Lifestyle

Een iPad, wat is dat nou?

Toen ik jullie eergisteren mijn nieuwe gadget liet zien vroegen sommigen van jullie zich af wat een iPad nou eigenlijk is. Is het een laptop? Nee. Kan je ermee bellen? Nee. Is het een apparaat wat je echt moet hebben? Eehm… Nee.

Tja, wat is een iPad dan wel? Het is een zogenaamde tablet-computer. Het lijkt eigenlijk op een gigantische iPhone, maar dan veel beter. Het is een beetje een apparaat dat qua functies tussen je smartphone en laptop inzit. Een iPad is ideaal om op te surfen (iets wat ik echt uren per dag kan doen), boeken op te lezen en spelletjes te spelen. Puur plezier dus! Ook kan de iPad heel geschikt zijn voor wat zakelijkere dingen. Je kan er namelijk ook heel fijn mee mailen en typen gaat ook perfect.

Pinky Polish op de iPad
Pinky Polish op de iPad

Ik ben echt een sucker voor elektronische gadgets, en wil altijd alles proberen, net als bij make-up. Ik heb al een laptop, iPhone en een eReader, maar toch vond ik dat ik een iPad heel goed kon gebruiken. Waarom eigenlijk?

Ik ben veel onderweg, maar wil toch altijd kunnen surfen, mailen en mijn site in de gaten houden. Ook vind ik het heerlijk om tijdens vrije uurtjes mijn tijd te vullen met het afstruinen van Youtube op zoek naar nieuwe make-up tutorials. Als ik bijvoorbeeld naar mijn ouders ga in het weekeinde neem ik meestal mijn eigen laptop mee. Dat ding is vrij groot en is ontzettend zwaar, en ik sjouw me dus een breuk. Niet zo fijn dus. Ook als ik op de Universiteit ben vind ik het fijn om een laptop bij colleges te hebben. Als ik snel moet schrijven maak ik slordige aantekeningen, maar typen gaat bij mij veel sneller! Hoe graag ik ook mijn laptop mee wil nemen, doe ik het niet, omdat hij zo groot en zwaar is. Een iPad is iets groter dan een gemiddeld schrift, en past perfect in mijn handtassen. Daar kan een laptop niet aan tippen! Nog een pluspunt is dat de batterij van mijn iPad ongeveer tien uur meegaat. Mijn laptop gaat helaas nog maar 3 uur mee, dus ik loop altijd het risico opeens zonder stroom te zitten.

Ik heb hem nu twee dagen, en heb natuurlijk nog niet de gelegenheid gehad om ‘m helemaal te kunnen testen in situaties buitenshuis. Wat ik wel merk is dat ik eerder naar m’n iPad grijp dan naar mijn laptop als ik even snel iets wil typen of op wil zoeken. Misschien is het slechts de nieuwigheid of juist het gebruikersgemak, want hij is ontzettend gebruiksvriendelijk. Met een druk op de knop staat hij aan en heb je nagenoeg direct internet opgestart. Bij mijn laptop moet ik altijd wel een paar minuutjes wachten totdat ik ‘m kan gebruiken. Ook aan het typen begin ik steeds meer te wennen. Alle updates van de site sinds maandag (en natuurlijk deze) heb ik geschreven op de iPad. Het gaat eigenlijk supersnel en misschien nog wel makkelijker dan op de computer.

Hoe enthousiast ik ook over dit apparaat ben; dit is niet een gadget voor iedereen. Als je happy bent met je laptop of gewone computer en je hoeft niet per se altijd en overal te kunnen internetten, dan is dit niks voor jou. Ook voor mensen die weinig buitenshuis zijn zal dit apparaat niks toevoegen. Het is simpelweg een leuke gadget, maar je moet er echt van houden. Wat ik ook niet moet vergeten te vermelden is dat de iPad niet zoals de meeste computers op Windows draait, maar gebruik maakt van hetzelfde besturingssysteem als de iPhone. Daar zijn ontzettend veel programma’s voor beschikbaar, maar is minder uitgebreid dan een normale computer. Voor mij is hij gelukkig helemaal perfect, dus ik heb absoluut geen spijt van mijn aankoop!

