Huidverzorging Reviews

Review: Dr. Organic Moroccan Argan Oil Hand & Nail Balm

Een paar weken geleden kocht ik mijn eerste producten van Dr. Organic. Ik wilde wel weer eens wat nieuws en was erg nieuwsgierig naar de producten. Mijn aankopen en mijn eerste indruk ervan vind je in dit artikel, maar inmiddels heb ik al aardig een mening kunnen vormen. Ik kocht onder andere de Moroccan Argan Oil Hand & Nail Balm. Benieuwd naar mijn mening? Lees snel verder!

Arganolie is op dit moment een gigantische rage in beauty-land. Het begon met haarproducten, maar inmiddels is er van elk denkbaar product een versie met arganolie verkrijgbaar. Dr. Organic heeft een uitgebreide serie op basis van dit ingrediënt, van shampoo tot douchegel en zelfs gezichtscrèmes. Arganolie is een rijke bron van vitamines, anti-oxidanten en essentiële vetzuren, en zou daarom perfect werken tegen huidveroudering.

De Hand & Nail Balm zou perfect zijn voor droge en beschadigde handen en de handen 12 uur lang moeten hydrateren. Dat klinkt erg ambitieus! Ik heb geen extreem droge handen, maar ik vind het tijdens deze koude winterdagen wel zo prettig om een intensieve handcrème te gebruiken. De Moroccan Argan Oil Hand & Nail Balm zit in een tube van 100ml en kost €10,99.

Dr. Organic gebruikt zoveel mogelijk bioactieve ingrediënten en zo min mogelijk ‘rommel’. Dat is aan de ingrediëntenlijst ook wel terug te zien, want die ziet er prima uit. De handcrème bevat vooral veel verschillende oliën en wassen. De veelgebruikte (maar weinig effectieve) ingrediënten als minerale olie en siliconen zijn gelukkig afwezig. Nog meer opvallende afwezigen zijn parfum en parabenen. Yes!

De crème is vrij dik van structuur, maar is zuinig in gebruik en trekt verrassend snel in. Vervolgens voelen mijn handen ontzettend verzorgd aan en het lijkt bijna alsof er een verzorgend laagje over mijn handen ligt. Het doet me bijna denken aan het effect van Rituals Ginko’s Secret Hand Balm, maar dan zonder de siliconen en mét meer verzorgende stoffen. Fijn! Ik heb ‘m naast m’n bed staan en gebruik ‘m elke avond voordat ik ga slapen. De belofte van het 12 uur hydrateren lijkt hij ook vrijwel geheel waar te maken. Als ik ’s ochtends wakker word voel ik het verzorgende laagje nog steeds een beetje zitten en voelen mijn handen gewoon gevoed en soepel aan. Dit is absoluut een geschikt product voor zeer droge handen!

Ik vind de werking van de crème heerlijk, maar het enige waar ik niet weg van ben is de geur. De geur van arganolie is altijd al wat apart, maar deze handcrème ruikt wat kruidig en vrij zwaar. Ik vind het op zich geen hele vieze geur, maar van mij had hij wel wat frisser mogen ruiken.

Als je op zoek bent naar een goede handcrème die geen vervelende stoffen zoals siliconen, parabenen en parfum bevat, dan is dit absoluut een aanrader. Hij is zeker tijdens de wintermaanden geschikt voor alle huidtypen, maar vooral bij zeer droge handen is deze handcrème het proberen waard. Hij is niet heel goedkoop (€10,99), maar in zijn prijsklasse een goede optie. Bovendien zijn de producten van Dr. Organic regelmatig in de aanbieding bij De Tuinen, dus als je een beetje slim shopt kun je ‘m vaak voor minder krijgen.

De Dr. Organic Moroccan Argan Oil Hand & Nail Balm kost €10,99 en is verkrijgbaar bij De Tuinen.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

8 reacties

 1. Lijkt me een superfijne handcrème! x

 2. Femke zegt:

  Klinkt lekker ! Hammam van de body shop vind ik ook niet erg lekker ruiken, maar werkt wel erg goed. De geur vervliegt snel, of je went er toch een beetje aan 😉

  1. Hammam van TBS? Ik denk dat je Rituals bedoelt 😉 Of bedoel je misschien Hemp?

 3. Linda zegt:

  Bedankt voor de tip, deze ha ik laten halen.

 4. Klinkt goed! Ik ben echt fan van beauty producten die geen schadelijke stoffen bevatten 🙂

 5. Klinkt als een goede handcreme! Ik zou er alleen wel even goed aan moeten ruiken voor ik het zou kopen, want ik kan niet goed tegen niet lekker ruikende handcreme…

 6. Dank u voor de tip! Ga zeker even lagns

 7. Elsemiek zegt:

  Arganolie ruikt naar stro! 😮

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.