Nagellak

Nagels afgeknipt!

Heel af en toe ben ik mijn lange nagels even helemaal zat en knip ik ze af. Als ze op een bepaalde lengte zijn gaan mijn nagels altijd scheuren en splijten. Hoe goed ik ze dan ook verzorg, op een bepaald moment gaat het gewoon niet meer!

Vorige week was het dus echt tijd, en heb ik mijn nagels weer helemaal kort geknipt. Dat is natuurlijk wel een beetje zonde, maar nu kunnen ze weer gezond gaan groeien, zodat er geen zwakke plekken meer in mijn nagels zitten. Om het proces wat te versnellen ben ik weer braaf met het Trind Perfect System aan het smeren. Dat werkt bij mij altijd zo goed! Ook ben ik aan de proberen of extra vitamine B invloed heeft op mijn nagels. Ik eet nauwelijks vlees (is heel rijk aan vitamine B), dus een beetje extra kan voor mij geen kwaad.

Ik wil eens in de gaten gaan houden hoe hard mijn nagels nou werkelijk groeien. Ik heb ze al een paar keer eerder kort geknipt, en voor mijn gevoel waren ze binnen 3-4 weken weer op hun oude lengte. Gaat dat nou echt zo hard? Ik heb gisteren een foto van mijn kale korte nageltjes gemaakt, en ik ga ze de komende weken fotograferen en dan zien we wel hoe hard ze nou werkelijk groeien.

Korte Nagels 31-07-10
Korte Nagels 31-07-10

Het is nu een week geleden dat ik ze heb afgeknipt, dus ze zijn al een stukje gegroeid. Het is allemaal nog niet zoveel soeps, maar hopelijk zijn ze snel weer lekker lang, gezond en sterk! Zoals je kan zien zijn de tips van mijn nagels redelijk van zichtzelf, maar het gebied eromheen blijft altijd een beetje gelig. Ik hoop dat dat er nu een beetje uit gaat groeien, want het staat gewoon niet zo netjes.

Ik heb nog best veel nagellakswatches op voorraad die ik gemaakt heb op mijn lange nagels, dus voorlopig zal ik nog niet op mijn korte nagels gaan swatchen. Dit zal niet zo heel lang duren, want ik denk dat ze over een week of 3-4 weer lang zijn!

Groeien jouw nagels snel, of willen ze gewoon niet langer worden?

Dit vind je misschien ook leuk...

16 reacties

 1. Ik knijp mijn nagels soms ook ineens allemaal weer kort. Soms vind ik dat gewoon noodzakelijk!:) En het is altijd wel leuk om bij te houden in hoeveel tijd ze weer lang zijn!

 2. Ik ga het ook proberen. Maar heb nu het nagellak test van Mascha met sterke nagels met knoflook geprobeerd. Maar het moet nog even staan en dan kan ik het gebruiken.

 3. Ik ben er van overtuigd dat Trind het proces zeker versnelt!

 4. Mijn nagels breken super snel af, nouja eigenlijk alleen de middelvingers en de wijsvingers. Heel raar & heel apart.

 5. wieee je nagels afgeknipt, wel netjes gedaan. Ik heb ze net lang dus voorlopig ga ik daar van genieten haha
  Maar dat trind systeem wil ik ook nog eens proberen, ben benieuwd.

 6. Aranka zegt:

  Ik heb ze 2 weken geleden ook helemaal afgeknipt, ik heb nu mooie gelijke nagels terug! Bij mij groeien ze best snel, maar mijn middelvingers splijten altijd zo snel 🙁

 7. ik ben blij als ze de lengte hebben waarop jij ze nu hebt afgeknipt. ik ga straks knoflooklak proberen als je niet weet waarover ik het heb moet je ff bij masha kijken

  1. Ik ken ‘m ja, ik ben echt heel benieuwd hoe goed hij andere bevalt! Nu heb ik even Trind, maar misschien dat ik over een tijdje ‘m ook ga maken 😉

   1. ik heb hem gemaakt nu nog een weekje w8ten

 8. Ik knip ze als ze scheuren. Maar ik heb hele korte nagels op mijn vinger zelf (als je snapt wat ik bedoel) 😛

 9. Veroniek zegt:

  Ik vind dit in feite wel een mooie en elegante lengte. Mijn nagels zijn noodgedwongen nog een flink stuk korter, na een weekje klussen waren alleen mijn pinknagels en de nagel van één duim nog mooi, de rest was ingescheurd. Ik heb ook moeite om ze lang te houden (zelfs met Trind), ze splitsen in laagjes.

 10. Nathalie zegt:

  Ik hou ze altijd erg kort. Maar ik heb wel het gevoel dat ze snel groeien want ik moet heel vaak bijvijlen om ze kort te kunnen houden. Helaas zijn ze bij mij ook niet stevig op langere lengte. Vandaar kort dus 😉 Ik heb liever korte sterke nagels dan lange die constant afbladeren. Nagellak blijft dan ook nooit mooi zitten.
  Jouw nagels zien er iig erg goed uit! Veel succes met Trind!

 11. ik vind ze helemaal niet kort hoor. het is pas kort als je witte randje nog maar 1 mm is ofzo. 😛

  1. Hihi, ach, ze zijn voor mijn doen kort 😉

 12. Vind jij dat kort 😛
  mijn nagels hebben nu die lengte en ik heb heel de tijd het gevoel dat ze te lang zijn xD

  nouja ik ben niet zo’n lange nagels type 🙂

 13. zo kort vind ik ze helemaal niet!
  maar mijn nagels groeien erg snel! knip ze kort na een 2 weken zijn ze voor mijn doen alweer lang! gezond lichaam dus 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.