Make-up

Mijn difference makers: Slechts 3 producten, een groot verschil!

Ik ben dol op uitgebreide looks waarbij ik allerlei producten uit de kast moet trekken, maar om eerlijk te zijn is een simpele look ook wel eens makkelijk. Veel dames vinden make-up ‘s ochtens te veel gedoe en te lang duren, maar in werkelijkheid heb je slechts enkele producten nodig die je hele look in één klap kunnen veranderen! Ik noem ze voor het gemak maar eventjes difference makers. Ik heb de mijne voor jullie op een rijtje gezet en laat jullie meteen zien hoe groot het verschil mét en zonder deze producten is!

Ik wil jullie niet laten schrikken, maar mijn hoofd zonder en met make-up is nogal een flink verschil. Ik kan me nog herinneren dat ik na de ontgroening van een studentenvereniging waar ik ooit bij zat niet meer herkend werd, omdat zij mij zonder make-up gewend waren (dat was namelijk niet toegestaan tijdens die periode). Toen ze me eenmaal zagen zoals ik er normaliter uitzie moesten de meesten wel twee keer kijken, aangezien ze hun ogen niet konden geloven. Dit betekent overigens niet dat ik dagelijks enorme lagen make-up opsmeer, maar er zijn een paar producten die mijn look een enorme boost geven:

 • Foundation
  Stipt op nummer 1 staat voor mij foundation. Dit product heeft niet iedereen nodig, maar met mijn vlekkerige huid kan ik het goed gebruiken. Doordat ik een zeer lichte huid heb vallen rode vlekken veel sneller op en door de sproetjes lijkt het af en toe alsof ik onder de puistjes zit. Ik hoef echt niet altijd de hele boel dicht te plamuren, maar een beetje egaliseren is wel een must. Op dit moment heb ik zeer grote favoriet en dat is de Dr. Jart Silver Label Blemish Base (een review volgt snel). Deze geeft een prachtige dekking en matcht mijn huidskleur perfect. Bovendien heeft hij ook nog eens SPF 35, iets wat met mijn zomersproetjes zeer van pas komt.
 • Wenkbrauwpotlood
  Dit product komt wat mij betreft nog voor mascara (een must-have voor velen). Doordat mijn wenkbrauwen vrij licht zijn heb ik weinig expressie in mijn gezicht waardoor ik me soms een grijze muis voel. Een wenkbrauwpotlood (die van de Hema zijn mijn favoriet!) maakt daar direct korte metten mee. Daarnaast zorgen strakke wenkbrauwen voor een meer polished look, waardoor je er sowieso wat frisser uitziet.
 • Mascara
  Dit product mag natuurlijk niet in het rijtje ontbreken! Hier hoef ik natuurlijk weinig over te zeggen, want voor de meeste vrouwen zal dit hun absolute nummer 1 difference maker zijn. Ook met mijn blonde wimpers is wat hulp welkom, vandaar dat ik in principe wel dagelijks mascara draag. Ik heb weinig echte favorieten, maar Estée Lauder Sumptuous en Max Factor False Lash Effect bevallen mij prima.

Jullie zijn vast benieuwd of deze enkele producten nou écht zo’n groot verschil maken. Geloof me, het is echt zo! Dit ben ik zonder enige vorm van make-up:

Niet schokkend (ik ga zonder problemen zo even de deur uit), maar met de drie bovenstaande producten krijg ik meteen een hele andere uitstraling:

Zo zie je maar dat slechts enkele producten een enorme impact kunnen hebben op je look! En het hoeft niet eens lang te duren, want voor het bovenstaande effect was ik niet meer dan 5 minuten kwijt. Bij een fullface-look grijp ik ook snel naar eyeliner en een bronzer en/of blush, maar dit is voor mij het minimale aantal producten met het maximale resultaat.

Nu ben ik natuurlijk ook zeer benieuwd naar jullie difference makers. Laat ze achter bij de comments!

