Nagellak Reviews

Review: OPI Infinite Shine

Het afgelopen jaar was er één hele duidelijke trend in beautyland te vinden, namelijk gel-achtige nagellak voor thuis. Bij deze nagellak hoef je niet in de weer met een ledlamp (die trend is inmiddels wel een beetje voorbij), maar gebruik je specifieke lakken in combinatie met speciale top- en basecoats die extra lang zouden moeten blijven zitten. Het was dan ook geen verrassing dat OPI eerder dit jaar de Infinite Shine-serie uitbracht. Een soort gelnagellak, maar dan anders! Is het de moeite waard? Ik ga het vertellen!

OPI Infinite Shine - 3 van 7

Eigenlijk ben ik een beetje laat met mijn review en daar ben ik me absoluut bewust van. Dat kwam voornamelijk doordat ik de kleuren uit de eerste lancering oersaai vond (tja, sorry!) en dat ik daarom de hele serie een beetje terzijde schoof. Bovendien waren mijn nagels lange tijd niet in topconditie, dus wilde ik de serie wat langer de tijd geven om te kijken hoe hij het bij verschillende nagelcondities uit zou houden. Overigens is het ‘probleem’ van de saaie kleuren recentelijk opgelost: sinds de lancering van de zomerkleuren (deze is <3) en de nieuwe tinten voor de herfst ben ik helemaal fan.

OPI Infinite Shine - 1 van 7

OPI Infinite Shine komt met een paar interessante beloften. Ten eerste zou de nagellak lang blijven zitten, tot een week lang. Daar moet wel even de kanttekening bij gemaakt worden dat de houdbaarheid erg afhankelijk is van de conditie van je nagels. Daarnaast belooft OPI dat de nagellak mooi glanzend blijft tot het moment dat jij hem verwijdert. Daardoor heeft de nagellak een soort-gel effect, maar heb je geen LED of UV-lamp nodig om hem uit te laten harden.

OPI Infinite Shine - 2 van 7

Wat je echter wel nodig hebt is een speciale top- en basecoat, samen met speciale nagellakken. Op bovenstaande foto heb ik de OPI Infinite Shine Primer (€18,95) aangebracht, stap 1 van het proces. En ja, mijn nagels zijn verkleurd, mijn voorliefde voor gele en koraalkleurige nagellakken zorgt ervoor dat mijn nagels ietwat gelig zijn (en nee, het is geen schimmel, nicotinevlekken of gekke ziekte. Echt niet!). Deze primer droogt snel er zorgt dat de nagellak straks beter blijft zitten.

OPI Infinite Shine - 4 van 7

Stap 2 is de OPI Infinite Shine Nail Lacquer (€18,95). Dit betekent dat je dus niet zomaar elke nagellak hiermee kunt gebruiken, maar dat je dus speciale Infinite Shine-lakjes aan moet schaffen. Dit is de kleur Defy Explanation, een warme frambooskleurige lak uit de herfstcollectie. Hoewel ik het kleurenaanbod nog steeds niet fantastisch vind, ben ik wél fan van de lakken zelf. De substantie is ietwat aan de dikke kant, maar de lakken zijn ontzettend dekkend en hebben allemaal slechts twee laagjes nodig. En het beste van alles? Zodra je de topcoat hebt aangebracht (daarover zo meer) zijn ze binnen een mum van tijd droog. Dit is mijn favoriet geworden voor een snelle manicure, omdat ik dan zo de deur uit kan, zelfs nog sneller dan met een sneldrogende topcoat.

OPI Infinite Shine - 5 van 7

En als laatste gebruik je de OPI Infinite Shine Gloss (€18,95), de topcoat van het systeem. Je zou verwachten dat hij dik en stroperig is, maar hij is juist vrij dun. En in tegenstelling tot de Sally Hansen Miracle Gel Top Coat maakt deze geen vlekken in je nagellak. Moet je die glans zien! Dat vind ik toch wel erg mooi aan deze lakken. Zoals ik net al even aangaf droogt het geheel verrassend snel. Inclusief het aanbrengen van de Primer, 2 laagjes Lacquer en de Gloss, kun je binnen een half uurtje je handen weer normaal gebruiken. Oh, en het verwijderen? Dat gaat gewoon met normale nagellakremover, dus geen gekke dingen met afvijlen of aceton.

