Make-up

MAC Eyeshadow Palette

Yeey, ik heb sinds vandaag eindelijk een MAC Palette! Ik ben er echt ontzettend blij mee, want ik wilde ‘m al heel lang hebben. Telkens was hij uitverkocht of vergat ik hem mee te nemen, maar nu heb ik ‘m!

Het leuke aan dit palette is dat hij leeg is. Er zitten vakjes in waar precies het pannetje van één MAC-oogschaduw past. Op deze manier kan je je eigen palette samenstellen. Ideaal voor op vakantie of weekendjes weg, maar ook om je kleuren beter te organiseren. In dit palette passen 15 oogschaduws, maar er is ook een palette waar 4 oogschaduws in passen. De Quads voor vier oogschaduws zijn te koop bij MAC Counters, het grote palette voor 15 stuks is alleen te koop bij de Pro Store in Amsterdam en kost €14,00.

Rij 1: Vanilla | Sweet Lust | Carbon | Shale Rij 2: Shroom | Sand & Sun | Shimmermoss Rij 3: Retrospeck | Firecracker | Swimming

Je kan de oogschaduw-pannetjes los bij MAC kopen en die kosten dan €11,50 per stuk, iets goedkoper dan wanneer je ‘m in een gewoon doosje (à €15,-) zou kopen. Het scheelt dus niet alleen ruimte, maar ook nog flink wat geld. Wanneer je 15 oogschaduws zou kopen zou je €225,- kwijt zijn (15 x €15,-), en voor 15 losse oogschaduw-pannetjes en het palette ben je in totaal €186,50 kwijt (15 x €11,50 + €14,-). Dat scheelt uiteindelijk €38,50, dat is behoorlijk wat!

Ik had al een aantal kleurtjes en die wilde ik natuurlijk niet opnieuw kopen. Dat hoefde gelukkig ook niet, want er is een methode om het pannetje uit het doosje te halen. Het is een beetje aanrommelen, maar het is me vrij snel gelukt! Ik heb dit filmpje van Youtuber sayanythingbr00ke gebruikt. Als je geen stijtang hebt kan het ook, dat kan je in dit filmpje zien.

Een probleem dat je tegenkomt wanneer je zelf oogschaduws gaat depotten is dat ze niet blijven ‘plakken’ in het MAC Palette. Als je de oogschaduws los koop zit er namelijk een magneetje onder zodat hij in je palette blijft zitten, maar een ‘gedepotte’-oogschaduw heeft dat niet. Je zal er dus zelf magneetjes onder moeten plakken. Ik heb er zelf nog geen magneetjes onder gedaan, maar dat ga ik binnenkort wel een keertje doen, want dan blijven ze gewoon beter zitten. Ik heb nog geen idee in welke winkel je ze kan kopen (misschien een hobbywinkel?), maar daar ga ik binnenkort wel achteraan.

Als je alle kleurtjes bijelkaar hebt zitten is het natuurlijk een beetje lastig om alle namen van de kleurtjes te onthouden. In het eerste Youtube-filmpje kan je zien hoe je de sticker van de onderkant van de oogschaduw kan halen. Ik heb die stickers onder de pannetjes geplakt, zodat ik altijd weet welke kleur het is. Ook kan je het onderop het pannetje schrijven of stickers in de volgorde van je oogschaduws in de deksel plakken. Ik ga dat niet doen, want ik weet zeker dat ik ze nog vaak van plaats zal veranderen.

Niet alleen MAC oogschaduws passen in dit palette, maar ook de mono-oogschaduws van The Body Shop passen er in. Dat is goed nieuws, want daar heb ik er ook een stuk of 9 van. In dit artikel kan je zien hoe je TBS mono’s kan depotten (is iets anders dan MAC oogschaduws). Ik denk alleen wel dat ik een apart palette voor TBS oogschaduws ga kopen, want ze passen er helaas niet bij.

Zoals jullie kunnen zien ben ik helemaal in mijn nopjes met m’n nieuwe palette. Ik krijg nu ook enorme kriebels om pigments te gaan pressen, nieuw experimentje?

Dit vind je misschien ook leuk...

16 reacties

 1. Retro speck heb ik ook, vind dat net een van de slechter gepigmenteerde van Mac die ik heb helaas 🙁 Mmooie kleurtjes nog voor de rest, nog 5 en het pallet is vol :d

 2. Handig zo'n palette! En je hebt ook leuke kleurtjes 🙂

 3. Wauw, het palette en de oogschaduws zien er erg mooi uit!

  Ik vind de prijs van het palette ook nog alles mee vallen. Ik had verwacht dat ze veel duurder zouden zijn.

 4. Melissa zegt:

  Leuke kleurtjes! Ik wil zo graag Shale nog hebben.

  Heb vandaag ook drie kleurtjes voor de eerste keer gedepot. Helaas lukte het niet om het doosje me de kniptang (heb wel een heeeeele slechte kniptang) open te knippen. In de oogschaduw uitgegleden 🙁 Heb hem al een geluk nog kunnen maken. Vriendje is dan ma zo lief geweest om het voor mij open te knippen 😀

 5. Wat handig! En die kun je dan vullen met allerlei kleurtjes ;O?

 6. 11,50 klinkt niet zo super veel voor een oogschaduw maar als je dan alles bij elkaar op telt… woot. 😛 haha

 7. Katrien zegt:

  Superhandig, als vind ik allemaal losse oogschaduws ook wel zijn charme hebben 😀

  Je kan trouwens magneettape kopen in de hema (zoals een rolletje plakband, maar dan magnetisch)

  1. Melissa zegt:

   Ik kocht het in de Brico. Het nadeel is wel dat het vrij dik is waardoor de pannetjes iets meer uitsteken

 8. Wauw jij hebt echt supermooie kleurtjes zeg (L)

 9. Oh wow dat is ook wel iets voor mij, mooi hoor! Me like!

 10. Hoe duur is eentje voor 4 oogschaduw?

  1. Volgens mij €5,00, maar dat weet ik niet zeker!

 11. Milika zegt:

  Oh wooow ik ben echt al heel lang op zoek naar die palette hier in Nederland. Mooi zeg die kleuren. Dus mac counter bij Bijenkorf verkoopt ook die pannetjes? Ik woon namelijk in Den haag.

  En weet je misschien het adres van de Pro Store in Amsterdam? Ik heb op internet gezocht maar kon het niet vinden.

  1. Ik weet niet helemaal hoe het zit, maar ik hoorde onlangs dat de losse oogschaduws alleen te koop zijn bij de Bijenkorf in Amsterdam, en niet bij de andere counters. Je kan het natuurlijk altijd even na vragen. De Pro Store zit aan de Heiligeweg, een korte zijstraat van de Kalverstraat naar de Leidsestraat 🙂

 12. eefje zegt:

  Zijn die oogschaduws in de winkel zo goedkoop? want op de site zijn ze 13 euro, en in zo’n gewone verpakte oogschaduw zeg maar €17 in de winkel

  1. Dit artikel heb ik lang geleden geschreven en sindsdien zijn de prijzen aangepast, dus deze info is misschien niet meer helemaal up-to-date.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.