40 Comments

 • Reply
  Kimberley
  30 september 2011 at 06:53

  Dat verschilt inderdaad nog wel. Ik vind je wimpers er erg mooi uit zien :D.

  • Reply
   Marijke
   30 september 2011 at 22:39

   Ja hier ben ik het helemaal mee eens, je wimpers zijn echt super mooi!

 • Reply
  Marieke
  30 september 2011 at 07:58

  wauw wat een verschil, en zeker in positieve zin!
  je ziet er stralend uit !

 • Reply
  Kelly
  30 september 2011 at 08:43

  Echt ‘n groot verschil; vooral je ogen springen er echt uit! Ben benieuwd naar de review van de Blemish Base, ziet er op de foto iig goed uit.

 • Reply
  Manon
  30 september 2011 at 08:43

  Wel een groot verschil zeg met een beetje mascara alleen! Bij mij zie ik nooit verschil.. als ik mascara op heb of niet, mijn gezicht blijft vrijwel het zelfde eruit zien haha.
  Maar je hebt echt een prachtige huid dus veel foundation heb je zeker niet nodig!

 • Reply
  Brenda
  30 september 2011 at 08:51

  Ik herken mezelf hier volledig in. Ik ben bijna een beetje een look-a-like van je, haha! Mijn different makers zijn naast die van jou ook nog poeder. Dat komt vooral omdat ik ook een vette huid heb 🙂

 • Reply
  Brenda
  30 september 2011 at 08:54

  Oh en dit vergat ik: ik gebruikte ook altijd het Hema wenkbrauwpotlood, maar ik vond die met mijn bleke huid toch altijd iets te hard. Nu heb ik mijn perfecte kleur gevonden: 30-eyed-peas van catrice! Perfect ook voor blondines denk ik!

 • Reply
  Anneke
  30 september 2011 at 09:32

  Nu vind ik je wenkbrauwen precies toch nét een tikkeltje te dik bijgetekend, vooral bovenaan dan (daar zie je het ook echt, toch zeker op de foto’s).

  • Reply
   Charlotte
   30 september 2011 at 11:20

   Ik heb aan één kant van mijn wenkbrauwen nauwelijks haar aan de bovenkant. Heb ik niet weggehaald, maar het heeft er nooit gezeten. Vandaar dat het daar ietwat zichtbaar is. In mijn dagelijkse routine gebruik ik naast potlood ook nog wenkbrauwpoder en -gel, waardoor het een stuk natuurlijker oogt 🙂

 • Reply
  Kimberly
  30 september 2011 at 10:08

  Woow je wimpers, wat zijn ze mooi! Ikzelf gebruik alleen mascara en oogpotlood, meer niet!

 • Reply
  Nannick
  30 september 2011 at 10:36

  Mijn different makers zijn hetzelfde als die bij jou 😉 Je wimpers zijn echt heel mooi!

 • Reply
  LottedeJ
  30 september 2011 at 11:28

  Wauw, dat maakt inderdaad een groot verschil! Je ziet er veel frisser uit op de onderste foto. Al moet ik zeggen dat ik de eerste foto ook niet schokkend vind, ik vind je zonder make-up ook mooi.

 • Reply
  femketje
  30 september 2011 at 11:43

  mascara alleen doet voor mij al wonderen 🙂

 • Reply
  Miranda
  30 september 2011 at 12:07

  inderdaad een verschil. Wanneer ik weinig tijd heb gebruik ik alleen foundation & mascara, meteen heel anders:)

 • Reply
  Sabine
  30 september 2011 at 12:39

  Wauw, da’s best een verschil ja, met zo weinig! Bij mij zijn de grote difference makers ongeveer hetzelfde, vooral wenkbrauwpotlood en mascara.

