Huidverzorging Reviews

La Mer The Renewal Oil review- Ultieme luxe?

De ultieme luxe op het gebied van huidverzorging? Dat moet wel La Mer zijn! Ik testte eerder al de welbekende Crème de La Mer, maar ik heb nog een ander pareltje om te reviewen, namelijk de La Mer The Renewal Oil. Zou dit de ultieme luxe gezichtsolie zijn?

La Mer The Renewal Oil

Een tijdje geleden schreef ik een review over de welbekende Crème de La Mer, en ik kan zeggen dat ik hem nog steeds (spaarzaam) met veel plezier gebruik. Tja, dit is zo’n product waar ik behoorlijk zuinig op ben, maar waar ik ook nog enorm van kan genieten. Prijzig, maar tot op zekere hoogte het wel waard.

La Mer The Renewal Oil description

The Renewal Oil belooft de huid te helpen herstellen, fijne lijntjes te verminderen en te zorgen voor een mooie stralende huid. Zoals je bij La Mer kunt verwachten is het prijskaartje niet mis: voor een flesje de La Mer The Renewal Oil van 30 ml ben je €185 kwijt. Ja, dat las je goed…

Je kunt hem gebruiken zoals elke andere gezichtsolie. Een paar druppeltjes in plaats van je crème, in plaats van een serum onder je crème, een paar druppels mengen met je crème of zelfs in je haar, op je nagelriemen of lichaam. Goed om te weten dat het ook voor andere doeleinden gebruikt kan worden, maar een olie in deze prijsklasse bewaar ik liever toch voor mijn gezicht.

La Mer The Renewal Oil Ingrediënten

La Mer The Renewal Oil review

De substantie is een soort twee-fasen vloeistof, die je even moet schudden om te mixen (of te ‘activeren’, zoals La Mer het mooi weet te zeggen). De ingrediëntenlijst is niet voor de poes:

Ingrediënten
Meadowfoam Seed Oil, Dimethicone, Caprylic Triglyceride, Water, Trisiloxane, Sweet Almond Oil, Jojoba Seed Oil, Polydecene, Hydrogenated Polydecene, Butylene Glycol, Propanediol, Glycerin, Algae Extract, Rapeseed Seed Oil, Sunflower Seed Oil, Sesame Seed Oil, Eucalyptus Leaf Oil, Camelina Sativa Seed Oil, Cranberry Seed Oil, Olive Fruit Oil, Hippophae Rhamnoides Oil, Alfalfa Seed Powder, Sunflower Seedcake, Sweet Almond Seed Meal, Sodium Gluconate, Copper Gluconate, Calcium Gluconate, Magnesium Gluconate, Zinc Gluconate, Tocopheryl Succinate, Niacin, Sesame Seed Powder, Laminaria Ochroleuca Extract, Laminaria Saccharina Extract, Hydrolyzed Algin, Sea Salt, Chlorella Vulgaris Extract, Salicornia Herbacea Extract, St. Pauls’ Wort Extract, Laminaria Digitata Extract, Rosemary Leaf Extract, Magnolia Officinalis Bark Extract, Yeast Extract, Crithmum Maritimum Extract, Commiphora Mukul Resin Extract, Lime Peel Extract, Molasses Extract, Sucrose, Acetyl Hexapeptide-8, Acetyl Glucosamine, Caffeine, Tocopheryl Acetate, Phenyl Trimethicone, Sodium Chloride, Tetrahexyldecyl Ascorbate, Alcohol Denat, Fragrance, Hexyl Cinnamal, Linalool, Amyl Cinnamal, Geraniol, Limonene, Citral, Benzyl Benzoate, Coumarin, Citronellol, Bht, Phenoxyethanol, Yellow 5 (Cl 19140), Yellow 6 (Ci 15985)

Een mooie mix van verschillende soorten oliën, waaronder moerasbloem (that’s a first..), amandelolie, jojobaolie, koolzaadolie, zonnebloemolie, sesamolie en nog veel meer. Daarnaast een hele rits extracten, waaronder natuurlijk ook het welbekende zeewierextract waar La Mer zo bekend om is. Dit is overigens geen topper voor een ietwat gevoelige huid. Ingrediënten zoals eucalyptusolie kunnen irritatie veroorzaken. Bovendien heeft de olie een vrij sterke geur die me aan een mix van essentiële oliën doet denken, wat misschien ook niet al te best is voor veel huidtypes.

La Mer The Renewal Oil Review

La Mer The Renewal Oil

De substantie is vrij licht voor een olie. Het is niet heel stroperig en trekt snel in. Ik gebruik de La Mer The Renewal Oil het liefste ’s avonds onder mijn nachtcrème. Op deze manier kan mijn huid er optimaal van profiteren. Als mijn huid echt even een oppepper heeft gebruik ik hem samen met de originele Crème de La Mer.

Maar eerlijk? Ik ben niet wild van deze olie. De hydratatie is matig en ik word ook niet met een extreem stralende huid wakker. Ik weet dat mijn huidtype niet helemaal aansluit op dit product, maar ik had op zijn minst toch wel iets van effect verwacht. Het is gewoon prima. Maar als ik kijk naar andere oliën zie ik toch echt te weinig verschil om hem zeer positief te beoordeling. Overigens word ik wel heel vrolijk van de geur, maar of dat nou €185 waard is?

La Mer The Renewal Oil

Conclusie: de La Mer The Renewal Oil is een beetje underwhelming. Het is een mooie mix van extracten en oliën, maar het effect is wat mij betreft niet overtuigend genoeg. Niet slecht, maar ook niet bijzonder. Wil je weten welke oliën wel de moeite waard zijn? Neem dan eens een kijkje bij deze van The Body Shop, Clinique of Kiehl’s.

La Mer The Renewal Oil
Prijs: €185
Inhoud: 30 ml
Waar te koop? Douglas

Meer Pinky Polish? Neem ook een kijkje op YouTube, Twitter of Instagram!

Dit artikel bevat (een) product(en) die ik van een merk, webshop of PR bureau heb ontvangen.

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. VWillemse zegt:

  Hmmm vind het de prijs ook zeker niet waard.
  Zit toch veel siliconen in die voor het fijne zachte gevoel op je huid moet zorgen.
  Er zit onder andere (sunflower) SEEDCAKE in, geen idee wat dat doet maar het klinkt wel heel leuk.
  Maar toch, ik vind de olie van Clinique en Khiels heel fijn en zal zoiezo nooit 185€ neer tellen voor iets dat je er na ’n paar uur weer afwast.
  Maar mocht ik ’t ooit cadeau krijgen dan zou ik er vanwege het luxe gevoel toch wel weer blij van worden hoor haha

 2. hmmz, ik denk dat ik het skip!

 3. Ah wat jammer dat hij tegenvalt. Ik heb zelf ooit een keer een lippenbalm van La Mer geprobeerd en daar was ik echt laaiend enthousiast over. Gezien de prijs moet het dan wel echt heél goed zijn!

  1. Oh, daar heb ik ook veel over gehoord ja! Ach, een beetje hit or miss denk ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.