Nagellak

Chanel Le Vernis Paradoxal

Jaaaaa, het is zover! De herfstcollectie 2010 van Chanel, Les Contrastes de Chanel ligt in de winkels. Bij een nieuwe collectie hoort ook een nieuwe must-have nagellak, en voor komende herfst is dat Paradoxal. Zoals we weten is er bij elke Limited Edition van Chanel weer een run op de nagellak, en ik denk dat het dit seizoen niet veel anders zal zijn. Wat een bijzondere kleur is dit weer!

Ook deze nagellak heeft weer de typische luxe Chanel-look. Ik heb een enorme nagellakstash, maar mijn Chanel-lakjes staan op een apart plekje omdat ze zo speciaal zijn.

Chanel Paradoxal (zonder flits)

Chanel Paradoxal (zonder flits)

Als je deze foto ziet denk je misschien dat het een saaie kleur donkerpaars is, maar kijk eens naar de foto met flits:

Chanel Paradoxal (met flits)

Chanel Paradoxal (met flits)

Prachtige paarse shimmer! Dat is echt typisch Chanel, om bijzondere shimmer in een lakje te stoppen. In gewoon daglicht zie je het niet, maar houd je ‘m onder een lamp of in de zon dan komt de shimmer weer tevoorschijn! Ik vind ‘m wel behoorlijk donker en echt een herfst/winter-lakje. De komende maand zal ik ‘m dus nog niet echt gaan dragen.

Chanel-lakjes kunnen nog wel eens van kwaliteit verschillen, maar over deze ben ik tot nu toe erg tevreden. Hij brengt heel soepel aan. Ik heb op deze foto twee laagjes met een topcoat, omdat ik ‘m een paar dagen ga dragen. Ik weet nog niet hoe goed hij zal houden en of hij snel chipt (helaas hebben veel Chanel-lakjes daar last van…), maar dat ga ik nu dus testen. Ik laat ‘m tot donderdag op mijn vingers zitten, dus dan zullen we het zien.

Is dit een lakje dat je ècht moet hebben? Ja en nee. Ik weet bijvoorbeeld van mezelf dat ik nauwelijks donkere kleuren draag, zelfs niet in de winter. Voor mij is dit dus ook meer een collecter’s item dan een draagbare nagellak. Houd je wel van donkere lak en wil je dat je nagellak helemaal in season is, dan is dit echt een lakje voor jou!

In de herfstcollectie zit ook nog een rozig lakje, Jade Rose. Die kleur is eerder uitgebracht samen met de überpopulaire Jade, maar werd nooit in Nederland verkocht. Ik vond het een beetje te dol om meteen twee Chanel-lakjes te kopen, maar misschien ga ik ‘m toch nog halen. Mocht hij dan uitverkocht zijn hoef ik niet te treuren, want ik heb ergens opgevangen dat hij ook in de lente-collectie uitgebracht gaat worden!

Les Contrastes de Chanel is vanaf nu verkrijgbaar bij luxe parfurmeriën. Nog niet alle winkels hebben ‘m, dus je moet misschien even zoeken. Ik heb ‘m in elk geval gespot bij zowel de Bijenkorf als Douglas, dus dat is goed te doen. Wacht niet te lang met het kopen van deze nagellak, want voor je het weet is hij uitverkocht!

Is het voor jou een must-have of laat je ‘m gaan?

Chanel Le Vernis Paradoxal (nr. 509) kost €21,50.

18 Comments

 • Reply
  Sharon
  9 augustus 2010 at 20:55

  Hmm, ik ben niet zo van de paarse nagellak 😉

 • Reply
  Loeder
  9 augustus 2010 at 21:06

  jaaa heb ze allebei, vind ze geweldig!

 • Reply
  Lara
  9 augustus 2010 at 21:33

  Prachtig is die!

 • Reply
  Liselot
  9 augustus 2010 at 22:10

  Oeeh yes! Ik wacht echt al lang op dit mooie kleurtje om uit te komen, en aangezien ik best veel donkere nagellak draag ga ik deze echt halen!

 • Reply
  Eva!
  9 augustus 2010 at 23:25

  ik vind hem zoooo mooi!
  heb hem zelf ook aangeschaft!

 • Reply
  Charlotte Bxl
  10 augustus 2010 at 00:58

  Mooi kleurtje! Ga je ons updaten hoe de nagellak eruit ziet na x aantal dagen? Altijd interessant om te weten!

  • Reply
   Charlotte
   9 augustus 2010 at 23:07

   Ik zal proberen eraan te denken om foto’s te maken voordat ik ‘m eraf haal 😀

 • Reply
  LiefdeVoorBeauty
  10 augustus 2010 at 07:07

  Ik koop nooit zo’n dure nagellak, maar als mijn budget het had toegelaten had ik hem zeker aangeschaft!

 • Reply
  Marleen
  10 augustus 2010 at 16:41

  de kleur is heel mooi maar ik zou er geen 21,50 voor over hebben. ;P

 • Reply
  Jasmijn
  12 augustus 2010 at 10:03

  Ik heb vorige week mijn eerste chanel nagelakje gekocht, en wat me dus tegenviel is dat ie echt binnen 1 dag chipt? (twee laagjes nagellak) ik gebruik overigens nooit een base coat.

  • Reply
   Charlotte
   12 augustus 2010 at 10:11

   Tjah, als je geen basecoat en topcoat gebruikt vraag je er bijna om. Dat is zo belangrijk om je nagellak goed te laten zitten! Ik heb nu Chanel Paradoxal (met een basecoat en een topcoat) 3 dagen op en hij is nog niet gechipt. Sommige nagellakjes kunnen wel zonder een base- of topcoat, maar Chanel-nagellak niet. Altijd doen dus, want je hebt zoveel meer plezier van je nagellak!

   • Reply
    Jasmijn
    12 augustus 2010 at 15:03

    Oké dat zal het dus zijn, ik zal volgende keer dan bij chanel een basecoat gebruiken!

 • Reply
  Marikee
  12 augustus 2010 at 23:08

  Mooie kleur! Deze staat op mijn wishlist!

 • Reply
  Lois
  18 oktober 2010 at 20:28

  die heb ik ook, ik vind hem geweldig!
  ik heb ok de 483 vendetta, ook zo’n geweldig paars achtige kleur, deze was volgens mij van vorig jaar weet ik niet zeker.
  ik ben trouwens helemaal fan van de chanel lakjes, ik vind ze heel goed blijven zitten met een base en topcoat, heb deze nu al een week op en ziet er gewoon nog top uit!
  love it

 • Reply
  onlymilka
  10 december 2010 at 12:07

  Prachtige kleur!
  Zelf heb ik de dupe van Barry M. Dusky Mauve. Niet van elkaar te onderscheiden!

 • Reply
  Wendelien
  7 juni 2011 at 00:59

  Prachtige kleur maar wel vrij prijzig. Heb zelf een super goeie dupe gevonden van Koh in de kleur Funky Purple. Lijkt er heel veel op maar is net even iets goedkoper! (€15,-)

 • Reply
  Janice
  26 augustus 2011 at 15:25

  lijkt ie niet supererg op die van catrice? (ik ben nu echt de naam kwijt) die is bruin met een paarse shimmer… goede dupe?

 • Reply
  Eline
  16 april 2012 at 23:24

  I <3 Budgetdupes!!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.