 • Reply
  Lindsay
  30 september 2011 at 13:21

  Wat een verschil! Je ziet er zonder make-up ook leuk uit hoor, maar ik snap helemaal wat je bedoelt qua wenkbrauwen. Fijn dat je maar zo weinig nodig hebt! En ik herken het probleem van de lichte huid en de rode vlekken, dat heb ik in de winter ook altijd… heel vervelend!

 • Reply
  Joyce
  30 september 2011 at 13:42

  Ik denk dat bij jou vooral het verschil zit in de wimpers. Je zou wat mij betreft wenkbrauwpotlood en bb cream nog weg kunnen laten, want je bent echt een prachtige vrouw.

 • Reply
  Esmay
  30 september 2011 at 16:14

  Als ik drie producten mocht kiezen zouden dat een poeder zijn (tegen glimmen), een mascara, en een lippenbalsem.

 • Reply
  knoopje
  30 september 2011 at 17:23

  Dat is inderdaad een heel groot verschil!
  Vooral door je wimpers denk ik.
  Ik moet zeggen dat ik je op deze foto met maar drie producten eigenlijk nog knapper vind dan met een hele look (en dan zou de foundation nog achterwege gelaten mogen worden wat mij betreft) Naturel staat je goed 🙂
  Heb je wel eens bruine of grijze mascara geprobeerd? Ik denk dat dat ook erg mooi staat, net een beetje zachter.

 • Reply
  charile
  30 september 2011 at 18:35

  wauw, je ziet er heel mooi uit met die 3 producten!!
  x

 • Reply
  G.
  30 september 2011 at 19:35

  Met en zonder make-up ben je een prachtige vrouw, Charlotte! 3 producten waar ik niet zonder kan: Foundation om mijn blauwachtige plekjes, rode plekjes en puistjes te bedekken. Anders ziet de rest van m’n make-up er rommelig uit. Oogpotlood, als ik dit niet gebruik zie ik er heel vermoeid uit en dan zien mascara en oogschaduw er raar uit. Mascara toch wel als laatste. Je ziet het niet als ik mascara opdoe dat ik het ook werkelijk op heb. (Aziatische wimpers) maar na 2 laagjes zie je mn wimpers iets omhoog gaan wat er iets beter uit ziet dan zonder…

 • Reply
  Nynke-Boudien
  30 september 2011 at 19:46

  Voor mij is het oogpotlood, mascara en foundation. En het liefst nog een klein blosje op mijn wangen.

 • Reply
  Jennifer
  30 september 2011 at 20:35

  Wauw! Maar zonder make-up vind ik je ook een hele mooie, bijzondere uitstraling hebben!

 • Reply
  Renske
  30 september 2011 at 20:59

  Wow, wat een verschil kan een beetje make-up maken. Vooral die mascara, ivm de lichte wimpers.
  Maar eigenlijk heb je helemaal niet veel make-up nodig, zo te zien:)

 • Reply
  LimitedAddictionNails
  30 september 2011 at 21:10

  Inderdaad een groot verschil! Maar ik vind je op beide foto’s er mooi uitzien 🙂 Ik ga niet zonder foundation en/of poeder de deur uit omdat ik er dan moe en ziek uitzie…

 • Reply
  joanne
  30 september 2011 at 21:49

  complimenten, geweldig hoe je eruit ziet , geweldig artikel, lef en vernieuwend in beautyblogland!

 • Reply
  Demi
  30 september 2011 at 22:37

  mijn difference makers is eigenlijk maar 1 ding: mascara. ik draag normaal ook blush, oogschaduw, bronzer, dat soort dingen, maar zonder mascara lijken mijn ogen heel moe omdat ik hele kleine oogjes heb!

 • Reply
  kirst
  30 september 2011 at 23:54

  grappig, het lijkt inderdaad niet heel schokkend verschillend maar toch is het echt wel een redelijk verschil. Fijn weekend!!!

