Make-up Tutorial

Fototutorial: Simpele Draagbare Smoky Eyes met Clinique Jenna’s Essentials

Ik beloofde bij de review van de nieuwe oogschadus van Clinique dat ik een look met het Jenna’s Essentials-palette zou maken. Ik besloot dat het misschien wel leuk zou zijn om er een stap-voor-stap fototutorial te maken. Het palette is perfect voor smoky eyes en ik gebruik altijd een supersimpele methode om smoky eyes te maken. Deze look is simpel, snel én heel erg draagbaar. Ideaal dus!

Voor deze look gebruik ik het Clinique Eyeshadow Quad in de combinatie Jenna’s Essentials. Meer informatie vind je in het artikel dat ik over de vernieuwde oogschaduws van Clinique schreef. Deze kleuren werken perfect voor deze look, maar je kunt er uiteraard ook vergelijkbare tinten van andere merken voor gebruiken! Zo kun je van Carice de kleuren Vanilla & Charles, Go Charlie Brown!, Oh It’s Toffeeful! en The Captain Of The Black Pearl gebruiken om de look meer budgetproof te maken.

Ik breng als eerste een oogschaduwbasis (MAC Paint Pot in Soft Ochre) aan op het gehele bewegende ooglid en het wenkbrauwbot.

Daarna breng ik de gouden tint uit het palette aan op het gehele bewegende ooglid en in de arcadeboog. Werk vervolgens de kleur iets uit met een luchtige blendingkwast zodat de overloop vanuit de arcadeboog mooi gelijkmatig is. Ik gebruik hiervoor de Real Techniques Base Shadow Brush.

Zet vervolgens met een zwart oogpotlood een stevige lijn langs de bovenste wimperrand. De lijn hoeft niet heel netjes te zijn (we gaan ‘m zo verder vervagen), maar zorg wel dat hij in de binnenste ooghoek smaller is dan in de buitenste ooghoek. Ik gebruikte het Essence Longlasting Eye Pencil in de kleur Black Fever.

Nu is het even snel werken, want anders kun je het potlood niet meer vervagen! Met een stevig kwastje veeg je het potlood iets uit. De Real Techniques Accent Brush is daar perfect voor.

Hierna breng ik de matte donkerbruine tint over ongeveer ¾ van het bewegende ooglid aan, vanaf de wimperaanzet. Ook nu kun je het potlood nog extra vervagen. Ik breng de oogschaduw wederom met de Real Techniques Accent Brush aan met deppende bewegingen en zorg dat de overloop naar het goud netjes blijft.

Dip vervolgens het puntje van de kwast in de zwarte oogschaduw en dep daarmee voorzichtig over het zwarte oogpotlood heen. Hierdoor wordt je look nog meer smoky en iets intenser. Ik veeg de kleur iets naar buiten zodat je een subtiele ‘wing‘ in de oogschaduw krijgt.

Met een andere kwast kun je vervolgens wat van de witte kleur vlak onder de wenkbrauw aanbrengen voor een highlightend effect. Ik heb er tevens voor gekozen om wat vloeibare eyeliner (Physician’s Formula Eye Booster 2-in-1 Lash Boosting Eyeliner + Serum) langs de bovenste wimperrand aan te brengen, omdat ik dat zelf het mooiste effect vind geven.

Nog wat mascara erbij (ik gebruikte Essence I Love Extreme Crazy Volume Mascara) en je look is klaar!

Er zijn talloze verschillende manieren om smoky eyes te maken, maar dit is mijn favoriete methode. Deze versie is snel, simpel en ontzettend draagbaar, waardoor het een ideale look is om elke dag te dragen. Natuurlijk kun je uitgebreid variëren met verschillende producten en kleuren (tinten als paars en grijs zijn hier ook perfect voor!), dus experimenteer er lekker op los!

Volgens mij is dit de eerste make-up fototutorial die ik ooit heb gedaan. Vinden jullie het leuk om vaker een tutorial in deze vorm te zien?

Dit vind je misschien ook leuk...

44 reacties

 1. staat je mooi, duidelijke foto’s!

 2. Hele mooie look! Van mij mag je dit vaker doen, ook hele duidelijke foto’s en uitleg! 🙂

 3. Lovely look!

 4. Mendy zegt:

  Jeeh! Die is mooi zeg! Dank je wel. Even iets onduidelijks voor mij. Je vervaagt het zwarte potlood met de accent brush en daarna nog een keer staat er bij de bruine oogschaduw. Dat moet dan een platte oogschaduwkwast zijn toch?