OPI Infinite Shine - 1 van 7

Tja, en dan de hamvraag: hoe goed blijft het zitten. Nou, best goed! Maar een week? Nee, dat zeker niet. Wat me de afgelopen maanden duidelijk is opgevallen is dat de houdbaarheid volledig afhankelijk is van de kwaliteit van je nagels. Het merendeel van mijn nagels is sterk en splijt niet, daar blijft deze nagellak makkelijk een dag of 5-6 op zitten (zeker als ze aan de korte kant zijn). Echter heb ik twee nagels die wat zwak zijn en maar blijven splijten, daar blijft OPI Infinite Shine maar een dag of 3 op zitten, waarna hij behoorlijk gaat chippen. Kortom: heb je sterke nagels, dan kun je wel een kleine week van deze lakken genieten, maar bij zwakke nagels moet je rekening houden met beschadigingen na zo’n 3-4 dagen.

Veel van jullie zullen zich afvragen hoe OPI Infinite Shine presteert in vergelijking met Sally Hansen Miracle Gel. Als ik eerlijk ben geef ik toch echt de voorkeur aan OPI. Dat komt doordat de substantie beter is (zowel van de kleuren als van de topcoat), de lakken veel beter dekken én het geheel véél sneller droog is. En dat de nagellakken iets prijziger zijn en je ook nog een speciale basecoat nodig hebt neem ik dan maar voor lief. Qua houdbaarheid vind ik ze overigens behoorlijk vergelijkbaar.

OPI Infinite Shine - 6 van 7

Ik heb inmiddels een aardige selectie kleuren in huis en ga ze dan ook absoluut voor jullie swatchen. Ik wilde echter dit artikel eerst schrijven voordat ik swatches van de kleuren zou laten zien en wilde het artikel ook niet onnodig lang maken door ze er allemaal in te proppen, dus die komen nog. Ik denk dat ik ze in groepjes van 4-6 tinten laat zien, waarvan de eerste snel online zullen komen.

OPI Infinite Shine - 3 van 7

Is OPI Infinite Shine hét alternatief voor gelnagellak? Nee, dat niet. Hoewel ze aan de prijzige kant zijn (je bent bijna €60,- verder wanneer je überhaupt één kleur kan dragen), vind ik het effect op de nagels wel heel erg mooi en is het bovendien de moeite waard als je van jezelf al vrij sterke nagels hebt. Ik merk namelijk wel dat ik vaak deze lakken erbij pak, gewoon omdat ze zo mooi glanzen, snel drogen en op het merendeel van mijn nagels netjes blijven zitten. Ik ben benieuwd naar de kleuren waar OPI nog mee gaat komen in de toekomst. Ze zijn in elk geval aardig op weg! Houd mijn site in de gaten voor swatches van de kleuren, er zitten een paar hele mooie tinten tussen.

Meer Pinky Polish? Neem ook een kijkje op YouTube, Twitter of Instagram!

Dit artikel bevat (een) product(en) die ik van een merk, webshop of PR bureau heb ontvangen.

Dit vind je misschien ook leuk...

20 reacties

 1. Wat een prachtige en perfecte kleur roze! Jammer dat het geen alternatief is voor de gellak, maar het kleurtje is wel leuk!

 2. Wat een mooie frambozen kleur! Echt een prachtige lak. Ben benieuwd naar de andere kleuren. Voor de houdbaarheid zal ik niet snel overstag gaan.

