagellak blijft echt langer en mooier zitten. Ik vind je beauty tips erg fijn, bedankt dat je ze plaatst.

 2. Handige tip, zal ik zeker toepassen. Hopen dat het werkt. X

 3. Mariska zegt:

  Ik heb elke keer als ik heb gedoucht dat mijn nagellak los laat. Het maakt niet uit wat voor nagellak en base coat en top coat helpt ook niet.. Weet iemand wat ik hieraan kan doen…?

  1. Femke zegt:

   Je moet van te voren zorgen dat je nagels vet vrij zijn. Dus even remover er over of wassen met zeep. Geen idee waarom het bij jou na het douchen gebeurt…. Maar misschien dat je even moet opletten met vette producten

  2. Kan het zijn dat je te dikke laagjes gebruikt? Liever 2 dunne laagjes dan één dikke (geldt ook voor base- en topcoat). Je nagels moeten inderdaad vetvrij zijn (dus smeer niet eerst handcrème) en als je te vaak een buffervijl gebruikt om je nagels glad te maken kan je nagellak ook loslaten.

 4. goede tip! Dankjewel!

 5. Boontje zegt:

  Daarnet nog mijn nagels gelakt. Is het dan normaal dat het penseeltje van de topcoat een beetje van de kleur van de lak overneemt?

  1. Ja, da’s normaal! Maar let er wel op dat de nagellak niet helemaal nat meer is, maar nog net een beetje plakkerig!

 6. Wendy (B) zegt:

  Ik ga het eens op deze manier proberen.
  Hoeveel tijd spendeer jij aan het lakken?
  Te beginnen van de base coat tot en met de top coat?

  1. Geen idee, ik doe het altijd terwijl ik op de computer bezig ben etc., dus ik houd nooit heel erg rekening met de tijd. Misschien zo’n 20 minuten?

 7. Suzanne zegt:

  Als ik dat doe komen er strepen in de nagellak, en als je nagellak helemaal laat drogen dekt het toch beter?

  1. Je nagellak hoeft niet helemaal nat te zijn (dan krijg je inderdaad strepen), maar nog steeds een beetje plakkerig is perfect!

 8. Ah, handig! Ik doe dit vaak al zo maar dat is meer uit ongeduld dan iets anders haha

 9. Handige tip maar ik heb een sneldrogende basecoat, die echt super snel gedroogd is. Dus ik denk niet dat deze tip bij mij werkt.

 10. Handige tip! Heb dit al wel is geprobeerd, maar ik switch liever wat vaker van kleur dus dan is het niet echt nodig haha.

 11. Handige tip! Ga ik zeker eens proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.