  1. Het vervagen van het potlood, het aanbrengen van de matte donkerbruine tint en de zwarte tint doe ik allemaal met dezelfde kwast (RT Accent Brush), omdat je daar mooi precies mee kunt werken. Is het zo duidelijker?

   1. Mendy zegt:

    Ja helemaal goed! Dank je wel:)

 5. Prachtige look iets wat ik zelf zou kunnen dragen naar een feestje of zoiets dergelijks 🙂

 6. Prachtige look!

 7. Wauw wat een mooie look 🙂

 8. Mooie en toch simpele look! Ideaal voor een neutrale dagelijkse look! mooi pallet ook!

 9. Een hele mooie, maar toch simpele look! Ik ga hem eens proberen 🙂

 10. Mooie look, staat je onwijs goed. Ik vind het een mooie draagbare look.

 11. Dit heb je weer erg mooi gedaan! Jouw wimpers zijn echt oneindig lang, mooi :)!

 12. prachtige look! En een hele fijne duidelijke tutorial!

 13. Wat een duidelijke en prachtige foto’s heb je gemaakt! Ik vind het een subtiele, maar mooie look 🙂

 14. gorgeous look! ;D

 15. Mooie look heb je ermee gemaakt!

 16. Ziet er mooi uit!

 17. Echt heel mooi en heel fijn die stap voor stap foto’s!

 18. Moooi! Ik denk dat dit de eerste ooglook ooit is die ik zal gaan proberen haha 😀 Ik volg veel beautyblogs maar oogmake-up is toch niet echt mijn ding… deze look vind ik heel erg mooi en natuurlijk 🙂

 19. Mooie look inderdaad! Heel natuurlijk en goed geschikt voor overdag!

 20. Wauw, mooie look!

 21. Leuk gedaan. Ik heb het pallette dus ik probeer het zeker eens uit.

 22. Hele mooie look, super leuk zo’n foto tutorial! Ik zeg vaker doen 🙂

 23. Karina zegt:

  Echt een hele mooie look en wat een goede tutuorial! Vooral de foto’s zijn echt heel goed gelukt 😀

 24. Heel mooi!

 25. joanne zegt:

  Hele mooie look! Dat vervaagde staat echt goed.
  Ook handig uitgelegd, zo in een fototutorial. Zeker voor herhaling vatbaar.
  Ik heb alleen één kleine opmerking: de wing van je eyeliner zit erg horizontaal. Niet alleen nu, maar altijd eigenlijk. Daardoor lijkt het alsof je ogen een beetje hangen, terwijl ze dat van nature helemaal niet doen. Ik zou het mooier vinden als je wing de lijn van je onderste ooglid omhoog volgt en dus eerder/meer schuin omhoog gaat. Dan krijgen je ogen meer een lift. Het is maar een tip, als jij het bewust zo doet en het zo mooier vindt moet je het vooral blijven doen natuurlijk. 🙂

 26. Handig zo stap voor stap! 🙂 Mooie dagelijkse look.

 27. mooie look heb je ermee gemaakt 🙂

 28. Elien zegt:

  Top artikel! Persoonlijk vind ik een fototutorial echt veel fijner dan een filmpje, dus wat mij betreft mag je vaker zoiets doen!

 29. Wat een mooie look!!

 30. Hele mooie look en fijn en duidelijk uitgelegd!

 31. ik vind het echt een prachtige look die ik zeker zou dragen! Ook heel erg handig om het stap voor stap uitgelegd te krijgen! 🙂

 32. Prachtige look! Staat je heel mooi.

 33. Mooie look! Erg goed uitgelegd ook!

 34. Heel duidelijk uitgelegd, en het resultaat is echt mooi.

 35. Wauw wat een prachtige look.

 36. Prachtige look;)

 37. Prachtige look Charlotte!

 38. zo’n ooglook maak ik ook vaak. Snel en toch net dat ietsje meer 😀

 39. Supermooi! Staat ook nog vrij natuurlijk eigenlijk 😉

 40. Wow, staat je echt heel goed! Leuke tutorial ook.

 41. Super mooie en draagbare look!
  En wow welke camera heb je hiervoor gebruikt? Vet scherp :O

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.