Overig

Project 10 Pan: Week 2

Eeehm… Tja, waar zal ik beginnen? Oké, ik geef het toe, ik heb geshopt. Niet een beetje, maar echt goed geshopt. Het begon met de Jip en Janneke-collectie waar ik jullie vorige week al over vertelde. Daarna kwamen er nieuwe oogschaduws op mijn werk binnen waarvan ik vond dat ik ze nodig had om op mijn werk te dragen. Tjah, en toen kwam ik bij MAC, en kocht ik een nieuwe foundation (deze keer Studio Tech), Blot Powder en een lipgloss uit de Dare To Wear Collectie. En toen kwam ik bij Douglas… Chanel Paradoxal! Die ging natuurlijk ook mee.

Dit begint inmiddels een soort shoplog te worden, maar het is echt nog echt een Project 10 Pan-update! Ja, ik geef het toe, de hele bedoeling van Project 10 Pan is bij mij nergens meer te bekennen, maar ik kan je wel zeggen dat het voor mij wel heel nuttig is geweest. Ik koop namelijk veel minder. En ik doe veel minder impulsaankopen, dat is een goede vooruitgang. Ik heb dan misschien wel redelijk wat gekocht, maar nagenoeg alles wat ik heb gekocht had ik van tevoren gepland. En ik heb me ingehouden! Normaal was ik een ster in door de stad struinen op zoek naar ‘iets om te kopen’, en dan kwam ik weer thuis met een berg spulletjes die in een laatje belandden. Dat doe ik nu absoluut niet meer, en heb er ook geen behoefte meer aan.

Van de 10 producten die ik had uitgezocht heb ik nu eindelijk de Shea Body Scrub opgemaakt, en dat was zo’n fijn gevoel! Eigenlijk heel vreemd, maar ik heb al zo lang geen product opgemaakt, en het gaf me echt een kick om een leeg potje weg te gooien. Maf he? Ook een toner die ik niet in mij P10P had ging deze week op, heerlijk! Mijn Rituals Silk Route-voetcrème is nu ook bijna op, en mijn Shea Shower Cream ook. De lipproducten gaan iets minder hard, maar ik probeer ze wel regelmatig te gebruiken, net als de Eau de Toilette en Vaseline handcrème.

Dit artikel begon als een soort mededeling dat mijn P10P jammerlijk gefaald was, maar voor mijn gevoel is dat niet zo. Ik ben nu nog meer gemotiveerd om de producten die ik nauwelijks gebruik op te maken en juist de producten over te houden die ik wel graag gebruik. Ik ga hier dus gewoon mee door, maar dan in een iets andere vorm die beter bij mij past. Ik blijf dus wel producten kopen, maar ik ga proberen me zoveel mogelijk te beperken tot dingen die ik écht ga gebruiken, en niet alleen ‘voor de heb’. Wat uiteindelijk gewoon het hele doel van P10P is, is dat je nadenkt over hoeveel je koopt en de producten die je hebt opnieuw leert waarderen. Dat is bij mij zeker doorgedrongen en ik hoop dat ik op deze manier door kan gaan.

Mijn P10P loopt dus niet helemaal zoals ik had gepland, maar ik ben hoe dan ook best tevreden. Hoe gaat het bij jullie?

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

  1. hahaa, toch lang vol gehouden hoor!

  2. Het is ook heel erg lastig hoor! Ik ben alleen bezig met alle shampoo en badspulletjes op te maken 🙂 Dat lukt aardig moet ik zeggen 🙂

    1. Succes ermee! Hopelijk gaat het beter dan bij mij 😉 Ik wil niet moeilijk doen, maar ik heb liever dat je je echte naam gebruikt, en niet de naam van je site (=spam). Ik heb het nu veranderd, maar zou je dat volgende keer niet meer willen doen? Anders verwijder ik je comments.. Sorry!

  3. Pfff een project 10 pan lijkt me echt lastig 😛 Succes nog!

  4. Nathalie zegt:

    Dan gaat het toch goed! Ik interpreteer het ook een beetje op jouw manier. Ben later gestart met mijn P10P maar heb vandaag een lichaamsscrub opgemaakt (ok, er zat niet veel meer in maar het bleef daar maar staat). Ik gebruik nu een aantal producten uit mijn P10P dagelijks dus die zullen ook wel op geraken. Andere heb ik nog steeds niet gebruikt… Maar het is zo leuk om iets dat op is te schrappen van je lijstje! En eig is het ook wel goed voor mijn huid want ik heb er ook 2 maskertjes ingestopt omdat ik dat anders te weinig gebruik. Dus nu ga ik beide wekelijks gebruiken! Shoppen doe ik niet veel omdat ik examens heb, haha. Maar ik heb wel al op internet gekocht (nagellak en dat mag wel vind ik). Succes nog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.