Nagellak

NOTD: Orly Purple Velvet

Orly - Purple Velvet
Orly - Purple Velvet

En we zijn nog steeds niet klaar met de matte nagellakjes! Purple Velvet komt uit dezelfde collectie als Matte Vinyl. Zoals je kan zien is deze ook niet helemaal mat, maar heeft een soort satijn-achtige finish. Als je op de foto klikt kan je zien dat er zelfs een piepklein beetje shimmer in zit!

In tegenstelling tot Matte Vinyl brengt deze heel makkelijk aan. De formule is totaal anders! Hij brengt netjes en egaal aan, en na twee laagjes is hij perfect dekkend. Wat mij trouwens wel opvalt is dat deze matte lakjes minder snel drogen dan de Mattes van OPI. Die drogen zo ontzettend snel dat je nauwelijks tijd hebt om te lakken. Bij de matte nagellak van Orly heb je daar gelukkig geen last van.

Helaas is de houdbaarheid van deze lak nogal slecht. Ik had hem een hele dag op tijdens een verjaardag, en zonder dat ik het doorhad was hij helemaal van mijn duim afgebladderd. Gedurende de dag kwamen er steeds meer chips bij, en heb ik hem er uiteindelijk dezelfde avond nog vanaf gehaald. Ik kan me eerlijk gezegd niet meer herinneren of ik er een basecoat onder heb gebruikt, maar ik denk eigenlijk van wel, omdat het een donkere kleur is. Misschien dat Essie Matte About You de houdbaarheid nog iets kan verbeteren…

Orly is in Nederland te koop bij o.a. Orly Nederland en kost daar €10,95. Ook is Orly te koop bij Transdesign.com voor $3.75.

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Ik ben (nog) geen fan van de matte lakjes, heb er dan ook geen één, maar als ik van deze de kwaliteit hoor ga ik ook nog niet overstag. Hoewel ik de kleur stiekem toch wel leuk vind, hihi.

  Mirjam

  1. Charlotte zegt:

   Je zou wel de matte topcoat van Essie kunnen proberen! Die heet Matte About You (is verkrijgbaar bij onder andere Transdesign en Boozyshop.nl), en die maakt elke nagellak mat. Ik heb hem nu een paar keer een wat langere tijd over nagellakjes heen gedragen, en alles blijft perfect zitten! Ik ga er binnenkort een artikel over schrijven, met foto's, zodat je goed het effect kan zien 🙂

 2. Thanks voor de tip!!

 3. Laura zegt:

  ow wat een prachtige kleur!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.