Huidverzorging

Review: The Body Shop Shea-lijn

Het is inmiddels geen verrassing meer dat de meeste van mijn beauty-producten en met name huidverzorging van The Body Shop is. Ik kan me nog herinneren dat ik als klein kind helemaal dol was op de badparels en zeepjes in de vorm van allerlei beestjes. Elke keer dat ik weer in de winkel kwam was voor mij echt een feestje! Inmiddels is mijn smaak enorm veranderd (pff… wat waren die badparels zoet!), maar mijn liefde voor TBS (even afkorten) is altijd gebleven. In mijn stash heb ik voornamelijk TBS Bath en Body producten zoals douchegels en bodybutters/-lotions. Eén van mijn favoriete lijnen is de Shea-lijn. In mijn artikel over Project 10 Pan konden jullie al lezen dat ik mij door mijn stash heen aan het werken ben, en paar van de dingen die ik aan het opmaken ben zijn een aantal producten deze lijn. Omdat ik deze producten nu zoveel aan het gebruiken ben leek het me een uitstekend moment om ze eens te reviewen!

The Body Shop Shea-lijn
The Body Shop Shea-lijn

De Shea-lijn is gebaseerd op, je raadt het al: sheaboter. Sheaboter is een ingrediënt dat vaak in crèmes wordt gebruikt. Dat is niet zo vreemd, want sheaboter doet allemaal goede dingen voor je huid. Uiteraard werkt sheaboter hydraterend, maar ook verzachtend (bijvoorbeeld als je verbrand bent), verstevigend en egaliserend. Ik heb uit de Shea-lijn  een Shower Cream, Body Scrub en een Whip Body Lotion. Al deze producten zijn geschikt voor de zeer droge huid, maar als je een normale huid hebt kan je deze lijn ook heel goed gebruiken. Behalve dat deze producten heel goed zijn voor je huid, zijn ze ook nog eens goed voor anderen. Een aantal ingrediënten, zoals de sheaboter zijn ingekocht via het Community Trade-project. Dat is een soort Fair Trade-project van TBS zelf en houdt in dat er een eerlijke prijs voor de ingrediënten is betaald en dat arme  boeren in Ghana een eigen bestaan kunnen opbouwen. Klinkt goed toch? Stuk voor stuk ben ik ontzettend tevreden over deze producten en kan ze iedereen aanraden!

Shea Shower Cream
Shea Shower Cream

Shower Cream €6,00

De Shower Cream uit deze lijn is eigenlijk gewoon een soort douchegel, maar dan iets romiger. Bij de naam “Shower Cream” verwacht je een crème die niet schuimt, maar als ik ‘m in een puff doe schuimt hij flink! Deze douchegel is door de romige structuur en verzorgende ingrediënten heel geschikt voor dames (en heren!) met een wat drogere huid. Wat ik ook fijn vindt is dat hij geen overheersende geur heeft en dat je hem dus prima kan gebruiken in combinatie met een andere geur.

Shea Body Scrub
Shea Body Scrub

Body Scrub €15,00

Dit is echt één van mijn favoriete bodyscrubs! Het is namelijk een suikerscrub op oliebasis, en laat een heerlijk verzorgend olielaagje achter op je huid. Dat olielaagje maakt je huid superzacht en gehydrateerd. Waar je wel mee moet uitkijken is dat je huid niet te nat is als je deze scrub gaat gebruiken. Ik merk namelijk dat wanneer mij huid te vochtig is, de scrub minder goed zijn werk doet omdat de suiker in de scrub al aan het oplossen is voordat je überhaupt hebt kunnen scrubben. Zet de douche dus even uit en zorg dat de meeste waterdruppels van je lichaam gedropen zijn, en scrubben maar! Deze scrub is trouwens niet geschikt als je erna een zelfbruiner wilt gebruiken! Door het olielaagje kan de zelfbruiner niet goed pakken en krijg je strepen… Uitkijken dus! Ik vind wel dat de scrub niet heel zuinig in gebruik is. Uiteraard scrub je maar 2-3 keer per week, maar ook dan gaat de pot vrij hard. Dit is waarschijnlijk ook het eerste product dat ik uit deze lijn op ga maken.

Whip Body Lotion
Whip Body Lotion

Whip Body Lotion €12,00

Nog een favoriet! Ik ben gek op allerlei sterke geuren, maar soms heb je daar gewoon geen zin in. Als ik in zo’n bui ben is de Shea Body Lotion de bodylotion waar ik naar grijp. De geur is een beetje moeilijk te omschrijven, maar hij ruikt vooraal heel crème-achtig en zacht. Omdat de geur zo heerlijk neutraal is kan je er makkelijk een parfum bij dragen zonder dat de geuren met elkaar botsen. De bodylotion is redelijk licht en trekt snel in, dus je kan je kleren snel aantrekken. Een minpuntje aan deze bodylotion (evenals aan de andere bodylotions van TBS) is dat hij in een pompverpakking zit. Dat is aan de ene kant natuurlijk wel hygiënisch, maar ik denk dat zodra hij bijna leeg is, ik het laatste restje er met het pompje niet meer uit kan krijgen. Ik denk dat ik dan het pompje eraf haal en er een dop van een douchegel opschroef, waardoor ik ‘m op z’n kop kan zetten en het laatste beetje er toch uit kan halen. Zo’n groot probleem is het natuurlijk niet, maar het zou fijner zijn als dat niet nodig was. In tegenstelling tot de Body Scrub is de Body Lotion een stuk zuiniger in gebruik. Voor mijn hele lichaam heb ik een stuk of 5-6 pompjes nodig. Dat lijkt redelijk veel, maar in de praktijk merk ik dat hij lang meegaat.

Uit deze lijn is ook een Body Butter, die iets dikker qua structuur is dan de Body Lotion, maar die heb ik nog niet (staat wel op mijn wishlist!). Als ik een paar van mijn andere Body Butters op heb gemaakt ga ik die absoluut proberen, want die is volgens mij ook ontzettend fijn.

De producten van TBS zijn niet goedkoop, en dat geldt helaas ook voor deze producten. Gelukkig zijn er vaak aanbiedingen en krijg je echt waar voor je geld. Wil je niet alle producten kopen, maar toch iets proberen uit deze lijn, neem dan de scrub of de bodylotion. Zoals ik al eerder zei ben ik echt ontzettend tevreden met deze producten. Ik heb heel veel bodylotions, scrubs en douchegels, maar dit zijn echt mijn favorieten. Ook zijn producten uit deze lijn ideaal om als cadeautje aan iemand te geven, want door de geur en de werking zijn deze producten geschikt voor iedereen. Ik weet zeker dat de ontvanger ze heel lekker zal vinden.

Kortom, en absolute aanrader!

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

  1. Lijken me erg fijne producten. Ik hou van Sheaproducten! =)

  2. klinkt goed!

    Vroeger was ik ook helemaal fan van badparels haha geloof dat je ze bij de tuinen kon 'scheppen'

  3. ik heb ook de douchegel, vind m zo fijn ruiken! de scrub zou ik ook graag een keer willen proberen maar ik vind 15euro echt enorm duur!

  4. Charlotte Bxl zegt:

    Ik vind meestal producten met sheaboter goed ruiken, dus altijd een meevaller 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.