Tips

Belletjes in je nagellak

Een bekend probleem waar mensen met nagellak weleens tegenaan lopen is belletjes in je nagellak. Heb je nog zo je best gedaan om je nagels netjes te lakken, blijken er opeens belletjes in te zitten. Zonde! Hier wat tips om belletjes voortaan te voorkomen.

Schudden
Toen ik mijn eerste Chanel-lakje uit het doosje haalde stond er op de verpakking “Schudden voor gebruik”. Wat?! Nagellak schudden? Dat moet je echt niet doen! Als je nagellak schudt komen er luchtbelletjes in de nagellak te zitten, en als je de nagellak op je nagels aanbrengt zie je die belletjes duidelijk zitten.

Bij sommige nagellakjes zie je dat de samenstelling van de lak is veranderd. Je ziet dan een laagje bovenop de lak ‘drijven’. Als je die laag weer met de rest van je lak wil vermengen, kan je het beste het flesje voorzichtig tussen je handen laten rollen. Niet schudden, niet hard bewegen, maar zachtjes rollen. Op die manier mengt alles weer met elkaar en krijg je geen bubbels.  Mocht rollen niet genoeg zijn, dan kan je je nagellak schudden (alleen als het echt moet!), en laat ‘m dan een paar uur staan, zodat alles weer tot rust kan komen.

Te dikke lagen
Als je van een lakje meerdere lagen aanbrengt, wacht dan eerst totdat de vorige laag droog is. Doe je te snel er weer een laagje overheen, dan kan je weer belletjes krijgen. Het is ook belangrijk om dunne laagjes op te doen, en geen hele dikke lagen. Dikke lagen kunnen ook gaan bobbelen.

Slechte nagellak
Soms is de kwaliteit van nagellak zo slecht dat het gaat bobbelen. Wat je dan ook probeert, je blijft belletjes houden. Dan zit er helaas niks anders op dan de nagellak naar de prullenbak te verwijzen…

Dit vind je misschien ook leuk...

8 reacties

 1. Leuk artikel! Snap nu beter waar die belletjes vandaan komen,.. 🙂

 2. Geweldig, bedankt voor het antwoord! ^^

 3. Thanks!! Dit had ik laatst ook, maar ik wist niet waardoor t kwam! Het ging om de nieuwe nagellak van Herome, WIC.. Ik heb daar een donkerblauwe van, 2 laagjes opgedaan, een ster gestempeld op mn ringvinger met Konad en afgelakt met topcoat van Konad.. Heel mn nagels onder de luchtbelletjes 🙁 ik ga dit eens proberen, misschien dat ik t dan niet meer heb!

  1. Charlotte zegt:

   Dat zijn behoorlijk wat laagjes! Had je je lagen van de WIC-lak goed laten drogen? En natuurlijk niet schudden met je lakjes of je topcoat 😉 Hopelijk heb je er nu geen last meer van!

 4. Massie zegt:

  Weet er iemand een goede oplossing voor nagellak die te dik word? Een paar druppels nagellakremover doet de lak niet veel goed moet ik zeggen..hij gaat daarna onwijs strepen en lakt niet meer als voorheen. Vind het zo jammer als ik een half flesje weg moet gooien…:-(

  1. Charlotte zegt:

   Nooit je nagellak verdunnen met nagellakremover! Daar zit namelijk ook water in, en daar kan je lak echt niet tegen. Er bestaan speciale nagellakverdunners waarmee je je nagellak dunner kan maken. Bij Douglas wordt er eentje verkocht van het merk Mavala, kost zo'n 10 euro, geloof ik. Op eBay zal je er ook een aantal kunnen vinden (even zoeken op "nailpolish thinner").

 5. AHA! haha, nu snap ik t, ik dacht juist door t te schudden dat ie wat makkelijker kan uitsmeren. Ok, du sniet meer doen.

  Of tja, t kan ook liggen aan de nagellak. Raar genoeg gebeurd het nooi top mn pinken, maar ok.

  nee bedankt voor de tips!

 6. Je moet nagellak tussen je handen rollen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.