Haar

Hallo zomerhaar!

Zomerhaar - 6

Ik ben altijd behoorlijk impulsief als het om mijn haar gaat. Het is niet zo dat ik soms besluit de schaar erin te zetten en mezelf een kort kapsel aan laat meten, maar qua haarkleur ben ik vaak all over the place. De laatste tijd hield ik het vooral bij donkerblonde roodtinten, maar in het verleden switchte ik regelmatig tussen lichtblond, donkerbruin en alles wat er tussenin zat. Vorige week was het somber weer en besloot ik dat het weer tijd was om naar de kapper te gaan om de puntjes bij te laten knippen. Vlak voordat ik de deur uitging bedacht ik me dat ik wel zin had om het weer eens te laten verven. Eenmaal bij de kapper aangekomen besloot ik dat ik het nog iets dieper rood wilde hebben, maar toen ik eenmaal in de stoel zat hakte ik de knoop door. Laat ik weer eens highlights doen! Zo gezegd, zo gedaan. Hallo zomerhaar!

Zomerhaar - 5

Ik krijg regelmatig de vraag “Wat is jouw eigen haarkleur?”. Tja, dat is een goede vraag. Toen ik klein was had ik vrij rossig haar, maar nooit echt felrood. Het was een beetje ‘strawberry blonde’, een soort donkerblond met een rode ondertoon. De afgelopen jaren heb ik gemerkt dat naarmate ik ouder word, mijn haar steeds minder rood aan het worden is. Dat vind ik eigenlijk best jammer! Daarom verf ik het regelmatig met tinten die ietwat afwijken en extra rood en diepte toevoegen, maar eruit zien alsof ik de kleur van mezelf heb. Een klein beetje valsspelen dus, maar niet helemaal!

Zomerhaar - 1

Ik heb geen duidelijke foto’s van hoe mijn haar was voordat de highlights erin gingen, helaas. De basis kleurde ik een paar weken geleden met Guhl Intensieve Crèmekleuring in de kleur 77 (Middengoudkoperblond). Overigens is de onderkant van mijn haar een grote opstapeling van verschillende kleuren en is dat deel een stukje donkerder. Het lijkt alsof ik nu een soort subtiel ombre effect heb, maar dat valt heel erg mee. De higlights passen hier trouwens wel mooi bij!

Zomerhaar - 4

Zomerhaar - 7

Deze foto nam ik binnen met studioverlichting. Hier zie je de kleur nog iets beter!

Mijn beste keuzes komen vaak voort uit spontane beslissingen en zo ook deze. Ik ben blij met het resultaat! Alleen de bovenste middenbaan is trouwens gedaan, de onderste lagen zijn hetzelfde gebleven. Ik vind het effect nu al heel gaaf en het mengt mooi, maar misschien dat ik over een paar weken nog terugga om de onderste lagen ook te laten doen. Dat brengt me meteen op een tweede punt, namelijk dat ik nu stiekem wel zin heb om weer eens terug te gaan naar blond haar!

Zomerhaar - 3

In het verleden heb ik een paar keer vrij blond haar gehad. De eerste keer was toen ik een jaar of 17 was. Ik wilde per sé highlights, liet er daarna nog extra highlights bij zetten en ging zelf in de weer met blondeerspray (serieus, doe dat nooit!). Het resultaat was een gekke verzameling van blonde tinten en een bosje stro op mijn hoofd. Een paar jaar later, toen ik een jaar of 21 was waagde ik opnieuw een poging. Wederom meerdere keren highlights bij elkaar en het zou heel goed kunnen dat ik toen ook mijn oude vertrouwde blondeerspray erbij heb gepakt. Dit keer was het een beter succes, vooral omdat ik nu ook van het bestaan van zilvershampoo wist, me beter op kon maken (waardoor de kleur beter stond) en het geheel er een stuk gezonder uitzag. Een (slechte!) foto van toen kun je trouwens nog in dit hele oude artikel terugvinden. Beide keren besloot ik toch weer terug te gaan naar bruin/donkerblond/rood, maar het begint nu dus weer te knagen. Dus, wat zouden jullie ervan vinden?

Dit vind je misschien ook leuk...

38 reacties

 1. Je nieuwe haarkleur ziet er prachtig uit!

 2. “een bosje stro op mijn hoofd” xD Moest zo lachen hierom!
  Wauw mooi zeg! Staat heel fris en het lijkt net of je haar zo veel voller is 🙂 Grappig ik heb ook het idee dat mijn haarkleur een beetje veranderd door de jaren heen 🙂

 3. Lekkers zomers die highlights 🙂

 4. Het resultaat is echt super mooi 🙂

 5. Lekker zomers dit. Leuk, staat je goed! 🙂

 6. Pretty! Heel erg mooi!

 7. Het is heel mooi geworden!

 8. Ik vind je dit erg leuk en zomers staan.
  Liefs, xxx

 9. Wauw, echt een prachtige zomerse coupe, staat je super mooi en fris!

 10. Dat is een mooie haarkleur geworden 😉

 11. Ziet er prachtig uit!

 12. Deze kleur staat je echt geweldig! Inderdaad een mooie zomer kleur.

 13. Wauw, hele mooie haarkleur zeg!

 14. Ik vind je haarkleur echt mooi 🙂

 15. staat je super 😀

 16. Prachtige haarkleur!

 17. Het ziet er heel mooi uit! 🙂

 18. Leuk zeg! Ik ben ook pas naar de kapper geweest. Ik ben erg blij met mijn koperblonde haarkleur, dus ik laat het nooit verven. Wel weer even een nieuw modelletje er in laten knippen. Voor mij ook zomerhaar vind ik!

 19. Het staat inderdaad lekker zomers! Fijn dat het zo subtiel is, staat heel natuurlijk :). Mooie blouse heb je trouwens aan, ik heb hem in het wit ;).

 20. Het ziet er erg mooi uit! Ook heel natuurlijk en wat zomers 🙂

 21. Mooi! Al ben ik zelf meer fan van je haar als het lekker rood is!

 22. Staat je prachtig!

 23. Dit staat je heel goed!

 24. Vet gave haarkleur! Staat je heel leuk 🙂

 25. Staat je super!

 26. Ik vind de haarkleur die je nu hebt heeel mooi, ook wat lichter voor in de zomer en het staat heel goed bij al je zalmkleurige shirtjes 😉

 27. Supermooi!! De highlights geven je haar wat meer diepte, echt prachtig! Waar heb je het laten verven?

 28. Geslaagd! Heel fris en zomers inderdaad.

 29. Wat een prachtig resultaat! Heel erg geslaagd 🙂

 30. Mooi zomers kapsel 😀 x

 31. Dit staat je heel mooi, de highlights zijn ook heel mooi gezet!

 32. Wat een prachtige kleur! Staat je ook heel goed!

 33. lisanne zegt:

  ontzettend leuk! is toch net even wat anders dan 1 kleur

 34. Cindy zegt:

  Dit is mooi maar ben wel benieuwd hoe blond je zou staan. Met matchende wenkbrauwen graag. Het is weer eens wat anders dan dat eeuwige rood, rossig of koper. Ik zeg doen.

 35. Wauw dit staat je echt super goed!
  Het lijkt ook heel naturel waardoor je gezicht heel mooi uitkomt 🙂 Voor blond zou ik niet onmiddellijk gaan.. gewoon omdat ik dit echt een mooie haarkleur bij je vind!

 36. Marielle zegt:

  Het ziet er echt heel erg mooi uit Charlotte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.