Make-up Reviews

Review: Chanel Vitalumière Aqua Foundation

Al tijden laat ik de Chanel Vitalumière Aqua Foundation in mijn favorieten-filmpjes voorbij komen en toch heb ik er nog steeds geen review over geschreven. Zonde eigenlijk, want dit is op dit moment één van mijn favoriete foundations, hij is zo ontzettend fijn! Zo’n geweldig product verdient gewoon een review, dus lees snel verder om erachter te komen waarom ik deze foundation nou zo goed vind.

Ik had de Chanel Vitalumière Aqua Foundation al meerdere malen in filmpjes en op andere blogs voorbij zien komen en telkens bleef ik maar nieuwsgierig. Iedereen was er zou enthousiast over! Ik heb ‘m talloze keren in de winkel op mijn hand uitgetest, maar ik had het idee dat de lichtste kleur niet licht genoeg voor mijn huid was. Op een gegeven moment had ik wat retail therapy nodig en ik besloot ‘m gewoon te kopen onder het mom van “Dan draag ik ‘m gewoon met wat zelfbruiner, probleem opgelost”‘. Ik weet niet waardoor ik dacht dat hij te donker was, want eenmaal op mijn gezicht aangebracht bleek het de perfecte kleur te zijn. En niet alleen de perfecte kleur, maar ook dé perfecte foundation!

Dit is een foundation zoals ik er nog nooit eentje ben tegengekomen. Dat zegt al heel wat, want ik heb de afgelopen jaren talloze foundations geprobeerd en geen enkele komt in de buurt van Chanel Vitalumière Aqua. De foundation belooft “ultra light” en “skin perfecting” te zijn en dat is hij zeker. De foundation heeft een hele bijzondere luchtige waterige substantie (goed schudden voor gebruik!) en maakt je huid simpelweg perfect.

Hoewel de foundation je huid er geweldig gezond en egaal uit laat zien geeft Chanel Vitalumière Aqua een vrij lichte tot medium dekking. Ik gaf vroeger altijd de voorkeur aan medium tot volledige dekking, maar door deze foundation ben ik daar een beetje van af gestapt. Hij lijkt namelijk juist de plekken te verdoezelen waar je het extra nodig hebt, maar dat zonder een extreem dekkend effect. Toch moet ik wel zeggen dat ik ‘m daardoor niet geschikt zou vinden voor de zeer onzuivere huid, maar de meeste meiden zullen aan deze foundation (eventueel met wat extra concealer) meer dan genoeg hebben.

En dan natuurlijk een voor en na foto:

zonder foundation

met Chanel Vitalumière Aqua

Op bovenstaande foto draag ik enkel Chanel Vitalumière Aqua en dus geen poeder en concealer erbij. Dit is dus echt het resultaat van de foundation! Gewoon mooi egaal, maar toch gezond en m’n sproetjes komen er zelfs nog doorheen. Perfect! Hij is ook vrij zuinig in gebruik. Een drupje ter grootte van een flinke erwt is meer dan genoeg. Overigens heb ik de foundation in de kleur B10 (van MAC draag ik NC15).

De dekking van de foundation is mooi, maar ik vind ook de substantie ontzettend fijn. Hij is erg luchtig waardoor je ‘m makkelijk aanbrengt (ik gebruik meestal een Sigma F80 bufferkwast of gewoon m’n vingers) en na het aanbrengen droogt hij als het ware op. Hierdoor krijg je geen ‘laagje’ en smelt hij als het ware samen met je huid. Bovendien droogt hij niet uit, terwijl hij toch een semi-matte finish heeft. Hierdoor is hij zeer geschikt voor dames met een droge huid (zoals ik), een gecombineerde huid en zelfs een vette huid kan ‘m waarschijnlijk prima hebben. En het beste van alles? Hij blijft de hele dag zitten. Wauw!

Ik ben echt wel kritisch over dure producten en vind een product heus niet geweldig ‘omdat het Chanel is’ (zo vind ik de nieuwe Perfection Lumière Foundation juist weer niks…), maar dit product is voor mij een Holy Grail geworden. Ja echt! Zelfs de prijs (€39,50) vind ik eigenlijk best redelijk voor zo’n fijn product. Ik ben dol op de dekking, de gezonde gloed en de geweldige houdbaarheid die deze foundation heeft. Ik zou graag willen zeggen dat er een budget-alternatief voor was, maar dat is er simpelweg niet. Ik kan me voorstellen dat veel meiden Vitalumière Aqua te duur zullen vinden, maar als je toch een keer van plan bent een mooi luxe product aan te schaffen, neem dat zeker even een kijkje bij deze foundation. Je zal er geen spijt van krijgen!

Chanel Vitalumière Aqua kost €39,50 en is verkrijgbaar bij onder andere parfumerieën zoals Douglas, Ici Paris XL en Sephora, maar ook bij De Bijenkorf.

Dit vind je misschien ook leuk...

30 reacties

 1. ik gebruik deze ook al een tijd, ben inmiddels begonnen aan mn 4e flesjen
  zo’n fijn product, ’t is zn prijs helemaal waard, top product ! 😀

 2. Wouh wat een resultaat inderdaad super foundation dekt heel goed maar blijft mega natuurlijk. De foundation lijkt echt alleen die plekken te pakken die t nodig hebben, SUPER

 3. Heel mooi resultaat! Mijn foundation is nu al zo’n drie weken op, maar ik weet gewoon niet welke ik nu zou moeten kopen :’) Ik ga zeker bij deze even testen bij de Douglas of Bijenkorf!

