Make-up Tips

Make-up Trucje: Oogpotlood beter laten blijven zitten

Ik gebruik het liefste vloeibare eyeliner, maar af en toe gebruik ik ook een oogpotlood. Oogpotloodjes zijn er in alle kleuren van de regenboog en zijn makkelijk om even snel aan te brengen. Een nadeel van oogpotloodjes is dat ze niet altijd goed blijven zitten. Ik heb al zo vaak gehad dat ik de deur uitging met een perfect lijntje, en dat die een paar uur later nergens meer te bekennen was. Oogpotloodjes zijn namelijk meestal op basis van een type wax. De wax wordt door je lichaamstemperatuur zacht en daardoor kan je oogpotlood gaan smudgen. Je wil natuurlijk dat hij zo lang mogelijk blijft zitten, dus dat moet je proberen te voorkomen.

Zoals je (hopelijk) weet blijft je foundation langer zitten wanneer je ‘m afpoedert. Datzelfde ga je ook met oogpotlood doen! Je kan een oogpotloodje namelijk fixeren door er poederoogschaduw in dezelfde kleur overeen aan te brengen. Op die manier blijft je oogpotlood echt veel langer zitten. Ik heb dit op allerlei oogpotloodjes getest, en het werkt echt ontzettend goed.

Om jullie het verschil te laten zien heb ik twee potloodjes gebruikt die bij mij vrij snel gaan smudgen, namelijk The Body Shop Eye Definer in Vibrant Emerald en in Brilliant Blue. Eroverheen heb ik de kleuren Emerald Sea en Sparkling Sky uit het The Body Shop Shimmer Cubes Palette 19 aangebracht. Die kleuren zijn eigenlijk hetzelfde als de oogpotloodjes. Om de oogschaduw aan te brengen heb ik kwast nr. 21 van Make Up Studio gebruikt (zie bovenste foto), maar elk klein stevig kwastje is geschikt.

Vibrant Emerald | Vibrant Ermerald met Emerald Sea | Brilliant Blue | Brilliant Blue met Sparkling Sky

Zoals je ziet is het oogpotlood opeens veel knallender, dus dat is mooi meegenomen. Verder is er weinig verschil in kleur te zien, maar ik kan je garanderen dat de houdbaarheid er sterk op vooruit is gegaan.

Ik kan me voorstellen dat je misschien niet voor elke kleur oogpotlood een oogschaduw hebt (misschien toch het 88 Palette proberen?), maar voor kleuren als zwart of bruin heeft eigenlijk iedereen wel een bijpassende oogschaduw. Niet elk oogpotloodje heeft dit trucje nodig (bijvoorbeeld de oogpotloodjes van Make Up Store en Rituals blijven de hele dag zitten), maar veel potloodjes kunnen dit wel gebruiken. Je kan hiermee zelfs de houdbaarheid van je gelliner of vloeibare eyeliner verbeteren.

Sinds ik dit trucje ken doe ik eigenlijk niet anders meer. Zeker als ik weet dat een oogpotloodje de neiging heeft om uit te gaan lopen doe ik er altijd oogschaduw overheen. En wat een verschil! Ik merk dat ze echt veel langer blijven zitten en dat ik het nauwelijks bij hoef te werken. Dit is dus echt een aanrader voor alle meiden die last hebben van uitlopende oogpotloodjes.

Dit vind je misschien ook leuk...

6 reacties

  1. Wat slim zeg, dat ga ik zeker eens proberen!

  2. Ik doe dit zelf ook altijd, werkt superhandig. Ik draag zelf een bril en dan is het op je ogen altijd iets warmer. Als je dan alleen oogpotlood aanbrengt 'smelt' het van je ogen af:|

  3. Handige tip zeg 🙂 Alleen gebruik ik de laatste tijd vaak een zwart potlood met glittertjes in en zwarte glitteroogschaduw heb ik niet 🙂

  4. Woow, dat is handig!

    Ga ik proberen.

  5. Sanne zegt:

    Ik doe oogpotlood altijd enkel op mn waterlijn. Als je de punt van je potlood eventjes door het vlammetje van een aansteker houd blijft het ook de hele dag zitten. Zo doe ik het ook! Gebruik er nu altijd van 1 Catrice en zelfs die houd het de hele dag!!

  6. I might personally professionally continually possibly be appreciative.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.