Huidverzorging Tips

Double Cleansing Method

We weten (hopelijk) allemaal hoe belangrijk het is om je huid te reinigen, of je nou wel of geen make-up draagt. Gedurende de dag komt er allemaal vuil op je huid te zitten door je omgeving of gewoon de oliën die je huid van natuurlijk produceert. Als je daar bovenop ook nog eens make-up draagt is het natuurlijk al helemaal geen verrassing dat je je huid goed moet reinigen. Een goede huidverzorging is niet alleen ontzettend belangrijk voor meiden met een onzuivere huid, maar ook meiden met een normale onzuivere huid kunnen hun huid beter goed verzorgen. Geloof me, je huid zal je dankbaar zijn.

Reinigingsolie van Sephora en Mac

Reinigingsolie van Sephora en Mac

Er zijn verschillende manieren om je huid te reinigen. Veel dames gebruiken een facewash en daarna misschien toner. Dat werkt voor veel dames goed en is één van de meest gebruikte methodes. Sinds ongeveer anderhalve maand ben ik een andere methode gaan gebruiken, namelijk de Double Cleansing Method! Dat houdt in dat je eerst je huid reinigt met een olie (“Olie op je huid?!”) en daarna een facewash. Ik was al erg tevreden over reinigen met een olie, maar in combinatie met een facewash werkt het voor mij helemaal goed.

Waarom zou je eigenlijk je huid twee keer reinigen? Op je huid ontstaan gedurende de dag allerlei ophopingen vuil. Sommige soorten vuil laten zich gemakkelijk oplossen door olie, terwijl anderen soorten vuil beter met een water-oplosbare facewash te verwijderen zijn. Door een combinatie van beide producten te gebruiken verwijder je beide soorten vuil en is je huid diep gereinigd. Make-up laat zich over het algemeen beter verwijderen door olie, en daar is een facewash eigenlijk niet geschikt voor. Ik kan er dan ook niet tegen als mensen een facewash reviewen en het product een slechte beoordeling geven omdat hij haar make-up niet goed verwijdert. Daar is hij ook helemaal niet voor bedoeld! Facewashes zijn ontworpen om het vuil uit je huid en je poriën te halen. Als er nog een hele laag make-up overeen zit waar de facewash zich doorheen moet werken kan hij natuurlijk zijn werk niet doen. Eerst je make-up verwijderen, en dan pas een facewash.

Er zijn verschillende soorten reiniginsoliën te koop. Eén van mijn favorieten is de MAC Cleanse Off Oil (klik hier voor een review). Die is helaas vrij prijzig (€23,00), maar ik ben onlangs bij Sephora een budget-proof alternatief tegen gekomen! Daar kwam ik namelijk een Cleasing Oil van het Sephora-huismerk tegen. Dit is precies hetzelfde idee, maar dan voor €9,00. Ik vind wel dat de Sephora-versie iets dikker is en toch een olie-laagje achterlaat, maar wanneer ik mijn facewash erna gebruik merk ik daar niks meer van. Ook luxere merken als Dermalogica (één van de merken die begonnen is met de Double Cleansing Method) heeft een reinigingsolie in het assortiment, de zogenaamde PreCleanse. Daar kan ik je helaas weinig over vertellen, maar Serena van BeautyLab heeft er onlangs een review over geschreven.

Mocht je een nog meer budget-proof-variant willen kan je zelf aan de slag gaan met verschillende oliën. Olijfolie is een populaire makeup-remover, maar je kan zelf ook verschillende oliën mengen. Op de site van de Oil Cleansing Method kom je verschillende mengsels tegen voor allerlei huidtypen. Deze mengsels gebruiken vaak wonderolie (in het Engels castor oil) en zonnebloemolie in verschillende verhoudingen, afhankelijk van je huidtype. Voor meer recepten kan je terecht op Google. Zoek maar eens op “OCM” of “Oil Cleansing Method” en je komt vanalles tegen.

Als facewash kan je eigenlijk elke reguliere schuimende facewash gebruiken. Op dit moment gebruik ik de facewash uit de Eclat du Jour-lijn van Clarins, maar soms ook een facewash uit de Vitamin E-lijn van TBS. Het is dus net welke jij het fijnst vindt.