 4. Petra zegt:

  Prachtig resultaat. Erg duur spulletje, dat wel, maar het werkt wel erg goed zo te zien. Toch maar eens een tester halen om te kijken of het voor mijzelf ook zo goed werkt. Heb ook sproetjes en ik vind het wel leuk als die gewoon zichtbaar blijven.

 5. oh wauw wat een mooi resultaat. Ik heb het gevoel dat ik niet tegen de foundation van mac kan, maar dat ben ik nu aan het uitproberen.

 6. Dit ziet er inderdaad héél mooi uit. Heel natuurlijk en toch een groot verschil! Misschien toch eens proberen…
  Voor wie hem toch te duur vind, vind ik zelf Maybelline The Eraser foundation behoorlijk indrukwekkend!

 7. ziet er gewoon perfect uit!

 8. Mooie foundation!! Maar oh, zo duur 🙁

 9. Wauw, hij geeft een erg mooi resultaat! Bedankt voor dit artikel, als ik eens de behoefte heb aan een duurdere foundation weet ik deze te vinden 😉

 10. Melis zegt:

  Zou dit een geschikte foundation zijn als zelfs MAC NC15 te licht voor mij is? Hij ziet er heel mooi uit, maar heb geen idee waar ze zoiets bij mij in de buurt zouden verkopen.

  1. Daar moet je ‘m denk ik gewoon even voor uitproberen!

 11. Erg mooi! Ik vind hem alleen te duur, maar wat een plaatje is het 🙂

 12. Wat leuk dat je hem zo goed vind :). Ik ben er helaas niet zo’n fan meer van, hij staat hier wat weg te kwijnen.

 13. Ziet er super mooi uit!

 14. Ziet er zo’n fijne foundation uit!!

 15. Jaa, ik zag hem al voorbijkomen in je favorieten filmpje, maar dit is nu ook al een tijdje mijn favoriet! Ik heb inmiddels het flesje wel halfleeg, ik gebruik hem wel iedere dag, en soms poeder ik hem wel af, maar that’s it. Superspul, ik viel in het begin bijna flauw van de prijs, maarja dan heb je ook écht wat. Net zoals jou heb ik ook een superlichte huid met veel sproetjes, maar ik heb hem nèt een tintje donkerder in BR20. Raar eigenlijk, want de verkoopster zei dat dit de lichtste was.. Achja, ik ben er blij mee en daar gaat het om!

 16. Echt een mooi resultaat, maar voor mij echt té duur ;(

 17. Wauw, je huid ziet er echt mooi uit met de foundation! Lijkt me erg fijn, al gebruik ik geen foundation 🙂
  x

 18. Het lijkt me een geweldige foundation! Ik heb zelf de Perfection Lumière van Chanel en die vind ik ook heel fijn, maar nu wil ik wel deze eens uitproberen! 🙂

 19. Ik vind deze foundation erg fijn! Gebruik ‘m alleen liever in de zomer 🙂

 20. Wat grappig, ik ben laatst eindelijk eens de Douglas ingelopen om een goede kleur foundation te kopen en kreeg toen de lichtste van Perfection Lumière op m’n gezicht en ik vind hem juist echt ontzettend fijn. Vind het resultaat van deze foundation je ook wel echt heel mooi staan, maar de lichtste van die was voor mij veels te geel, daarom ben ik op Perfection Lumière uitgekomen. Eerste comment die ik achter laat trouwens, maar ik lees je blog altijd met plezier. Zelfs je filmpjes vind ik leuk, terwijl ik die meestal maar langdradig vind.

 21. Wauw dat ziet er heel mooi uit!
  Ik moet weer een nieuwe, goeie foundation kopen. Ik denk dat ik deze zeker ga uitproberen in de douglas!

 22. Evelien zegt:

  Hij is inderdaad super fijn!

 23. Nynke zegt:

  Ik heb laatst toevallig een proefje van deze gekregen in kleur B10, en ik vind hem ook erg mooi. Maar als ik besluit hem te kopen nemen ik hem denk ik 1 tintje donkerder, B10 is net wat te licht voor mij.

 24. Fleur zegt:

  Wow, heel mooi! Maar ik vind hem toch een beetje te duur… maarja, ik moet het ook nog doen met zakgeld&kleedgeld en heb nog geen baantje dus wat wil je xD

 25. hij ziet er idd erg mooi uit! Jij hebt toch ook wel eens de catrice photo finish gebruikt? Is de dekking van deze chanel daarmee te vergelijken?

 26. ik heb m vandaag gekocht toevallig 🙂 ik weet nu dus dat ik er zeker geen spijt van krijg. waar koop jij sigma kwasten?

  1. Gewoon op de site van Sigma zelf 🙂

 27. Letty zegt:

  Wat misschien wel een goede dupe zou kunnen zijn is de Etos (huismerk) Long Lasting Foundation (grijs flesje), ongeveer 6 euro. Dit is ook zo’n dunne foundation die je eerst goed moet schudden (je hoort dan het kogeltje in het flesje). Helaas is de lichtste kleur nr. 001 te donker voor mij (in de winter, ik hoop dat ie in de zomer wel de goede kleur heeft, het scheelt tenslotte nogal wat geld 😉 Ik heb zelf ook de Chanel Vitalumiere Aqua, in kleur B10 en volgens mij is die van Etos toch ongeveer hetzelfde. Die geeft (ondanks dat ie voor mij te donker is) toch een mooie dekking en gezonde glow.
  Misschien een leuk idee als je een keer een vergelijking zou doen met deze 2 foundations?

  1. Bedankt voor de tip, maar dan zal hij voor mij ook echt te donker zijn… Vervelend zeg, dat is zo vaak met Nederlandse merken… Jammer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.