Make-up Reviews

Review: MAC Athma Eyeshadow Quad (Mickey Contractor)

 

Het is bijna niet meer bij te houden, maar sinds afgelopen zaterdag ligt er alweer een nieuwe MAC-collectie in de winkel. Voor deze collectie werkte MAC samen met Mickey Contractor, de Director Makeup Artistry van MAC India. Naast deze functie is Mickey Contractor ook een bekende Make Up Artist in de Bollywood-filmindustrie, dus het is dan ook geen verrassing dat hij zich voor deze collectie door deze films heeft laten inspireren. De Mickey Contractor-collectie bestaat voornamelijk uit prachtige felle kleuren, zoals mooie lipsticks, nieuwe Fluidliners en mooie oogschaduws. Aangezien Mickey’s signature look intense smokey eyes zijn is het ook geen verrassing dat er een mooi oogschaduw palette, genaamd Athma, in de collectie zit. Ik ben dol op de Eyeshadow Quads van MAC, dus die wilde ik natuurlijk erg graag hebben!

Zoals jullie konden lezen in mijn artikel over het Caviar Dreams Eyeshadow Quad uit de Cham-Pale-collectie was ik niet helemaal tevreden over dat palette. Ik hield bij Athma (Hindi voor het woord ‘ziel’) er dan ook rekening mee dat het enigzins tegen zou kunnen vallen.

Jaan | Folie
Vivah | Carbon

Jaan (‘leven’) is een perzikkleurige oogschaduw met gouden shimmer. Deze oogschaduw heeft een Lustre-finish en is tijdelijk verkrijgbaar. Folie, een paars/bruine oogschaduw heeft een Satin-finish en maakt onderdeel uit van de vaste collectie. Vivah (‘huwelijk’) is een donkerbruine oogschaduw met gouden shimmer en heeft ook een Lustre-finish. Ook de populaire matte zwarte oogschaduw Carbon heeft een plekje in dit palette gekregen.

Jaan | Folie | Vivah | Carbon

Ik kocht dit palette voornamelijk om de kleuren Jaan en Vivah. Ik vond de gouden shimmer echt prachtig in de pan. Helaas kwam ik er bij het swatchen al snel achter dat de glitters verdwijnen wanneer je deze kleuren aanbrengt. Op deze foto zijn de glitters nog redelijk goed te zien, maar toen ik er een ooglook mee maakte waren ze al snel niet meer zichtbaar. Ze zijn opeens helemaal mat! Het schijnt een typische ‘kwaal’ van Lustre-oogschaduws te zijn. De structuur van beide kleuren is erg korrelig en Jaan pakt op de huid veel meer oranje uit dan hij er in de pan uitziet. Jammer, want ik van deze kleuren meer verwacht.

Gelukkig stelde Folie mij minder teleur. Hij komt niet mooi over op de swatch, maar het is voor mij een geweldige kleur om in de arcadeboog aan te brengen. Doordat hij een paarse ondertoon heeft staat hij erg mooi bij mijn groene ogen. Ik vraag me overigens af waarom MAC er altijd voor kiest om Carbon in palettes te doen. Het is zo’n populaire kleur en hij is permanent verkrijgbaar, dus veel MAC-liefhebbers (zoals ik) hebben ‘m al. Toch is Carbon geen vervelende kleur om dubbel te hebben. Ook deze komt niet zo mooi over op de swatch, maar ik gebruik ‘m vaak om mijn oogpotlood langs de onderste wimperrand te vervagen of om mijn arcadeboog extra aan te zetten en dan komt hij helemaal tot zijn recht.

Ik weet dat jullie altijd erg benieuwd zijn naar een ooglook wanneer ik oogschaduws laat zien, dus die komt er aan! Ik heb een mooie full face-look gemaakt (waar ik ook mijn MNY blush in 301 heb gebruikt) die morgen hier te vinden zal zijn.

Tja, ik vind het een beetje moeilijk om dit palette te beoordelen. Jaan en Vivah vallen mij erg tegen, maar zonder de shimmer zijn het nog wel mooie oogschaduws. Opvallend genoeg zijn ook in dit oogschaduw-palette de twee permanente kleuren (Folie en Carbon) mijn favorieten. Bij dit palette sta ik niet te stuiteren van de kwaliteit, maar ik vind ‘m ook niet heel slecht. Ik heb er een mooie ooglook mee kunnen maken en ik denk dat ook veel dames met een medium/donkere huid hier goed mee uit de voeten kunnen. Ik raad dit palette zeker niet af, maar het is wat mij betreft geen absolute must-have.

Dit oogschaduw-palette kost €38,00 en maakt onderdeel uit van de tijdelijke Mickey Contractor-collectie. Deze collectie wordt slechts op enkele locaties verkocht. Voor Nederland en België zijn dat Bijenkorf Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, Douglas Rotterdam en de MAC Store in Brussel en Antwerpen.

Dit vind je misschien ook leuk...

14 reacties

 1. Oh deze zou ik wel willen <3

 2. Tessa zegt:

  Mooi palette hoor!

 3. leinsbeauty zegt:

  Jammer, dat het niet een geweldig palette is.

 4. Ik vond het al zo raar dat Jaan op je huid anders uitviel! Ik dacht dat ik niet goed keek ofzo 😉

  1. De foto van het doosje is een beetje overbelicht, daardoor is het moeilijker te zien, maar geloof me, op de huid is hij echt oranje 😉

 5. Wat een prachtige kleuren, ik hou echt van dit soort kleuren! Jammer dat hier geen MAC store in de buurt zit! Ik vraag me echt af hoeveel make-up van MAC jij wel niet hebt, haha!

 6. Erg mooi!! Maar ik vind die pallets toch aan de dure kant helaas.

 7. Teddy zegt:

  Hmm qua pigmentatie vind ik dit palette te duur.. meestal is MAC wel meer gepigmenteerd. Vind jaan idd een mooie kleur!

 8. Dat van die glitters is niet alleen bij de MAC oogschaduws, ik merk het ook bij andere "duurdere" merken.
  Maar als je je kwastje een beetje vochtig maakt en dan de oogschaduw opdoet dan zie je de glitters toch echt beter! En blijven ze langer zitten, zeker als je daarna nog ff wat Fix+ erover heen sprayed.
  Al met al ben ik ook niet echt super gecharmeerd van dit palette van MAC

 9. Op deze review zat ik te wachten. Thanx daarvoor. Heb zelf een vrij donkere huid en twijfel al langer over dit quad. Maar ik denk dat ik hem zeker ga halen nu. Wordt me eerste MAC quad! Yeeey!

 10. Wat een prachtige kleuren!

 11. Wat een mooie kleurtjes, I like it! Heb je bij het swatchen helemaal geen primer/oogschaduwbasis gebruikt?

  1. Nee, maar een basis maakt bij deze kleuren weinig verschil 🙂

 12. Wauw Jaan is echt een prachtige kleur 😀

  x Martine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.