Make-up Reviews

Nieuwe The Body Shop Baked-To-Last Producten (Swatches + Review)

TBS Nomadic Goddess Collectie

TBS Nomadic Goddess Collectie

Vandaag is The Body Shop uitgekomen met de Nomadic Goddess-collectie, speciaal voor zomer 2010. Deze zomercollectie bevat 3 duo-oogschaduws, 2 bronzers, een eyeliner, waterproof mascara en een lipgloss. Alle producten uit deze collectie zijn afgestemd op een zongebruinde huid. Geen felle knalkleuren, maar juist aardse en natuurlijke tinten.

Ik ben altijd erg tevreden over de make-up van TBS, dus ik kon deze collectie natuurlijk niet aan mij voorbij laten gaan. Dit zijn de producten die ik heb gekocht:

The Body Shop Baked-To-Last

The Body Shop Baked-To-Last

De leukste producten uit de collectie zijn de oogschaduws en de bronzers. Deze zijn namelijk gebakken op terracotta schalen, in plaats van dat ze zijn geperst (zoals normale oogschaduws). Door dit proces wordt het pigment gebonden en geeft de oogschaduw veel kleur af als je hem gebruikt. ‘Baked’-producten zijn al een tijdje hip in beautyland, en nu ook te vinden bij TBS.

Baked-To-Last Bronzer 02: Warm Glow

The Body Shop Baked To Last Bronzer 02: Warm Glow

The Body Shop Baked To Last Bronzer 02: Warm Glow

TBS Baked-To-Last Bronzer 02: Warm Glow Swatch

TBS Baked-To-Last Bronzer 02: Warm Glow Swatch

Zoals je meteen al kan zien komt van deze bronzer ontzettend veel kleur af! Schrik niet, want als je hem met een kwast aanbrengt (heb hier gewoon mijn vinger gebruikt) en hem netjes blendt krijg je een mooi natuurlijk resultaat. Ik heb een hele lichte huid (MAC NC15), maar ik kan deze bronzer prima hebben. Voor mij is het echt een bronzer, maar ik kan me voorstellen dat meiden met een donkere huid deze kunnen gebruiken als highlighter. In de collectie zit ook een andere tint die goed zal passen bij donkerdere huidskleuren.

Baked-To-Last Eye Colour 03: Jade & 02: Moonstone

TBS Baked-To-Last Eye Colours 02: Moonstone & 03: Jade

TBS Baked-To-Last Eye Colours 03: Jade & 02: Moonstone

Baked-To-Last Eye Colour 03: Jade swatch

Baked-To-Last Eye Colour 03: Jade swatch

Baked-To-Last Eye Colour 02: Moonstone swatch

Baked-To-Last Eye Colour 02: Moonstone swatch

Ik heb ze hier aangebracht over Urban Decay Primer Potion

Ook deze oogschaduws geven heel veel pigment af! Ik vind vooral het groene duo erg mooi. Ik had ze aangebracht bij een vriendin die een medium huidskleur, donker haar en groene ogen heeft, en het stond haar fantastisch! Meiden met groene ogen moeten deze echt proberen, want het haalt echt de kleur van je ogen op.
Het andere duo vind ik ook mooi staan, maar ik vind het jammer dat de donkere kleur zoveel zilver in zich heeft. Ik had hem liever iets donkerder gehad. Op mijn ogen hebben deze kleuren wel een mooi effect, dus op zich vind ik het ook geen groot probleem. Dit duo is vrij neutraal en zal veel meiden goed staan.

Een nadeel van deze duo’s vind ik dat ze ontzettend glitterig zijn (vooral Moonstone). Ik heb ze hem een paar keer gedragen, en zelfs wanneer ik er oogschaduwbasis onder gebruik merk ik dat aan het einde van de dag ik toch behoorlijk wat glitters over mijn hele gezicht heb zitten. Ik vind dat nu niet zo erg, maar ik kan me voorstellen dat op een warme dag deze oogschaduws niet snel zal dragen, omdat ik bang ben dat ze van mijn gezicht zullen smelten.

Al met al ben ik toch heel blij met deze collectie. Ik ben altijd dol op felle kleuren oogschaduw, maar deze aardetinten staan mij eigenlijk heel goed! Alle producten geven veel kleur af en zullen veel meiden goed staan. Deze collectie is zeker de moeite waard om een kijkje bij te nemen.

De The Body Shop Nomadic Goddess-collectie ligt nu in de winkel en is verkrijgbaar bij alle filialen van The Body Shop. De bronzer kost €16,00 en de eye colours kosten €14,00.

14 Comments

 • Reply
  Selina
  27 mei 2010 at 10:09

  Ik heb deze collectie laatst ook bewonder bij TBS ik vind het mooie spullen!

 • Reply
  sharona
  27 mei 2010 at 14:39

  Wauw ! Die oogschaduw ! Prachtiggg ^^

 • Reply
  Madelon
  27 mei 2010 at 15:26

  Ik ben een TBS-fan, deze producten zien er geweldig uit, wat een pigment!

 • Reply
  Jenneke
  27 mei 2010 at 17:28

  Oeh de bronzer is vet!

  En wat een leuke site! Neem je ook een kijkje op de mijne?

  Liefs Jenneke

 • Reply
  Josephine
  27 mei 2010 at 19:37

  Wauw mooie producten <3

 • Reply
  Aranka
  27 mei 2010 at 21:48

  Wauw, supermooi!

 • Reply
  Eva!
  28 mei 2010 at 01:16

  wauw wat een mooie producten!

 • Reply
  steffi
  28 mei 2010 at 16:34

  mooie make up producten! en wat een pigment

 • Reply
  Rani
  29 mei 2010 at 17:44

  Wat een pigment! Hebbe, hebbe, hebbe!

  Liefs

 • Reply
  Cecile
  31 mei 2010 at 20:55

  Ik heb de Baked-To-Last bronzer 01: Golden Bronze

  Als je deze goed uit blendt dan is hij erg mooi! Heb al leuke reacties erop gekregen.. alsof ik net uit het zonnetje kom 🙂 Die oogschaduws zijn ook erg mooi, maar heb ze alleen niet gekocht omdat ik ook vind dat er te veel glitters inzitten.

 • Reply
  Priscilla
  8 juni 2010 at 11:00

  Wauw, die oogschaduws zijn heel erg mooi!

 • Reply
  Kirsten
  1 juli 2010 at 21:20

  Heee,

  Zo die make-upjes zijn echt mooi ja!

 • Reply
  Maaike
  4 september 2014 at 22:19

  Hoi Charlotte!

  Hoop dat je mijn vraag ziet, het is een oud artikel, ik weet het, maar het gaat om de bronzer in dit artikel! Het is echt mijn favo bronzer allll time en hij is op. Is deze nog te koop in de winkels? Weet je dat?

  Groetjes Maaike!

  • Reply
   Charlotte
   5 september 2014 at 07:58

   Ja, die is er nog (je kunt ‘m waarschijnlijk ook op de site van TBS vinden)

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.