Huidverzorging Reviews

Review: The Body Shop Hemp Lip Protector

Eén van de producten waar ik echt niet zonder kan is lippenbalsem. Ik heb altijd meerdere exemplaren in mijn tas rondslingeren en ik zorg dat ik altijd op een willekeurige plek in huis een lippenbalsem binnen handbereik heb. In de wintermaanden heb ik altijd last van hele droge lippen, dus een fijne lippenbalsem is echt een must. De meeste van mijn favoriete lippenbalsems zitten helaas in potjes en dat vind ik ’s winters niet echt ideaal. Zeker wanneer je lange nagels hebt of handschoenen draagt zijn potjes erg onhandig! Vandaar dat ik op zoek ging naar een fijne lippenbalsem in stickvorm. Ik gebruik sinds een paar jaar de handcrème uit de Hemp-lijn van The Body Shop, een lijn speciaal voor de hele droge huid. In deze lijn zit ook een lippenbalsem, de Hemp Lip Protector. Deze leek mij perfect voor mijn droge lippen, dus ik besloot ‘m uit te proberen.

Eén ding waar ik bij deze lippenbalsem op gelet heb is de ingrediëntenlijst. Veel lippenbalsems hebben namelijk minerale olie (of een afgeleide daarvan) als hoofdingrediënt. Minerale olie laat je lippen eventjes zacht aanvoelen, maar sluit de huid als het ware af waardoor de lippenbalsem uiteindelijk weinig effect heeft. Gelukkig is dat bij de Hemp Lip Protector niet het geval, want deze lippenbalsem bestaat voornamelijk uit kokosolie, olijfolie en bijenwas. Allemaal fijne hydraterende ingrediënten dus! Opvallend genoeg staat hennepolie, het ingrediënt waar de Hemp-lijn van TBS op is gebaseerd, pas op de vijfde plaats in de ingrediëntenlijst en is dus niet het hoofdingrediënt van dit product.

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen, want de Hemp Lip Protector ruikt echt niet lekker! De geur is helaas vrij moeilijk te beschrijven, maar hij ruikt vooral erg natuurlijk en heeft een soort ‘droge’ geur. Helaas is dat ook een beetje eigen aan Hemp-producten van TBS, want veel van de andere producten uit deze lijn ruiken ook zo. Gelukkig vergeet ik de geur meteen wanneer ik ‘m aanbreng, want deze lippenbalsem is echt geweldig voor je lippen. Je voelt meteen dat het een zeer voedende lippenbalsem is, want hij maakt mijn lippen meteen zacht. Deze balsem is overigens kleurloos. De structuur van de balsem is vrij dik, waardoor hij nog lang na het aanbrengen blijft zitten en blijft verzorgen.

De Hemp Lip Protector is een echte must-have voor de winter en ik kan dan ook niet meer zonder. Ik heb inmiddels zelfs twee exemplaren in huis zodat ik er altijd eentje in mijn tas heb zitten voor onderweg. De andere stick zit in mijn nachtkastje en gebruik ik elke nacht vlak voordat ik ga slapen. Ik was altijd groot fan van Elizabeth Arden’s Eight Hour Cream en Rosebud Salve, maar inmiddels zweer ik bij de TBS Hemp Lip Protector. Hij ruikt misschien niet zo heel lekker, maar zijn geweldig werking maakt alles goed. Voor dames (en heren!) met chronisch gescheurde lippen is dit echt een aanrader!

De Hemp Lip Protector kost €7,50 en is te koop bij alle filialen van The Body Shop.

Dit vind je misschien ook leuk...

13 reacties

 1. Tessa zegt:

  Ik heb eeen beetje het idee dat deze net zo smeert als een bepaalde lippenbalsem van de yves roche ik kan helaas even niet op de naam komen nu…

 2. Klinkt als een heerlijke lippenbalsem! Fijne review, misschien moet ik deze maar eens proberen naar mijn Rosebud!

 3. Klinkt goed!

 4. Hihi ik ben wel benieuwd naar de geur nu! De Labello Milk & Honey is ook een hele fijne stick voor in de winter!

 5. ik vind deze zo stinken!

 6. fleursbeautytips zegt:

  Ik heb een hele fijn bij De Tuinen gekocht van Weleda, hij is zo fijn dat ik al aan mijn tweede toe ben (geheel vrij van minerale olien). Goed dat je daar op let. Weinig meiden zijn daar echt alert op. Mijn lippenbalsem was afgerond € 5,-, dus heel erg mooi geprijsd voor een natuurlijk product. Oh en deze stinkt niet =D

 7. leinsbeauty zegt:

  Het lijkt een fijne lipbalsem, ik heb nu al een heleboel labello´s, maar misschien toch maar eens proberen.

 8. Jenifer zegt:

  Oeh, deze klinkt erg fijn!

  Ik gebruik nu de Yes to Carrots C Me Smile Lip Butter in Mint, en deze bevalt me ook erg goed! Deze is 95% organisch en bevat geen parabenen. Voor mij werkt deze prima 😀

 9. Ooh, klinkt heerlijk! Ik hou van lippenbalsems, en wil er nog meer!

 10. Ik heb de lipbalsem uit deze lijn nog niet geprobeerd maar vind de handcréme echt heerlijk!!

 11. Klinkt wel goed! 🙂 Bedankt voor de review! 🙂

 12. appleblood zegt:

  Ik heb van dezelfde lijn hemp hand protector gekocht en ik weet dus wat je bedoelt met de 'droge geur'. Ik kan me voorstellen dat die geur op je lippen niet aangenaam is. Op mijn handen heb ik er absoluut geen last van. Na een tijd vind ik hem zelfs goed ruiken.
  Leuke review!

 13. Sabrina zegt:

  Die van riruals vind ik nog altijd de beste!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.