De eerste indruk is dus goed. Over een tijdje zal ik jullie vertellen waar, wanneer en waarvoor ik gebruik maak van mijn iPad!

En, denk je dat een iPad iets voor jou zou zijn? Of houd je het liever bij je old-school laptop?

Dit vind je misschien ook leuk...

16 reacties

 1. Ik lees er super veel leuks over, ben heel benieuwd. Maar ik ben 16 dus heb niet echt het budget ervoor! 😛

 2. Het lijkt mij een ontzettend mooi ding, maar hij is me net iets te duur 😉

 3. Thanks voor de uitleg, klinkt toch wel als iets voor mij gnagna 🙂

 4. Cynthia zegt:

  ja echt super handig, maar ik heb hem zelf niet nodig.

  ik heb een laptop voor school en om mee te slepen.

  en een computer op mijn kamer voor vrije tijd.

  dus wel genoeg. ;]

 5. Een puur hebbedingetje dus. Veel plezier ermee:p

 6. een ipad is denk ik wel wat voor mij, maar ik heb misschien toch iets meer nodig voor mijn studie straks, dus vandaar dat ik een macbook pro heb gevraagd aan mijn ouders. 😛

 7. Love zegt:

  een ipad kost minimaal 500 euro toch? mag ik vragen hoeveel jij er per maand voor betaald? want ik neem aan dat je de internetverbinding gewoon per maand moet betalen met een abonnement?

  1. Ik heb de goedkoopste uitvoering, die is 16GB met alleen Wifi en kost €499,-. Wifi is het draadloos internet dat je bijvoorbeeld thuis of op de universiteit kan ontvangen. Er zijn ook iPads met Wifi EN een 3G verbinding. 3G is het internet dat je overal kan ontvangen, maar daar moet je een extra abbonement voor aansluiten bij een telecomprovider zoals TMobile of Vodafone, en dat kost best veel extra. Ik heb al internet op m'n iPhone (zit bij m'n abbonement), en dat signaal kan ik via een programma doorsturen naar m'n iPad (waardoor hij denkt dat hij Wifi-internet ontvangt). Het is allemaal een beetje ingewikkeld, maar ik hoop dat je het snapt 😉

   1. Love zegt:

    ik begrijp het, super bedankt voor je uitleg!

   2. Ik ben ook de (toch wel) trotse bezitter van een iPad, 64gb Wifi! 🙂 Wilde een 32gb, omdat ik had gehoord dat de 16gb toch wel zo vol zit, maar die was al uitverkocht! Dus tja.. Dan moet je wel de grootste nemen hè! 😉

    Anyway, mag ik vragen welk programma je daarvoor nodig hebt? En moet je iPhone gejailbreakt of iets zijn??

    1. Gefeliciteerd! Heb je ook een iPhone? Die moet namelijk wel gejailbreaked zijn om dat te kunnen doen. Het programma dat ik ervoor gebruik heet MyWi. Als je zoekt op iPhone en Tethering kom je meer info tegen 🙂

     1. Yap, wel een iPhone, alleen niet gejailbreaked! Leek me wat “gevaarlijk”, omdat ‘ie dan ook meteen niet meer verzekerd is! 🙁 Dus helaas, dat gaat ‘m dan niet worden! 🙁

 8. Ik kon de verleiding niet weerstaan en heb 'm ook besteld 😛 Ben benieuwd!

 9. Sariitha zegt:

  Ik wil em ook graag, maar 500€ is niet meteen goedkoop. Dus ik denk dat ik liever iets meer spaar en dan voor een mac book ga 😛

 10. en hoe kun je zo'n groot ding vast houden

 11. Stefanie zegt:

  Deze blog post lees ik nu op de iPad:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.