 3. Jammer dat de houdbaarheid niet geweldig is, voor de prijs zou je dat toch zeker mogen verwachten.

 4. Ik vind de kleur erg mooi en het klinkt goed!

 5. Duidelijk geen alternatief voor gellak dus.. En best duur ook. Ik vond Sally Hansen ook zwaar tegenvallen. Ik heb sinds een maand de gellak set van Pink Gellac en daar ben ik eigenlijk super enthousiast over. Jij?

 6. Wauw wat een prachtige kleur! Het klinkt erg goed en ziet er mooi uit, ben benieuwd naar je swatches van de andere kleuren 🙂

 7. Mooie kleur, jammer dat het weer zo duur is …

 8. Wat een prachtige kleur!

  XO

 9. Mooie kleur! Opi heeft echt goeie lakjes!

 10. Mooie kleur. Alleen jammer van die prijs…

 11. Wat een super toffe frambozen kleur! Vind het alleen ietsjes te prijzig.

 12. Ik vind de kleur Defy Explanation erg mooi maar dat je bijn 60 euro kwijt bent om een kleur te kunnen dragen dat vind ik echt te prijzig x

  1. Michèle zegt:

   Dat vond ik dus ook als ik dit las… Echt wel aan de prijzige kant en als je er ineens 3 moet kopen… $.$ nee dank je

 13. Wauw, wat een mooi kleurtje! Het is zo’n prachtige mix tussen roze en rood, echt heel mooi! 🙂

 14. Michèle zegt:

  Ik zit normaal maar een beetje te “lurken” op je leuke blog, maar omdat ik het probleem van je nagels las wou ik toch even reageren. Het is namelijk zo herkenbaar! Ik heb zelf altijd problemen met mijn wijs- en middenvingers. Mijn andere nagels zijn oersterk en breken nooit, de nagels aan mijn wijs- en middenvingers hebben echter de neiging om te breken of “af te pellen”. Niet leuk, zeker niet voor je nagellak die dan inderdaad steeds chipt…

  Via makeupalley heb ik dan echter de proteine-lakken van Nailtique aangeraden gekregen. Ik heb zelf “formula 2”. Ik was een beetje skeptisch maar er stonden echt gek goede reviews op makeupalley hierover… Na een week zag ik nog niks maar ik bleef het gebruiken… en nu een goede twee maanden later kan ik eerlijk zeggen dat mijn nagels sterker zijn dan ooit. Ik denk dat ik na ongeveer 3 weken echt resultaat begon te zien (niet meer “afpellen” en minder snel breken).

  Ik wou het je maar meegeven want ik ben zelf ook helemaal gek van leuke nagellakjes maar ik was er mijn plezier wat in kwijt omdat alles toch maar steeds chipte en na een dag al lelijk was (op die nagels dan toch).

  Groetjes!

  (PS ik heb zelf niks met Nailtique, ik werk er niet voor ofzo maar ben er gewoon oprecht lyrisch over maar besefte net dat dit klinkt als een verkooppraatje 😛 als je even op makeupalley kijkt zal je wel zien dat het echt een goed ding is)

 15. Wat is Defy Explanation een mooie kleur zeg! Ik heb inderdaad ook het probleem dat mijn nagels erg verkleuren maar dat komt ook omdat ik altijd (maar dan ook echt altijd) nagellak op heb. Ik geef mijn nagels eigenlijk nooit rust, heel slecht! Wel jammer dat ze niet een week blijven zitten..

 16. Pff, wat een hoge prijs! Ik vind het resultaat wel erg mooi (en je hebt echt prachtige nagels) maar voor dat geld koop ik liever 10 andere nagellakjes haha.

 17. Ik vind het mooie lak, maar jammer dat ze zo duur zijn

 18. De kleur is prachtig!

 19. marianne zegt:

  Dames de nagel lakjes van NYC van het kruitvat kosten 3 Euro .Geweldig mooie lakjes 2 laagjes en het zit bij mij 6 dagen perfect! Met 2 laagjes sneldrogende Topcote van de Hema erover heen.Super,waarom zo duur als het helemaal niet hoeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.