Make-up Reviews

Review: The Body Shop 3-in-1 Brow Definer

Brows zijn hot! Eigenlijk zijn ze dat al jaren, maar het lijkt erop dat de trend voorlopig rustig voort blijft bestaan. Het opmerkelijke is dat ik talloze wenkbrauwproducten uitprobeer, maar er eigenlijk nooit over schrijf! Tja, mijn wenkbrauwen zijn nou eenmaal een beetje lastig en ik ben niet snel tevreden. Toen ik hoorde dat The Body Shop met nieuwe wenkbrauwpotloden zou komen werd ik uiteraard nieuwsgierig. Zou de 3-in-1 Brow Definer dan eindelijk dé oplossing voor mijn brows zijn?

The Body Shop 3 in 1 Brow Definer - 3 van 7

Als het om wenkbrauwen gaat ben ik behoorlijk kieskeurig. Ik wil dat het potlood zacht is, veel pigment afgeeft, precies genoeg is om fijne haartjes te tekenen, goed op de huid pakt, makkelijk uit te kammen én de perfecte kleur is. Nou, dat is nog een aardige waslijst waar maar weinig producten aan voldoen. Eigenlijk heb ik hét perfecte product gewoon nog niet gevonden.

The Body Shop had al eerder wat wenkbrauwpotloden in het assortiment, maar die waren hard aan een update toe. De nieuwe 3-in-1 Brow Definers zijn iets anders, aangezien de substantie aanzienlijk verbeterd is, er aan het andere einde een highlighter zit én er zit een klein kammetje op het dopje. De 3-in-1 Brow Definer is verkrijgbaar in 3 kleuren (ik heb Medium Brown) en kost €10,00.

The Body Shop 3 in 1 Brow Definer - 7 van 7

De kleur Medium Brown is de middelste kleur uit de serie. Helaas heb ik de andere kleuren nog niet kunnen zien (ze waren nog niet leverbaar), dus ik kan helaas niet zeggen hoe deze tint zich tot de andere kleuren verhoudt. Wat ik zelf wel prettig vind is dat hij vrij warm van kleur is. Dat is wellicht niet voor iedereen geschikt, maar voor mijn rode haren is het perfect.

De highlighter is een neutrale tint die niet te roze of te goud is. Ik moet eerlijk zeggen dat ik vaak vergeet om deze te gebruiken, wellicht omdat ik sowieso niet gewend ben om een glanzende highlighter onder mijn wenkbrauwen te gebruiken. Je kunt hem vlak onder je wenkbrauw aanbrengen om de ogen een beetje te ‘liften’ of je zou hem in het binnenste ooghoekje kunnen gebruiken om er iets meer wakker uit te zien.

The Body Shop 3 in 1 Brow Definer - 5 van 7

Mijn wenkbrauwen hebben van zichzelf een prima vorm, maar ze zijn erg licht en er ontbreken vooral aan het uiteinde wat haartjes. Ik vind zelf een strakkere wenkbrauw altijd wel mooi, zeker in combinatie met make-up, dus vandaar dat ik ze wat bijteken.

The Body Shop 3 in 1 Brow Definer - 6 van 7

Het effect van het potlood vind ik mooi! De kleur is goed en ik vind ook de substantie van het potlood erg prettig. De eerste keer dat ik hem uitprobeerde moest ik direct aan het wenkbrauwpotlood van Bobbi Brown denken. Die heeft een soort krijt-achtige substantie waardoor hij ontzettend makkelijk aanbrengt. Probleem bij dat potlood is alleen dat het puntje bij het slijpen constant afbreekt en dat hij bijna drie keer zo duur is als deze. Ik was dus blij om te zien dat deze van The Body Shop daar aardig in de buurt komt!

De 3-in-1 Brow Definer brengt makkelijk aan en is daarnaast dankzij de krijt-achtige substantie makkelijk uit de borstelen om hem iets zachter te maken. Het potlood is vooral passend als je je wenkbrauwen helemaal wilt inkleuren. Voor extra haartjes bijtekenen of een extreem strakke lijn vind ik hem iets minder geschikt. Qua houdbaarheid is hij trouwens goed en hij blijft gewoon een hele dag zitten.

The Body Shop 3 in 1 Brow Definer - 2 van 7

Ik ben behoorlijk tevreden over de 3-in-1 Brow Definer! Vooral de substantie en kleur zijn voor mij erg geschikt, maar ik vind het ook fijn dat hij vrij makkelijk aanbrengt en goed blijft zitten. Of dit mijn Holy Grail is durf ik niet te zeggen, want mezelf kennende ga ik rustig door met andere producten uitproberen. Maar dit is sowieso een fijne!

The Body Shop 3-in-1 Brow Definer – €10,00
The Body Shop

Meer Pinky Polish? Neem ook een kijkje op YouTube, Twitter of Instagram!

Dit vind je misschien ook leuk...

14 reacties

 1. Wow de kleur is echt uitstekend voor je zeg!

 2. €10 voor zo’n goed potlood is een mooi prijsje! Alleen jammer dat de highlighter kant net zo lang is als het wenkbrauwpotlood kant, ik denk namelijk dat ze niet tegelijkertijd op gaan. Je gebruikt toch meer van de één dan van de ander!

 3. De highlighter zou ik zelf niet gebruiken waarschijnlijk, dus ik ga liever voor een gewoon wenkbrauwpotlood. Heb er nu eentje van Urban Decay dat ik erg goed vind.

 4. Klinkt als een fijn product. Alleen zo’n kammetje die hierbij zit, vind ik nooit zo fijn voor het modelleren van mijn wenkbrauwen.

 5. Klinkt als een fijn product!

 6. Je wenkbrauwen worden er wel mooi door gedefinieerd

 7. Wauw ik vind het effect echt heel erg mooi! Ziet er goed uit.

 8. Prachtige kleur!

 9. Hj lijkt me inderdaad heel erg fijn, hij geeft een mooi eind resultaat!

 10. Hij ziet er goed uit!

 11. oh wow wat een verschil
  lijkt mij echt een heel goed product

  liefs
  Karlien

 12. Dit ziet er goed uit!

 13. Willemijn zegt:

  Is deze kleur vergelijkbaar met Blond but Brow’d van Catrice? Die is jammergenoeg uit het assortiment en ik zoek een nieuwe 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.