 • Reply
  Joanne
  1 oktober 2011 at 00:11

  Echt mooi! De foundation vind ik nog niet zo veel uitmaken, het zijn vooral de mascara en het wenkbrauwpotlood denk ik! Maar zonder make-up ben je ook prachtig

 • Reply
  Elien
  1 oktober 2011 at 09:58

  Wow, je ziet er direct helemaal anders uit! Vooral de mascara maakt een groot verschil vind ik. Ik vind trouwens niet dat je foundation nodig hebt, die sproetjes staan zo leuk 🙂

 • Reply
  xx_Patries_xx
  1 oktober 2011 at 12:58

  wow wat een verschil, heel mooi

 • Reply
  Lissa
  1 oktober 2011 at 14:37

  Wat een verschil! Maar ook naturel zie je er erg leuk uit!
  Ik gebruik vooral concealer en mascara en wat poeder. Ik ehb eigenlijk nog nooit een fijne foundation gevonden. Heb vorig jaar eentje gekocht van MAC maar ik krijg hem gewoon niet goed aangebracht en ik zie er enorm wit uit. Ik heb als kleur NW 15, welke kleur heb jij? Want ik wil ook wel eens een BB cream uit proberen 😉

 • Reply
  lin
  1 oktober 2011 at 19:56

  Zonder make up lijk jij echt op mijn moeder toen ze jonger was. Shocking!! Leuk artikeltje trouwens 🙂 ik kom eigenlijk nooit op je site, maar ik vind het wel super leuk hier! En ik ben ook heel licht qua huidkleur, dus het is altijd fijn om naar een site te gaan die representatief is voor mijn eigen huid enzo! Dan zie je toch beter wat mij ook zal staan.

 • Reply
  nicole
  1 oktober 2011 at 22:36

  hej je sproeten zijn helemaal in ik heb ze ook een beetje
  gr nicole

 • Reply
  Laura
  2 oktober 2011 at 11:58

  Je ziet er prima uit zonder make-up, maar inderdaad maken die drie producten nog wel een heel verschil! Als ik drie producten zou moeten kiezen, kies ik foundation om mijn huid te egaliseren, blush zodat ik gelijk wat frisser en gezonder eruit zie en oogpotlood/mascara (twijfelgevalletje, want ik heb best zwarte wimpers van mezelf). Ben benieuwd naar die foundation review!

 • Reply
  Nadine Lommen
  2 oktober 2011 at 14:36

  Ook zonder make up vind ik je echt mooi! De mascara maakt wel direct verschil omdat je van jezelf heel lichte wimpers hebt. Echt een leuk artikel :D. Echt knap dat je een foto zonder make up durft te posten, ik zou daar wat meer moeite mee hebben! Dus respect!!

 • Reply
  Charlotte
  4 oktober 2011 at 19:28

  Ben erg benieuwd naar die review over de foundation 😀

 • Reply
  Mariel
  5 oktober 2011 at 12:44

  Je gezicht ziet er inderdaad meteen een stuk frisser uit!

 • Reply
  elfi
  17 oktober 2011 at 18:26

  hee, allereerst vind ik je site heel leuk!
  ik had een vraagje, ik ben 12 jaar en zit in de tweede klas. ik doe elke dag mascara, oogpotlood en lippenstift op. ook doe ik soms concealer op puistjes die heel erg opvallen. ik mag geen foundation gebruiken van mijn moeder omdat volgens haar je puistjes ervan gaan ontsteken. ik heb best wel veel puistjes enzo, weet jij iets waarmee ik toch een mooiere huid kan krijgen? alvast bedankt (: groetjes elfi

 • Reply
  Nina
  20 oktober 2011 at 12:36

  Wil toch even zeggen dat ik je ook heel mooi vind zonder make-up, hoor 🙂 Heel lief gezicht en mooie grote sprekende ogen. Dat van die rode vlekken vind ik ook nogal meevallen. Leuk om te zien dat je er zonder make-up ook prachtig uitziet!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.