Huidverzorging Make-up Reviews

Review: Dr. PawPaw Peach Pink Balm

Toen ik een tijdje geleden op het event The Beauty Store was (zie hier mijn vlog), ontdekte ik de producten van Dr. PawPaw. Ik had eerder wel van deze multi-functionele balsems gehoord, maar nog niet geprobeerd! Tijdens het event probeerde ik de roze versie van dit product en ik was direct om. Wow, wat is hij fijn en mooi! Ik ga jullie meer over de Dr. PawPaw Peach Pink Balm vertellen!

Dr PawPaw Pink Peach Balm - 3

De Dr. PawPaw Pink Peach Balm zit in een smalle tube van 25 ml en kost €12,95. Ik heb de roze variant, maar er is ook nog een rode en een kleurloze versie verkrijgbaar.

‘Pawpaw’ betekent gefermenteerde papaya, een ingrediënt dat de huid zou moeten voeden, verzachten en repareren, aangezien het bomvol zit met antioxidanten en vitamientjes. In deze balsem zit dus uiteraard een flinke dosis pawpaw, aangevuld met wat andere stoffen om je huid een oppepper te geven. De originele gele tube van de Dr. PawPaw Balm (de kleurloze versie) is geschikt voor lippen, nagelriemen, droge plekjes en zou zelfs in je haar als serum gebruikt kunnen worden. De roze variant die ik nu laat zien heeft een tintje, waardoor hij vooral geschikt is om op de lippen te gebruiken, maar je zou hem zelfs heel lichtjes als highlighter op je jukbeenderen kunnen aanbrengen.

Dr PawPaw Pink Peach Balm - 2

De ingrediënten van de balsem zijn vrij simpel. Als eerste vaseline, vervolgens aloë vera, olijfolie, gefermenteerde papaya, een soort conserveringsmiddel en als laatste nog wat kleurstof. Deze balsem is dus wel op basis van vaseline, maar aangevuld met een paar goede hydraterende en verzachtende ingrediënten.

Dr PawPaw Pink Peach Balm - 4

De Dr. PawPaw Peach Pink Balm heeft een zachtroze tint en hij geeft je lippen daadwerkelijk ook een beetje kleur. Ik zag trouwens pas bij het maken van deze foto’s dat er ook kleine bolletjes rood pigment in de balsem zitten. Als je die uitsmeert komt de kleur vrij en wordt de tint nog iets feller. Ik had daar in het gebruik van de afgelopen weken eigelijk vrij weinig van gemerkt, maar nu ik het weet merk ik ook dat deze bolletjes de balsem nog wat extra kleur geven.

Dr PawPaw Pink Peach Balm - 5

Dr PawPaw Pink Peach Balm - 6

 

Dr PawPaw Pink Peach Balm - 7

Zoals op bovenstaande foto te zien is geeft de Dr. PawPaw Peach Pink Balm een roze tint aan mijn lippen, maar is het absoluut niet te opvallend. Dat vind ik perfect, want dat maakt hem heel geschikt om de hele dag lekker bij te smeren. Daarnaast vind ik het ook heel prettig dat hij niet te glanzend is, zodat hij mijn look niet te veel overstemt. Door de pigmentbolletjes moet je hem trouwens wel voldoende uitsmeren, want anders zijn sommige delen van je lippen iets meer roze dan de andere.

De afgelopen weken is dit mijn favoriete lippenbalsem geweest, vanwege de mooie kleur én de voedende substantie. Hij komt qua werking een beetje in de buurt van Rosebud of Vaseline, dus ik zou hem vooral aanraden als je ietwat droge lippen hebt, maar ik denk dat hij bij extreem droge lippen toch net niet voldoende zal zijn. Hij houdt je lippen ongeveer een uur of 2 soepel voordat hij helemaal ingetrokken is, dus dat is best prima. Overigens laat hij wel een ietwat roze stain achter op je lippen (alsof de kleur er een beetje intrekt), maar dat vind ik persoonlijk wel mooi.

Dr PawPaw Pink Peach Balm - 1

Het feit dat ik sinds een paar weken geen andere lippenbalsem meer heb gebruikt én dit fijne product in mijn video met favoriete producten van vorige maand zat, zegt waarschijnlijk wel genoeg. Ik houd van dit spul! Voor extreem droge lippen tijdens de winter is hij wellicht niet helemaal voldoende, maar ik vermoed dat deze de komende maanden absoluut een vast plekje in mijn handtas zal hebben. Love it!

Dr. PawPaw Peach Pink Balm – €12,95 (25 ml)
Soap Treatment Store | John Beerens

Dit vind je misschien ook leuk...

20 reacties

 1. Mooie subtiele kleur en het staat je goed!

 2. Wat een leuk subtiel kleurtje!

 3. Ziet er goed uit. Ben erg benieuwd wat dit voor mijn lippen doet, het klinkt erg goed!

 4. Ziet er heel fijn uit!

 5. Deze lippenbalsem is echt fantastisch, ik heb hem toevallig in het geel. Werkt super! <3

 6. Dit product sprak me gelijk aan omdat ik gek ben op de geur van Papaya hihi! Ook wel fijn dat ie niet zo opvallend is! 🙂

 7. Ik ben heel erg benieuwd naar de Paw Paw producten

 8. Fijne lippenbalsem lijkt me!

 9. Leuk subtiel kleurtje! Ben benieuwd of het ook bijvoorbeeld doorkomt als je er een nude lippenstift overheen doet..? Ik hou altijd wel van experimenteren op die manier namelijk..!

 10. Fijne review! Ik heb bijna altijd velletje dus dit zal niet genoeg zijn voor mij. Fijn dat je er zo tevreden van bent! Ik vind de verpakking en naam wel schattig. Liefs x

 11. Een heel subtiel kleurtje! Erg mooi!

 12. Mooi subtiel kleurtje en ik kan hem wel gebruiken! Ik heb redelijk droge lippen dus het lijkt me wel een fijne balm.

 13. Ik ben heel erg benieuwd geworden! Mooi subtiel kleurtje is het in ieder geval, ideaal om overdag bij te werken ook. Ik ben benieuwd 😀

 14. Mooi subtiel kleurtje!

 15. Mooi kleurtje!

 16. Ik gebruik gewoon Homeoplasmine op m’n lippen (of Burt’s Bees lippenbalsem). Maar zo’n roze tube ziet er natuurlijk wel heel cute uit. 🙂

 17. Ik kende dit nog helemaal niet, het klinkt erg goed!

 18. schattige verpakking
  veel vind ik het persoonlijk niet doen op de lippen
  daarom zou ik hem zelf niet aanschaffen, maar dat is persoonlijk 😉

  liefs
  Karlien ♥

 19. Dit ziet er goed! Toffe en aantrekkelijke verpakking en ook nog eens een mooie tint. Misschien moet ik dit ook eens uitproberen 🙂

 20. Leuke subtiele kleur! Ik ben altijd op zoek naar lipbalsem die voldoende voedt, dus voor mij misschien niet vet genoeg. Ik gebruik nu meestal baby lips, de roze variant vind ik fijn en mooi van kleur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.