Favoriete Reinigingsproducten

Favoriete Reinigingsproducten

Je kan er voor kiezen ‘s ochtends én ‘s avonds de Double Cleansing Method te gebruiken, maar ik gebruik deze methode eigenlijk alleen ‘s avonds. Mijn huidige routine is dat ik ‘s avonds mijn huid eerst reinig met de MAC Cleanse Off Oil, daarna de Clarins Eclat du Jour face wash en daarna de toner uit de Eclat du Jour-lijn. ‘s Ochtends gebruik ik onder de douche een facewash van TBS en daarna de TBS Cucumber Toner. Ik heb gemerkt dat deze combinatie van producten mijn huid perfect reinigt en dat mijn huid er enorm van opgeknapt is. Sinds ik mijn huid op deze manier reinig zijn mijn puistjes echt stukken minder. Hier ga ik nog lang mee door!

En, durven jullie het aan de Double Cleansing Method te proberen?

11 Comments

 • Reply
  Elien
  30 juli 2010 at 14:43

  Mijn face wash is nu net op, maar de double cleansing method ga ik niet proberen. Ik ga me wel die gezichtsreiniger van Clarins aanschaffen, die wil ik al lang proberen 🙂

  • Reply
   Charlotte
   30 juli 2010 at 23:04

   Doen! Het is echt een hele fijne facewash, net als de rest van de lijn trouwens 🙂

 • Reply
  Nathalie
  30 juli 2010 at 18:14

  Ik had er nog nooit van gehoord maar ik vind het wel de moeite om uit te proberen. Ik gebruik nu een facewash van clarins (andere dan jij gebruikt) en daarvan is mijn huid al ontzettend veel verbeterd. Maar misschien kan deze methode nóg beter werken.
  Hoe gebruik je eigenlijk die olie? Je masseert ze in je huid en neemt ze dan weg met een wattenschijfje? Of gaat het anders?

  • Reply
   Charlotte
   30 juli 2010 at 23:03

   Je masseert de olie even in je huid en daarna spoel je ‘m af met lauwwarm water! De Sephora en de Mac oliën veranderen trouwens beiden in een soort melk wanneer ze in contact met water komen.

   • Reply
    Nathalie
    31 juli 2010 at 16:33

    Oh, bedankt! ik ga eens kijken voor zo een olie.

 • Reply
  Esmaralda
  31 juli 2010 at 00:12

  Dit wist ik nog helemaal niet. Wat een superhandige tip! ;D Dit moet ik toch maar eens gaan uitproberen! Superbedankt! 😀

 • Reply
  Esmaralda
  31 juli 2010 at 00:14

  oh ik heb nog een vraagje xd Is het het waard om die olie van Sephora te kopen of werkt zelfgemaakte oliemengsel net zo goed, denk je? (:

 • Reply
  Marleen
  1 augustus 2010 at 12:37

  is het de combinatie van verschillende merken producten of de combinatie OCM ‘s avonds en ‘s ochtends gewoon wat jou huid goed heeft gedaan?

  • Reply
   Charlotte
   3 augustus 2010 at 09:29

   Ik reinig m’n huid alleen ‘s avonds met olie en facewash, ‘s ochtends alleen met facewash. OCM is trouwens iets anders, want met die methode gebruik je alleen olie, geen facewash. Ik denk dat voor mij de grondige reiniging het grote verschil heeft gemaakt. De producten natuurlijk ook, want het zijn stuk voor stuk fijne producten 😀

 • Reply
  Marijke
  3 augustus 2010 at 21:26

  Ik doe het ook al een lange tijd met de Precleanse en de ultracalming cleanser, beide van Dermalogica. Werkt prima voor mijn huid!

 • Reply
  Suus
  28 juli 2015 at 19:32

  Ik denk dat mijn huid deze methode niet heel erg fijn gaat vinden. Ik kan eigenlijk met geen enkele facewash mijn huid reinigen zonder dat ze trekkerig word met veel schilfertjes en rode vlekken. In de winter reinig ik zowel in de ochtend als in de avond alleen met micellair water. Anders zit ik onder de puistjes en rode vlekken omdat mijn huid zo geïrriteerd is. In de zomer reinig ik alleen in de avond met een reinigingscreme van de nivea of de reinigingsolie van the body shop. Waarbij ik nog wel met micellair water na reinig. Dan is mijn huid het minst schilferig en prikkelbaar. 🙂 Nu moet ik ook wel zeggen dat ik nooit meer makeup draag als mascara en blush. En dat haal ik er van te voren al af met micellair water. Mijn huid is heel problematisch.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.